Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 664)

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadšení z první projekce rychle opadlo a napodruhé už musím jít bohužel o hvězdu níž. Nemůžu stavět oba díly Transformers na stejnou úroveň. Druhý díl je zkrátka horší. Ty robotí orgie jsou napodruhé už opravdu nesnesitelné a příliš chaotické. Konec je celkově takový nevýrazný stejně jako scénář. Nehrát ve filmu Shia Labeouf dám 3 hvězdičky. Nakonec to je opravdu zklamání a Bay to skutečně přepálil na celé čáře. 75% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Scenar hlupy (nie existencia TF vesmiru, ale konanie postav, ci uz ludskych alebo robotich v ramci neho), Misko Megaloman Bay utrhnuty z retaze (milostne praktiky psov su pre mna rovnako nezaujimave ako tie krysie) a celkovo je to oproti jednicke nekonzistentne (t.j. zmena nalad jednotlivych sekvencii nie je tak plynula). Ma to vsak aj viacero plusov, ktore spolahlivo putali moju pozornost po celu premrstenu stopaz. Konkretne -> prehladna akcia, Shia, viacero vskutku dobre pointovaneho humoru, odkazy na ine filmy (aj k stryckovi Spielbergovi, pricom mesto Petra bolo az sibalskym pomrknutim smerom k vesmiru Indiana Jonesa) a hlavne Bumblebeeho SPINKICK (plechac asi poctivo za tie dva roky studoval na nete bojove komba :). Bay vypocul volanie fanusikov, hlas svojho srdca a naserviroval takmer kazdu ingredienciu v n-nasobnom pocte oproti predchodcovi. Na druhej strane, so stratou konzistentnosti prislo i k ubytku napatia, emocii,ale i intenzity reziserovych trademarkov, resp. ich krateniu. 7/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Transformers: Pomsta předražených. Pověst nelhala, opravdu nejhorší díl z dosavadní trilogie. I když v tomto případě definovat "nejhorší" je asi jako určit, jestli se hůře z nového koberce odstraňují zvratky, stolice nebo skvrna od krve, vajec a třešní. Zaplať pánbůh za J.Turturra, jakožto malého ostrůvku uprostřed oceánu této nablýskané infantility.. Jednou přijde den, kdy si pro Michaela do jeho rezidence v Malibu přijde ten zespodu s trojzubcem a poté, co nepřijme jako odpustek akciový podíl v Hasbru, si jej bez milosti vezme sebou. A přidá k tomu stejnou hlášku, jako A.Pacino na konci Ďáblova advokáta: „Marnivost, rozhodně můj oblíbený hřích…“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $402,111,870Tržby Celosvetovo $836,519,699Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314 //počet predaných kusov 2,421,259 Tržby za predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných kusov 10,021,520Akčná Jazda ako Hrom! Áno Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme videli v prvom filme úplne na novo. V podstate spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom lesku, kde je všetko v rámci popcornovej zábavky vyladené na maximum, akcia srší v plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné obrátky(dokonca aj Turturro tu bol znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste nehrozia), k tomu príde výdatná dávka spomalených záberov, či už pri bombastických súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch "či už stojacej alebo utekajúcej" Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá) či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas, k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie motívy od Steva Jablonsky,... no proste blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil okrem príbehu možné maximum, treba sa už trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to nebude mať už žiadny význam, tak ako celá príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku. Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip. /videl v kine: 95%/ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Ťažko hodnotiť tento film komplexne, pretože to je niečo tak veľké, že to ani nejde. Poviem to tak: Jednotke som dal 5 hviezdičiek a to je fakt, to tak ostane. Tento krát dávam 4 (a menej nedám ani p*či, pretože som videl filmy hodné troch hviezdičiek a tento tam nepatrí), ale to len z celkového dojmu, pretože tento krát som vo filme našiel aj iritujúce faktory,... ktoré podľa mňa do celkového nádychu filmu nepasovali. Bay vytvoril neskutočne skvelý akčný filmový náter už s prvými Transformermi. Tento krát strojnásobil akciu a ja mu veľmi pekne ďakujem, pretože to urobil vynikajúco, ale taktiež aj strojnásobil počty transformerov na oboch stranách pričom sa však už nevyhol nadmerným rušivým prvkom, ktoré sice majú byť vtipné, ale celkovo skôr budia smiešny dojem a to sa mi k Transformers nehodí. Jendotka bola vtipná a to sedí, to je ok a to aj spôsobilo celkové odľahčenie a urobilo z filmu skvelý zážitok. Dvojka je miestami až hlúpo smiešna a to mi vadí, pretože takýmto nadbytočným faktorom sa dalo vyhnúť a ponechať si tak tvár zábavnej akčnejšej a rozšíremej jednotky, čo by bol totálny akčný epos. Ale ... nestalo sa tak úplne. Celkovo som sa výborne bavil a z kina som odchádzal spokojný a určite si to pozriem ešte pár krát, pretože to je magalománsky epochálne, Megan je snáď ešte viac sexi a Shia je "zábavná klučina" :) ale nemôžem sa zbaviť toho pocitu, že ma tam isté veci miestami otravovali. Proste tento krát tam je prvkov viac než dosť, niektorých až moc a pomer akcia-zábava sa tak miestami nesprávne vyvažuje a to aj trošku irituje. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Slovo "transformer" zazní ve filmu opět jen jednou, a to ve větě "The Transformers, they've been here a long, long time." (GreatestFan)
  • Muzeum letectví, ve kterém hrdinové najdou Jetfirea (Mark Ryan), je stejné místo jako ve filmu Noc v Muzeu 2 (2009), který byl uveden do kin ve stejný rok. (romajz15)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama