Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle byl takový mezník mezi tím, co český film byl a bude. Už mě prostě nebaví koukat na ty hořké komedie, už nechci koukat na osudu prostých lidí, když je to zpracováváno pořád tím stejný způsobem. Ano, tohle není umělecké dílo, ale ani to není taková ta typická komedie z USA. Je to zajímavý film. Je to film, kde se pořád pije. Je to film se spousty obrázky z Moravy. Ani jsem netušila, že u nás něco tak pěkného je. Takže za to asi dík. Není to film, na který budu vzpomínat ještě o pár dní později. Naopak už po pár hodinách jsem zapomněla. Přesto je to podle mě odratový můstek. Nic, co bylo, nic, co bude. Třeba se vyhlásí změna. A třeba ne a já si plácám játra. Bez vínka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

FIlm, od kterého jsem nečekal nic zvláštního, nijak zvláštní nakonec taky nebyl. Na tři hvězdy ho pro mě vytáhla moravská krajina, kterou miluji, Tereza Voříšková, kterou nemiluji, ale kdybych mohl, tak bych určitě miloval, a zásluhu má i Lubomír Lipský. Bobule mají hezkou náladu, konec léta z nich skoro dýchá... Ale jen skoro, protože pořád máte pocit, že si spíš listujete časopisem plným fotografií, než, že "jste na hodinu a půl přímo tam". ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Nakonec to ani tak nebolelo. V čem Bařina boduje je vytvoření originální atmosféry, která člověka pohltí. Naproti tomu je scénář už o hodně horší. Nevím například proč se z flashbacků dozvídáme o tragické smrti Honzových rodičů, když je tím jeho postava nepoznamenaná a pro film to jako informace nic nového nepřináší. Stejně tak je zmatené kam se vlastně poděl ten jeho parťák? a je toho více... Ale není to hrozné, hodně tomu také pomáhá dobrá kamera a Tereza Voříšková, na kterou se příjemně kouká:) A kdo to proboha filtroval? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#43 Tož nebylo to špatné no. Jako letní a především oddychová záležitost to funguje perfektně. Sympatičtí, neokoukaní herci, několik celkem vtipných (ale přesto nerušivých) momentů a celkem originální příběh o "nápravě" jednoho pražského podvodníčka. Na české poměry, je to velmi slušný film, který českého diváka může jenom potěšit. Lepší čtyři hvězdy a teď dilema zda se pustit do druhého dílu, či si radši nekazit dojem. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pozor - lehké SPOILERY. Existují filmy, ve kterých hlavní hrdina je kretén, ale láska jej napraví. Pak také filmy, ve kterých hlavní hrdinka chodí s kreténem, který není hlavním hrdinou, ten se nenapraví a proto ostrouhá. Kombinace těchto přístupů nejsou vzácností. A že jde často o díla, která svůj konec necudně odhalí již v první čtvrthodině, nemusím snad zdůrazňovat. Ale co na tom, že hlavní hrdina prodělá změnu, hluboce psychologicky propracovanou, kterou lze ve vnitřním monologu popsat jako: "Byl jsem kretén, zmrd a podvodník, ale golfový míček z mládí a sex s krásnou slečnou mě přivedly na správnou cestu a od teď budu zákonadbalý, poctivý, moudrý, prostý, čestný a hrdý občan a milenec." Vždyť tento film mi slibuje ukázat krásy moravského vína a řve: "Já tě budu strašně bavit, řičet smíchy budeš. Dám cokoliv, abych tě rozesmál." Občas sice rozesměje, ale povětšinou člověk nevěřícně kroutí hlavou, jakých že to nepodob umí humor nabýt. Méně snesitelná je ovšem reklama na vínečko (to mám víno rád a velmi). Od levnohumorného "archivního burčáku" přenáší se přes kreténské líčení populárního obrazu Pražáka jako vinného barbara (znám moraváky tisíckrát barbarštější), vychvalování moravského vína nad argentinské (což v červeném víně v nějakém významějším měřítku - je, pravda, pár moravských výjimek - prostě není hrdost, ale buranská, smradlavá sebechvála, jelikož naše podnebí prostě něco nedovoluje), rurální kýčovité idylky (ač moravské vinice umí být i zcela nekýčovité), vybuchující burčák (o kterém režisér nejdříve trapně dialogem prozradí, že vybuchne, pak nedočkavě volá záběrem: "Pozor, teď už přijde," a tudíž, když to pak opravdu přijde, efekt je nula) ke spoustě dalších drobných s vínem spojených, více či méně uměle naroubovaným momentkám. Podbízí se dívčími vnadami. A zůstává po něm kocovina. P.S.: Navíc určitě způsobuje nedorozumění v mém životě, neb čas od času vypiji s dívkou 3 lahve a jen výjimečně si myslím v duchu: "Jedna je aby byla povolnější a dvě pro mě na kuráž." ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • „Jeden natáčecí den měl začínat v sedm ráno. V deset ale zmizel Kryštof a chvíli po něm i Lukáš Langmajer. Oba byli dva dny zavření ve vinném sklípku a popíjeli. Nebylo možné se jim dovolat, protože tam nebyl signál,“ zavzpomínala na nejkurióznější situaci z natáčení v jednom z rozhovorů Tereza Voříšková. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy Honza (Kryštof Hádek) vytahuje policajty ze sklepa a spadne s nimi před dům, je možné si všimnout, že jeden z policistů má kolena špinavá od hlíny ještě předtím, než dopadne. Scénu tak evidetntně točili vícekrát. (Kroup4)
  • Vinař Michalica (Václav Postránecký) říká, že mají ve vesnici, kde bydlí strýc František, večer krojový ples. Krojové plesy se ale pořádají v zimě, v létě se mohly maximálně konat krojové hody. (klara.leb)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama