Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 152)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

David Duchovny to dokázal. Po roli Foxe Muldera v Aktech X si televizní výrobu "vyzkoušel" podruhé a opět stoprocentně boduje. Hank Moody je perfektně napsanou postavou, jehož každý dialog i monolog je doveden k dokonalosti vypointovanou třešničkou na dortu v podobě mnohdy cynické či sarkastické slovní ekvilibristiky, jíž si zamilujete ať chcete nebo ne. Avšak Hank není jedinou zapamatování hodnou postavou, téměř stejné úrovně dosahuje Hankův agent, jehož choulostivé situace jsou ještě choulostivější, než ty Moodyho a když se náhodou ona choulostivá situace týká obou, stojí to za to a mnohdy jde o nejlepší momenty celého seriálu. Duchovny se s těžkou rolí vypořádal překvapivě na výbornou a jeho cynická, do životní zkoušky hozená postava je stejně uvěřitelná, jako Gregory House. Californication je z poslední doby již třetí seriál, který jsem ohodnotil plným hodnocením a který si maximální hodnocení zasloužil. Neboť Californication má vše, co chlap k životu potřebuje - chlast, spoře oděné nádherné ženy (oděné však rozhodně nezůstanou), cynismus a sarkasmus ve své nejčistější podobě a jako bonus navíc hlášky, které podvědomě začnete používat v každodenním životě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Naprosto cool sukničkářský seriál. Vynikající David Duchovny, bomba scénář, a v každém díle nová sexy buchta. Co chtít více? 1. série: Televize Showtime představuje zcela nový, velmi originální seriál, a celý svět včetně mě si z něj sedne na zadek. I když - originální... ona je to vlastně taková drsná Americká krása říznutá Markýzem de Sade. Kouká se na to prostě skvěle (hlavně chlapům), plus Duchovny ukázal své kvality perfektního herce tím, že dal dokonale zapomenout na agenta Muldera - 88%. 2. série: Přichází všemocný Lew Ashby a s ním zatím nejvýraznější, nejšílenější a nejsympatyčtější vedlejší postava celého seriálu. Californication dostává koňskou dávku vtipu a nadhledu do žil, a stává se pro mne natolik ceněným artiklem, že jej zřejmě nikdy nevymažu z osobní seriálové desítky. BTW ten pomník chci na pohřbu taky! - 94%. 3. série: Trošku slabší než předchozích dvanáct dílů, avšak s jedním velkým rozdílem: třetí "sérka" představila zatím nejbáječnější epizodu, ve které je Moody ve svém bytě postupně konfrontován se všemi důležitými "pussies" sezóny. Posledních několik epizod mírně pokulhává za výborným začátkem, celkově mám z roku 2009 o něco méně euforičtější pocit než z šukací nadílky 2008 - 86%. 4. série: Stále velmi dobré, ve výsledku ale o něco slabších dvanáct dílů, než na jaké by si mohl zhýčkaný fanoušek po kanonádě v předchozích epizodách zvyknout. Obsahuje několik vyloženě perfektních epizod, stejně jako pár hluchých míst, kde se "jen" šuká, poslouchají se Moodyho oplzlosti a čučí na sličné dívčiny (proč se na to koukám??)... Hořký konec velké plus, uvidíme co nabídne pětka - 82%. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Voči Hankovi, Karen alebo Mii mám určité výhrady... ale musím uznať, že je to po všetkých stránkach seriál ostrý a štipľavý ako čerstvo zomletá paprička habanera. 4* si rozhodne zaslúži. Je ako prehliadka (aj našich) tuctových životov plných kompromisov, zdravo prehnitého cynizmu, menej zdravej každodennej plytkosti, šmrcnutej trochu fatalizmom i rebelantstvom... Najradšej mám tie napínavé zápletky, ktoré hrozia riadnou pohromou :-) A Davidovi Duchovnému rola enfant terrible Hanka Moodyho bohovsky sadne. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Promiň, Housi, ale byl jsi překonán! Hanku, teď ty vládneš všem cynickým seriálovým hrdinům. Duchovny našel další roli padnoucí přímo na tělo, svým úsměvem a tváří vytvořil nového sarkastického maníka, ve kterém se spousta chlapů uvidí a když ne, budou to aspoň chtít. Slavný spisovatel v krizi středního věku plus ho opustila žena. Kde jinde si to léčit, než u věrného kamaráda jménem alkohol a ženských na jednu noc. Moody prožívá pokaždé jiné dobrodružství, ale skoro vždycky je zraněn nebo někomu vpálí mezi oči, urazí, udělá ze sebe pako a "ojede" nějakou kočku, kterou sbalí na svý rozbitý Porsche, look starého mládence nebo knihu. Prostě dokonalá porce černého humoru a sarkasmu. Tohle se nedá zaškatulkovat. Jinak McElhone je fakt hot a její nevlastní dcera taky. Když se tak podívám na LA, všichni jsou promiskuitní, asi se budu stěhovat... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Černé Porsche 911 coupé s přirozeně opilým, sarkasmem hýřícím a finančně zajištěným Hankem na palubě, líně se pohybující po Los Angeles, je neodolatelné pro většinu dam, které chtějí život strávit za peníze někoho jiného. Hank se nechává bez problémů sbalit od kdejaké kokety, sperma poskytuje se zlehka znuděnou dobrovolností, ale druhý den už žádnou ze zlatokopek nepoznává. Hank je totiž originál, který si radši koupí nové Porsche, než by si to staré nechal umýt. Navíc stále miluje svou bývalou partnerku a náruče ostatních žen mu pouze zkracují čekání na její návrat. Věkem už dospěl k životnímu cynismu, který ho vede od chlastu k orgasmu (a zpět) a mě nezbývá než si popřemýšlet o tom, co bych mohl dělat, kdybych měl Hankův literární talent. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (M.B)
  • Seriál z díla Toma Kapinose se začal vysílat v USA od 13. srpna 2007 na stanici Showtime. (ČSFD)
  • Děj seriálu se odehrává převážně ve Venice, kde žil bývalý zpěvák skupiny The Doors Jim Morrison. Od 3. série se objevuje jeho podobizna na domě ve Venice v úvodních titulcích a v úvodu a závěru epizody Z JFK na LAX pak hraje skladba „Love Me Two Times“ od kapely The Doors. (Kity162)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama