Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný ale hodně drsný vězeňský film. Tenhle film totiž vězeňský systém ukazuje v ne moc dobrém světle.Člověk by až řekl, že tam režisér sám nějakou dobu seděl. Vypadá to totiž hodně realisticky. Atmosféra se tady dá krájet a jenom ty pasáže od Dorffovy snoubenky to trochu rušej. Herecké výkony to taky hodně táhnou. Stephen Dorff takhle dobře nehrál od prvního Bladea, jestli vůbec někdy a Val Kilmer je výborný. Zapomenout by se ale nemělo ani na Harolda Perrineaua a Sama Sheparda, kteří se svých rolích také zhostili velmi dobře, i když Shepard zas tolik prostoru neměl. Felon je pro mě docela překvapení, protože takhle dobrej vězeňskej film jsem fakt nečekal. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších filmů z vězeňského prostředí. Avšak i tady najdu několik věcí, které mi hodně vadily. Ze všech věcí mi úplně nejvíce vadil sestřih hlavního hrdiny před vstupem do skinheadclubu. Dále se nehodlám smířit s ubohým koncem. Doufal jsem, že si někdo opět prokope kilometrový tunel kartáčkem na zuby. Přivolání jednoho vrchního šaška, který je čirou náhodou největší kamarád nejobávanějšího zločince v USA to byla tedy slabá náplast. V předposlední řadě jsem zde postrádal anální znásilnění, protože to do každého vězeňského filmu zkrátka neodmyslitelně patří. A v řadě úplně poslední mi není naprosto jasné, jak se může člověk odsouzený za neúmyslné zabití dostat mezi sériové vrahy. Z toho pozitivního bych rád zmínil zvukový doprovod několika scének, pár potyček a slušný výběr postav. Na 3* mi to bohatě stačilo. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klasika po šestsetdmdesáté osmé: vězeň, v podstatě nevinný, slušný a hodný chlap, versus zlí dozorci, podporující násilí pasivně i aktivně. A kupodivu mě tenhle příšerně ošolíchaný mustr nepřestává bavit, zvláště když se podaří natočit kvalitně. "Zločinec" měl jen krůček k tomu, aby si u mě vybojoval čtyři hvězdičky: s výjimkou závěru nepůsobil extra přemrštěně, kladl důraz i na psychickou a sociální složku lidských osudů, mile mě překvapil Val Kilmer, přestože se zjevně právě připravoval na roli hrocha, mrože nebo podobně tukem oplácaného tvora. Ostatním hercům nemám co vytknout - s jedinou výjimkou a tou je bohužel rovnou představitel hlavní role Stephen Dorff. Kdysi získal mou pozornost jako hajzlupír zatápějící Bladeovi, ale tentokrát mě nepřesvědčil, nedokázal mě dostat na svou stranu. Nevěřila jsem mu zamilovaného chlapa, oddaného otce, vcelku úspěšného podnikatele ani zoufalého vězně. A to je hlavní důvod, proč dávám jen 3*, druhý důvod je už zmíněná předvídatelnost díky univerzálnímu scénáři. 69% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná väzenská dráma s nie priamo hviezdnym, ale určite kvalitným hereckým obsadením. Najväčšiu a zaslúženú pozornosť na seba strháva smoliar V.Kilmer, ktorému to posledné roky vôbec nešlo. Konečne prelomil zlé obdobie a spolu s S.Dorfom tvoria dvojicu, ktorá zdieľa spoločnú celu. Biele bratstvo, černosi, mexičania a vzájomná nevraživosť, to sú vražedné kombinácácie, pri ktorých si nikto nemôže byť istý, či sa dožije nasledujúceho rána. Výborná réžia a dusná väzenská atmosféra, to sú veľké prednosti tohto nadpriemerného filmu, ktorému ja dám s čistým svedomím päť hviezdičiek, pretože ma prekvapil a takýchto drsných väzenských drám mnoho niet. Body zráža trošku klišovitý záver, ale inak nemám čo vytknúť. Film 90%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

"Felon? Co to jako je? Vždyť ten poster je lacinej. Vždyť to sestavení nemůže zachránit ani obtloustlý Kilmer! Tak to fakt nechci vidět..." Tohle byla moje reakce na Zločince. Vlastně lepší úsudek jsem si neudělal ani po tom, co dostávál samý velký hodnocení a pozitivní ohlasy. ALe po půl roce přišla mega krize a já se neměl na co dívat. Přes prsty jsem si pustil Felona a čekal, že po půl hodině se naštvu, vypnu ho a tím si poseru celej den. Ale ono ne! Z laciného béčka se vyklubalo svižné drama s vynikající strhující atmosférou, kerá vás nenechá na pokoji ani ještě několik minut po skončení! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Val Kilmer strávil několik hodin denně v maskérně kvůli bezpočtu falešných tetování na hrudi, rukách a zádech. (c.tucker)
  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama