Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

tron 

všechny recenze uživatele

„Lepší je si to posrat podle svího, než podle toho, co ti poradí vostatní.“ Ak sa vám film dotkne srdca, ťažko budete riešiť priemerné herecké výkony/scenár. Budete chápať, čo sa komu nepáči, ale na druhej strane – ten, komu sa to nepáči, vo vás nenájde pozorného poslucháča. BOBULE sú vykrádačka Ridleyho DOBRÉHO ROČNÍKA. Väčšina snímok, ktoré vykrádajú iné snímky, to nedokáže zvládnuť na úrovni. Stále sú to proste zlodeji. BOBULE to ale dokázali. Vtipné scény (dychová skúška, baran, Kolik hlav má tohle hejno?), krásna výprava, poetická atmosféra a hravé dialógy („Ahoj! Kam ´deš?“ – „Nikam. Proč?“ – „Jen tak. Nechceš jet s náma?“), to sú ich hlavné plusy. Ale tak jasné, Scott je Scott. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné osvieženie na poli tuzemských komédií. Už začiatok na mňa pôsobil ako nezáväzný letný flirt, po ktorom je ťažko povedať, kam to celé bude smerovať. Či k vážnejšiemu stretnutiu, alebo sa pôjde na pohárik a skončí to len jednorázovou záležitosťou. Režisér zvolil pre príbeh variant druhý a film tak aj pôsobil. Nerozvážny dej striedal situácie a scény, kde čistokrvnú komédiu miestami pretlačila znesiteľná romantika, či menej hodiaci sa sentiment a trpkosť. Vtipné scény profitovali hlavne z atraktívneho prostredia a ani vtipná policajná zápletka nemohla nič pokaziť. Škoda, že sa nekonal väčší útok na bránice divákov, s výsledkom som však spokojný. 70%. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

A pak že u nás nemůže v současné době vzniknout obyčejná pohodová letní komedie s jednoduchým, ale nevtíravým humorem, natočená s jedinou ambicí - uvolnit se a pobavit. Vytýkat lze mnohé, ale klady převažují. Sympatická dvojka Hádek - Langmajer, herečtí veteráni (Lubomír Lipský, Václav Postránecký) v zajímavých rolích a Tereza Voříšková není jen krásné křoví, ale umí i hrát. 75%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bobule Tomáša Bařinu sú podobné Scottovémmu Dobrému ročníku, ale nie je to na škoda. No priznám sa že som to kvôli tej podobnosti nepozeral, aj keď sa mi Scottov ročník páčil. Príbeh je celkom fajn, prostredie na sfilmovanie sa tiež našlo a rovnako tak aj dobrý herci na čele s Hádekom a Voříškovou (kvôli ktorej som si to vlastne pozrel :-)). Čo sa týka samotného filmu, tak je prekvapivo dobrý. Hudba, kamera, výprava, herci či príbeh to všetko tu funguje a vyzerá fajn až na humor, ktorý mi miestami kazil celý film. Niektoré vtipné scény sa tam nepodarili a ten lacný český humor zbytočne pokazil celý film čo je škoda. Inak sa jedná o jeden s tých lepších českých filmov. 65% - 3* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ovíněně o ničem. Uvolněnou atmosféru tomu nelze upírat. "Je to totiž tam", jenže až v závěrečné půlhodině. Přibližně od doby kdy se z děje vykvartíruje Lukáš Langmajer. Do té doby je to taková "hrc frc" slátanina, která neví kam míří a ani jakým způsobem tam jde. Ještě, že se tak děje vlastně docela příjemně. Obsazení je sympaticky neokoukané, hudba skvělá (většina nejlepších momentů je spojena právě s atmosférickými pasážemi založených pouze na hudbě), ale kamera to celé posílá do hnoje. To už není ani kýčovitě pěkné, to je čistá esence vlezlého kýče nejtěžšího kalibru. Navíc bez technického zázemí a vše točené z jedné vody na čisto. Přepálené omalovánky na "čisté" Moravě versus zašedlé tóny prohnilé Prahy. Kolik času tvůrcům zabralo vymyslet tak neuvěřitelně inovativní koncept? Ale proč se nad tím rozčilovat. Stačí zmínit, že kamera s úspěchem takřka zabíjí i vizuální přednosti Terezky Voříškové. Což by jeden řekl, že snad ani nejde. Přesto všechno jsou Bobule dobrým filmem. A to hlavně právě díky Voříškové, červené kačeně a Hádkovi. Bařina v tom zase tak moc nejede, ale dalšímu jeho snímku bych se nebránil. Pokud bude s jiným kameramanem. Ovšem vínko bych si po projekci přeci jen dal, ne že ne. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu si zahrál manželský herecký pár Tomáš Matonoha a Lucie Benešová. (Had6)
  • Ve scéně, kdy Honza (Kryštof Hádek) vytahuje policajty ze sklepa a spadne s nimi před dům, je možné si všimnout, že jeden z policistů má kolena špinavá od hlíny ještě předtím, než dopadne. Scénu tak evidetntně točili vícekrát. (Kroup4)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama