Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mne taky dobrý....Ale s odretými ušami a iba v prípade, že film beriem ako čistú oddychovú zábavu bez akýchkoľvek ambícií. Tak to určite bral aj Hřebejk a preto by bolo nefér ho haniť zato, že opäť neposkytol žiadnu sociálnu, ani psychologickú sondu do doby, v ktorej sa príbeh odohráva. McDonald ani Amway ňou nie sú. Zamrzí pomalejší rozjazd, potešia pomerne civilne zahrané postavy, kde nikto zbytočne neexhibuje. Vyniká Polívka, ale tým, že je jeho postava najlepšie napísaná a nie tým, že by chcel pred kamerou "machrovať". ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

U mě nejlepší ! Zaspomínal som na dobu , kedy sa ešte do mokasýn navliekali biele ponožky ( u niekoho tento zvyk zostal dodnes, že, naši poľskí bratia ) a v nedeľu na burze okolo futbalového štadionu mydlili cigáni skořápky. P.S. Tá papuča na policajnom aute nesúca nápis F.S. Barrandov mala znamenať akože čo?!! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si začal říkat, že mě ta retro nostalgie moc nebere, najednou se z toho vyklubal příběh jak z Dannyho parťáků. Ten byl značně zábavnější i zajímavější. Jinak je to pohřebejkovsku dobře natočené a hlavně (tradičně) parádně obsazené. A tím nemyslím jen Polívku, Schmitzera a spol., ale tak nějak celou sestavu (70%). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý to má u mě dobrý i navzdory tomu, že první polovina je roztahané nic. Celý film by se to asi vydržet nedalo, ale naštěstí se to v druhé půlce překlopí do "také malé české blbinky o jednom geniálním plánu", které to v ošuntělých šusťácích s pár desítkama tisíc korun v kapse na zaprášené pražské burze sluší i ve stínu neonů a vypulírovaných obleků Dannyho parťáků. O tom, že Polívka si v roli Mrklase alias Mr. Classe přihřívá polívčičku o třídu chutnější než zbytek ansámblu není třeba vést sáhodlouhé disputace. Je tomu prostě tak. Škoda toho, že se více netlačí na komediální strunu, místy by to bodlo. Těch pár záblesků patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Dobrá je ve školních škamnách synonymem pro průměr a U mě dobrý, tak ve výsledku nezůstává svému názvu pranic dlužno. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Začáteční nudu vyvažuje bezvadná druhá část ve stylu gangesterek - po česku. Je to originální, je to vtipné. Chvílemi i napínavé. Co příjemně překvapuje jsou herci, tentokrát to zvládli bez přehrávání a někteří se ukázali v dosti jiném světle (Polívka), než jsou diváci zvyklí. Osobně se mi Polívkův umírněný výkon líbil velice moc:-) Jmenovat další hvězdy by trvalo dlouho, je jich tam hodně a všichni hrají skvěle, vyzdvihla bych snad Formana pro jeho nesporný komediální talent, Lenku Vlasákovou a "blbce" Miroslava Vladyky. Od Hřebejka jsem tak pohodový film nečekala, nejsem fanda jeho novější tvorby, ale U mě dobrý je vážně dobrý:) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Průhledné zastávky MHD, stejné jako ta, na které Jiří Schmitzer čeká na Lenku Vlasákovou před schůzkou v McDonald's, v roce 1993 ještě neexistovaly. Stejně jako odpadkový koš vpravo od této zastávky. (navabaca)
  • Poslední záběry filmu jsou natočeny na plavebních komorách v obci Hořín pod Mělníkem. (Mackin)
  • Tonda (Jiří Schmitzer) měl v kriminále přezdívku „Francovka“. Nabízí se důvod, že ji pil, stejně jako jiní muklové, cezenou přes cukr. V jeho případě však nešlo o lásku k alkoholu, ale ke skupině The Plastic People Of the Universe, „Francovka“ je totiž jejich píseň a ve filmu také zazní. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama