Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Diskuze

SantaCruz

SantaCruz (hodnocení, recenze)

Proč ta kvalita vypadá jak před 100lety? Zrnitost a rozlišení horší jak mobilem na 720p. Asi filtr ala major Zeman :-(

Rocko

Rocko (hodnocení, recenze)

Film je dobrej výplňěk času mezi reklamama, párkrát jsem to zahlídl ale do ted nevím o čem to je :D

noreal

noreal (hodnocení, recenze)

Narozdíl od pokračování 2bobule mě tento snímek pobavil. Vytkl bych ale uši drásající mluvu, proč se jen režisér nešel poradit s někým kdo Moravu zná. Zkousnul bych sklípky, ale ze slůvka viď mi běhá mráz po zádech...

dannero

dannero (hodnocení, recenze)

Bubule patří k tomu nejlepšímu z novodobých českých komedií, laskavý humor,příjemná atmosféra a výborní herci.Krásný film,dávám ***** .  Zato  volné pokračování 2Bobule bylo velké zklamání.

MMR

MMR (hodnocení, recenze)

Víno sice nepiju, ale i tak sem si film užil, určitě jeden z našich lepších za poslední dobu.

Cashville

Cashville (hodnocení, recenze)

Film ma celkom pobavil a asi to bude tým že sa tu jednalo o alkohol :) inak je to taký priemer.Kladne hodnotím titulnú skladbu k tomuto filmu.Dobrý výber.

nozkoid

nozkoid (hodnocení, recenze)

No, tak to byl solidní patok. Nechápu nadprůměrné hodnocení téhle s..čky. Ty "komediální" pasáže mi připomínaly Kameňák. Že byl děj naprosto jednoduchý mi ani tak nevadí, ale ty dialogy??? Jestli se teda vůbec o nějakých dialogách dá mluvit. Spíš mi to přišlo jako nesourodé tlachání o ničem a k tomu výplň bezduchých štěků. Spousta postav tam ani nevim k čemu byla., že neměla vykreslený žádný charkter ani nemluvě. Snad nejzbytčnější a nejtrapnější tam byl Langmajer, Postránecký a policajti. Chvílema (přesněji řečeno dost často.....možná spíš pořád) jsem měl pocit, že ty postavy říkají jen "něco" nebo "cokoliv" jen proto, aby se natáhl čas filmu. Za "+" snad považuju jen tu Moravu, ale stejně, natočená prostě trapně kýčovitě.Pardon. Snesu hodně, ale tohle byla totální kok..ina!!!!!

majpís22

majpís22 (hodnocení, recenze)

Film dělá hlupáky z Pražanů i z Moravanů.Rěžisér dělá hlupáka ze sebe a lidé co mu to žerou lituju.Zase všude plno klišé ( Pražák naprostý analfabet přes víno,mimo Prahu naprosto neschopný čehokoliv,policajti debilové,Moravan -buran co mluví jak nějký dlaždič (plus polopražská mluva,pražského herce),oblečený v rádiovce a v šusťákovce.Nechápu proč když už se teda film odehrává na JM se nejsou herci schopni naučit místní nářečí(nebo tomu aspon věnovat při přípravě své role trochu času.Bohužel zase jeden filmařský omyl...

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Taky by se to mohlo jmenovat "Jak český podvodník na Moravě ke štěstí přišel" Pak se polepšil a za 14 dní se stal vinařem. To snad není možný. Odpad.

22matelko

22matelko (hodnocení, recenze)

Nevie niekto z vás ako sa volá pesnička ktorá hrá úplne na konci keď už bežia titulky?

Whipper

Whipper (hodnocení, recenze)

Apokalyptická moravština Václava Postráneckého, který byl na Moravě možná před sto padesáti lety měla za úkol rozesrat celý film, který naštěstí zachránily kvalitní herecké výkony, pro český film netradičně vtipně vypointované situace a absence Hřebejkových kamarádů. Příjemné osvěžení, za které se tvůrci nemusí stydět.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Langmajer byl jednoduše kamarád a komplic, který se časem zdejchnul - nic složitějšího bych v tom nehledal..

mrs.miss

mrs.miss (hodnocení, recenze)

Vysvětlete mi někdo úlohu postavy,ktreou hraje Lukáš Langmajer...??Bobule jsou krásně natočení film ,který mě nutí zalézt do sklípku,nebo lehnout do brázdy na vinici a už se nikdy nevrátit do toho městského blázince...

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Velice příjemný film po jehož shlédnutí mám chuť se přestěhovat na Moravu. Už aby bylo léto ...

Honziq

Honziq (hodnocení, recenze)

Bokovka, Dobrý ročník, Bobule... Je pozoruhodné, s jakou lehkostí jsou příběhy o víně vyprávěny. Po dlouhé době ryzí česká komedie, u které jsem se opravdu od srdce zasmál a příjemné bylo i vizuální zpracování. A to se musí ocenit.

ria.molko

ria.molko (hodnocení, recenze)

..na tenhle film jsem se odhodlavala dlouho, ale kdyz uz jsem nic jineho v pc nenasla, rekla jsem si, proc ne. byla to spravna volba a ja nemuzu jinak, nez 5*. a chci ho videt zas a znovu. neni to vyslovene komedie, ale je velmi prijemne ztravitelny, ma krasne barvy, a sceny, u kterych netreba slov.. ma v sobe takovou silu, ze i kdyz nepiju, dostala jsem chut zkusit, jak chutna alespon vino..

Majduše

Majduše (hodnocení, recenze)

Já vím, že ten film není tak dobrý jako jiné české a lepší filmy, ale 5 hvězdiček ode mně získal za to, že podle mně splnil svůj účel. Nevinně o víně...A o tom to bylo. Když film končil, myslím, že jsem nebyla jediná, kdo dostal chuť nějaké to dobré víno ochutnat.

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Chvílemi jsem spíše usínala než se opíjela příběhem filmu....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mikiqex

mikiqex (hodnocení, recenze)

Zajímavý mix zápletek z "Chyť mě když to dokážeš", "Rebelové" a tak trochu i "Vrchní prchni". Pinkající policajti byli naprosto umně zasazeni do děje a oprávněně sklidili asi největší porci smíchu, scénky s burčákem byly až moc průhledné ale stejně zábavné a musím uznat, že mě celý film velmi příjemně překvapil.

JoshuaMach

JoshuaMach (hodnocení, recenze)

Já si myslim,že je to za poslední dobu jeden z těch podařenějších filmů.Jenom ten konec mi přišel takovej narychlo smotanej.

karamelkas

karamelkas (hodnocení, recenze)

Hlboké sklamanie. Mal som si dať pred pozeraním lahvinku moravského vínka, snáď by.....

TheMaker

TheMaker (hodnocení, recenze)

Konečně český film na který se lze po dlouhé době dívat a ještě se u něho příjemně pobavit !!! Skvělý film.

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama