Reklama

Reklama

Valkýra

  • USA Valkyrie (více)
Trailer 1
USA / Německo / Itálie / Španělsko / Francie / Japonsko / Velká Británie, 2008, 121 min

Plukovník Stauffenberg bojuje v severní Africe, ale už má Hitlera plné zuby. Poslední kapkou pro něj je, když utrpí vážná zranění v boji, a přijde tak o oko, část pravé ruky a dva prsty na levé ruce. Stauffenberg se kvůli svému zranění vrací do Berlína, kde již existuje skupina důstojníků, která se chce Hitlera zbavit. Žádný z dosud uskutečněných atentátů na Hitlera nebyl úspěšný. Stauffenberg je přizván do protinacistického hnutí a brzy přichází s plánem na převzetí moci. Hitler musí být zabit a pak se musí spustit operace Valkýra, což je povolání záložních vojsk na ochranu Berlína. Stauffenberg přepíše plán operace tak, aby to vyhovovalo jejich spiknutí. Hitler nový plán podepíše a Stauffenbergovi věří. Spiknutí potřebuje nové členy, ale ne každý je pro věc tak nadšený. Stauffenberg spolupracuje hlavně se svým pobočníkem, dále s Olbrichtem, Beckem a dalšími. Všichni jsou to muži na vysokých postech. Do spiknutí se odmítne přidat Fromm, který velí záložním vojskům, ale za Fromma může jednat Olbricht. Ve spiknutí jsou dvě frakce – vojenská a politická. Politická frakce dělá problémy a požaduje, aby s Hitlerem zemřel i Himmler. Kvůli tomu musí Stauffenberg se zabitím Hitlera počkat, i když už měl jednou skvělou příležitost. Stauffenberg nakonec získává volnou ruku a při další příležitosti spáchá atentát. Toho dne ale nejde nic tak, jak by mělo. Stauffenberg bohužel nemůže nastražit obě dvě nálože a schůzka probíhá na jiném místě, takže výbuch nemá takovou sílu. Stauffenberg i tak věří, že uspěl a že je Hitler mrtev. Valkýra je tedy spuštěna... (TV Prima)

(více)

Diskuze

kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Věčná škoda, že atentát Stauffenbergovi nevyšel. Mohlo vše dopadnout jinak a třeba by komunismus zůstal jen v CCCP.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo,jak to bylo ve skutečnosti s tím převratem? Skutečněli to byli tací dobráci,co chtěli ukázat světu,že nejsou všichni Němci stejní a okamžitě zrušit koncentráky atd. kvůli lidem? Nebo jenom věděli,že je válka ztracená a chtěli si touhle akcí udělat malé plus u spojenců a zachránit si krk a Německo před rozbombardováním?

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

Možná to tu už bylo.. ale mám otázku. Je to historicky důvěryhodné a přesné (tím myslím obecně, ne v drobných detailech)?

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Nevím vážení, mám pocit, že tenhle film není o Hitlerovi, exponentech nacismu, či panu Cruisovi.Je to o čemsi mnohem podstatnějším.

packa

packa (hodnocení, recenze)

dunos

Klidně své výhrady rozveď. Proč je nejhorší? Protože hlavní záporák přežil? :-)

dunos

dunos (hodnocení, recenze)

Toto je zatiaľ najhorší film ktorý som s Tomom Cruisom videl. 

na příspěvěk reagoval packa

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevada: já nemusím nic číst... já ty herce znám od malička, i Cruise... on není jediný známý v Hollywoodu, jich je tam více, a dokonce velmi mnoho, takže neupřednostňuj Cruise, je to herec, který byl spíše slavnější v 90tých letech... tam točil filmy jako Top Gun, Rain Man, Interwiew s upírem, nebo Mission Impossible... už v tý době byl slavný a dívkám milovaný kluk... ted má 50 let, a myslím si, teda vím to, že v 90tých letech měl více fanoušků a fanynek, než ted... samozřejmě ubírá mu na jeho pověsti a kritice lidí i jeho vztahy, kdy se většinou žen po pár letech nabaží a hledá zase jinou... není to o už o tom, že když hraje Cruise v nějakém filmu, tak film vydělá a láká lidi do kina... stačí se mrknout, jaké filmy si v kině vydělaly nejvíce, a kdo tam hrál hl.roli - mohu ti klidně poslat odkaz - http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegross?region=world-wide

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

O.K. Tak až se naučíš vnímat čtený text, tak se ozvi a já se ti to pokusím vysvětlit znovu. V mezičase doporučuji nastudovat -  třeba i tady na CSFD - něco o Tomu Cruiseovi.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevada: no to je jedno jak si to psala, má to v podstatě stejný význam :D ale kdyby byl Stauffenberg malý a krpatý, tak by tam obsadili taky takového podobnýho herce... nevím proč jsi pořád vyloženě vysazena na Cruise a děláš z něho největší hvězdu Hollywoodu... on je normální herec jako stovky dalších, kteří tam jsou, pár jsem ti jich už i jmenoval... třebas takový Johnny Depp je si myslím výraznější herec než Cruise...

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Nauč se číst. Psala jsem, že i kdyby Stauffenberg byl malý a krpatý (což není automaticky trpaslík), tak by Cruise do té role obsadili, pokud by Cruise o ni projevil zájem. A je to tím, jaké má Cruise v Hollywoodu renomé.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

hororwatch: tak určitě, já ale celou dobu psal o celkovém vzhledu a podobě... reagoval jsem i na to, že Nevada psala to, že kdyby byl Cruise ,,trpaslík,, tak ho tady do této role i tak obsadí, s čímž jsem nesouhlasil...

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

rounen: ,,klapatější uši, takový ten Německý výraz hajzla a chudší postavy''  AHA ......  já to za sebe zakončim tim, že  v maskérně a v dnešní době, ti udělaj z Cruise klidně rumcajse nebo manku. 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

hororwatch: klíčovou osobu, zde ale hrál taky Stauffenberg, bez něj by se nemohla rozjet operace Valkýra a dostat se k moci místo Hitlera... tady byly i některé vedlejší postavy podobné těm skutečným... a viděls třeba český film Atentát (1964)? vedlejší postava Heindrich tam vypadal taky podobně... klapatější uši, takový ten Německý výraz hajzla a chudší postavy... jak už jsem psal, podle mě, když se točí filmy, při nichž děj se skutečně odehrál, tak se režisér snaží obsadit herce, kteří jsou podobní těm skutečným... všiml jsem si toho u spousty podobných válečných filmů z 2.světové

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

rounen: Hitler je Hitler, ostatní s nim nemůžeš srovnávat. Ikdyž nehraje ve filmu hl. postavu, pořád je to klíčová osoba. Takže má-li film být jen z části o něm( aby se na plátně objevil), musí ho zahrát někdo podobný. Hitler sám přemýšlel, jak svůj vzhled zvýraznit tak, aby ho charakterizoval po další staletí. a docela se mu to povedlo. Pokud to nemá být parodie( jako třeba Pancharti- ikdyž i tam se celkem vzhledově povedl), tak zrovna podle mě musí vypadat co nejdůvěrihodněji.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevada: ale tady jde o skutečnou událost, měla by zde být zachována podoba, tohle snad chápeš ne? pokud s tím nesouhlasíš, tak mi napiš, proč je tady ve vedlejší roli podoba Hitlera a dalších vedlejší postav... // pokud jde o Cruise, ano je úspěšný herec, ale znám takových spousta - Arnie, Stallone, DiCaprio, Banderas, Willis a stovky dalších herců a hereček... proč by měl být podle tebe Cruise vyjímečný herec?

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

Nevada: to myslíš statisticky tu komerční úspěšnost? myslim, že je spousta jiných herců, kteří do kin přitáhnou taky dost lidí. Myslim, že o komerčním úspěchu nerozhoduje ani tak držka hl. představitele na plakátech, ale spíš film samotný, dobře udělaný trailer a hlavně žánr.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

A kolikrát v nich měl Caine hlavní roli? Ani jednou. A víš proč? Protože není komerčně zajímavá hvězda. Cruise je komerčně nejúspěšnější hollywoodský herec. Jeho jméno je zárukou, jakou neposkytne nikdo jiný.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

rounen: nechci ti nic řikat, ale už nerozumuj. ne, že bys neměl z 1.000000% pravdu o té podobnosti dané role, ale věř mi, že většina lidí po celém světě co ten film viděli( nebo spíš do té doby)m neměli ani šajn o tom kdo to Stauffenberg vůbec byl, natož jak vypadal. Takže prosimtě přestaň tady sunout vzhled herce do nějaký nesmyslného popředí, když tomu tak sice je, ale dle mého zanedbatelně. Všichni lepší herci by danou roli zahráli- ANO, ale jak dobře. Podle mě takhle dobře moc ne.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevada: všimla sis třeba jaké herce často obsazuje Nolan do svých filmů? nejvíce obsadil Michaela Cainea do 5ti jeho filmů... a nemyslím, si že by Caine zrovna přilákal diváky do kina...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevada: to tak ale bývá většinou v každém filmu, navíc je možné, že Cruise mu byl podobný a ještě k tomu dokázal dobře zahrát hlavní roli... na některé role potřebuješ vybrat ty nejlepší herce z Hollywoodu, a je jich tam myslím dost hodně na výběr...

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

V případě Cruise je v první, druhé i třetí řadě nejdůležitější Tom Cruise. Mít ho ve filmu znamená reklamu jako hrom a zajištěný přísun diváků/tržeb.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

hororwatch: ti dobří herci, ti zahrajou cokoliv... herectví je jejich život... Nevím jak to je u jiných filmů, ale tady šlo vyloženě o to, natočit jak to bylo za války... rejža se zaměřil pouze na ten život Stauffenberga a plán Valkýra... jenže logicky by měl zachovat podobu postav, aby to působilo věruhodně a více reálně... stačí vzpomenout na filmy o Hitlerovi, a v každém filmu mu byl herec podobný... a takhle to je i tady u Valkýry a Cruise... to je jasný, netřeba to ani rozebírat

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

rounen: já si myslim, že podoba je až na dalšim místě. nejdůležitější je, jedná-li se o hl. postavu, aby to dokázal zahrát.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevada: myslím si, že nemáš pravdu... tento film se snažili natočit podle skutečné události... takže ty hlavní role rejža vybíral pečlivě, tak, aby byl třeba plukovník Stauffenberg podobný tomu skutečnýmu... vidělas tu třebas Hitlera? ten byl taky podobný skutečnému Hitlerovi... navíc mám dojem na konci filmu v titulcích byly fotky těch skutečných postav, a Cruise byl podobný... proto ho tu obsadili... stačí, když se rejža mrkne na fotky skutečných postav, kteří žili za války, a podle nich si vybere americké celebrity které chce do filmu obsadit... takhle bych to udělal i já...

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

nebo jinak. Dokážu si ho představit i v psycho filmu, jen je nemám rád,takže bych ho tam nedokázal tak ocenit.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

majo25: američtí herci se o sebe starají až až :D :D a co takhle maskéři a nová technika, co dokáže omladit, postaršit někoho o x let ? :D a za druhý: někdo se někam hodí a někam ne? tím myslíš jako co? jako že si viděl cruise dřív v jiném žánrů kde se ti líbil, tak v tobě přežily ty klasický předsudky( které má asi každý) že ten, protože hrál v komedii se nehodí do válečnýho filmu. Cruise je vynikající herec a jediný žánr, do kterého by se mi snad nehodil, by byl ryzí psychologický film( třeba ty od von Triera).

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Nevada: Však o to ide, že obsadili Cruisa kvoli tomu, že je známy, že je hvezda, že prinesie many-many do kasy, a nie kvoli tomu či sa hodí, alebo nie. Ale pripomínam, že mne sa tam nehodí, možno niekomu hej. Ináč Cruise nevyzerá ani na 40 rokov, hold americkí herci sa o seba starajú až-až, pochybujem že 40-čný Staufenberg - nejaký plukovník v 40. rokoch (!) Nemecka sa o seba nejak extra staral. To by odporovalo logike :)

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

majo25: Co myslíš tím 40-ročný medzi 50-60 ročnými?

Stauffenbergovi nebylo ani 40, zatímco Cruisovi v době natáčení cca 45.


rounen: Na rovinu... I kdyby Stauffenberg byl malý krpatý holohlavý tučnák, tak by Cruise do té role obsadil každý, kdo má všech pět pohromadě.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

rounen: 40-ročný medzi 50-60 ročnými? Dobre, dajme tomu že vizuálne mohol byť podobný (nepoznám skutočného plukovníka, ani ma to až tak nezaujíma), ale on ako herec či filmy, v ktorých hral (akčné, scifi, komédie) sú (pre mna) celkom iná káva ako táto rola, a po celý film mi jeho osoba (v tomto filme) vadila. Samozrejme neberiem nikomu, ak to tak necíti. Podla mna sa na niektoré role určité typy hercov nehodia, na určité hodia, a na iné sú ako stvorené. Toto je pre mna ten prvý prípad.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

majo25: no právěže Tom Cruise byl podobný Stauffnebergovi :D proto ho tam rejža obsadil :)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Mission: Impossible nabírá posilu

Mission: Impossible nabírá posilu

07.09.2019

Režisér a scenárista Christopher McQuarrie a herec Tom Cruise v sobě našli společnou zálibu už během práce na snímku Valkýra. Od té doby spolu pracovali na několika dalších projektech, až tahle… (více)

Tom Cruise opět akční

Tom Cruise opět akční

17.06.2011

V Mission Impossible: Ghost Protocol se podle všeho rozloučí s postavou Ethana Hunta. Má ale šanci na další akční sérii. Studio Paramount totiž Toma oslovilo s nabídkou na roli Jacka Reachera. Ten je… (více)

Reklama

Reklama