Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 275)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zábavná akční slátaninka, jejíž jedinou vadou je, že se snaží těžit ze seriálu A-Team. Problém totiž je, že zde chybí ta lehkost seriálu (a taky Baracusova půltuna zlata okolo krku), nemluvě už o hudebním motivu. Hlavní hrdinové jsou celkem slušně vybráni, přesto třeba Copley nedosahuje ani třetiny té šílenosti, která kouká Schultzovi z očí. Nebo Hezoun je půlku filmu upatlanej a špinavej, zatímco v seriálu si zakládal na uhlazenosti a hezkém vzhledu. Jako samostatný akčňák se mi to líbilo, jako vzpomínka na seriál spíše ne a to i proto, že scénář v některých odkazech na seriál až nehezky moc tlačí na pilu. Celkově, v příběhu se pořád něco děje a naštěstí je to dostatečně rychlé a nápadité, než aby to začalo diváka nudit (ke konci je to už možná i trochu moc překombinované a přehnané). Přesto se to kultem nestane, na to je to až příliš obyčejný zástupce tohoto žánru, kterých se každý rok urodí velká spousta a každý rok na ně ještě mnohem větší spousta lidí zapomene. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po vynikajících Expendables jsem očekával víc...A-Team pro mě bylo spíš zklamání. Samotná zápletka mě nezaujala, scény, které měly být vtipné mi přišly spíš trapné a nezasmál jsem se jim, nikdo z teamu neoplýval nějakým zvláštním charisma a celkově vzato bych si tento akčňák jen tak znovu nepustil. Radost tedy zůstala jen z hudby a ze zpracování některých akčních scén. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Somewhere In Mexico/Original The A-Team (Theme) [2:12] ,2. Saving Face [3:32] ,3. Alpha Mike Foxtrot [4:29] ,4. Welcome To Baghdad [4:22] ,5. The Plan [6:11] ,6. Court Martial [3:09] ,7. Putting The Team Back Together [3:39] ,8. Flying a Tank [6:10] ,9. Frankfurt [4:11] ,10. Retrieving the Plates [4:09] ,11. Safehouse [3:50] ,12. Safehouse Aftermath [4:58] ,13. Shell Game [2:44] ,14. The Docks Part 1 [7:35] ,15. The Docks Part 2 [5:47] ,16. I Love It When A Plan Comes Together/Original The A-Team (Theme) [5:26], ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Další buddy akčnák tohoto roku a znovu dost povedený. některé hlášky nemají chybu, samotný A-Team nemohl dostat lepší členy, hlavně takový Neeson je charismatický jak... a bere si celou show pro sebe, přičemž ale chemie funguje mezi všemi taky a na výbornou. Co trochu zamrzí je neskutečně na akční film opravdu překvapivě debilně udělána akce.. Ne, nápady v ní jsou a často opravdu zběsile zábavné, o obsah tedy nejde, ale o formu. A musím říct, že kamera a hlavně střih jsou opravdu tragicky špatné. Jak si mám plně užít akční film s tak nepřehlednou, zběsile nastříhanou akcí, si fakt nedokážu představit.. No, protentokrát ale budiž tato "rozhodně ne maličkost v tomto žánru" odpuštěna, protože A-team není B-team a všichni si to uvědomují a podle toho taky hrají. A Biel je k sežřání. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to velmi akční, občas vtipné, ale vesměs sterilní a ne příliš zábavné. Neeson se snaží a některými chvaty dává vzpomenout na jeho hvězdné Taken, ale to je bohužel někde trochu jinde. Jestli má být A-team nadsázka k velkorozpočtovým akčním filmům, potom ok, dá se to přežít. I některé akční scény jsou jak za rámeček. Na kinohit ovšem chybí kvalitnější a velkolepější režie. A možná i lepší herci. Kromě slavného brita a Jesiici Biel mne příliš nikdo nezaujal. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Poté, co je Murdock (Sharlto Copley) osvobozen z vězení, prostřelí agentka Sosa (Jessica Biel) Hummeru levou zadní pneumatiku. V dalším záběru a také ve chvíli, kdy Hummer přijíždí k letadlu, však šlehají jiskry z kola pravého zadního. (Kroeger055)
  • Další z odkazů na původní seriál je Baracusova (Quinton "Rampage" Jackson) dodávka z Mexika. Je to 1994 Chevrolet Chevy VAN, která je předělána na 1983 GMC Vandura G-1500 (byla použita v původním seriálu). (c.tucker)
  • B.A. Baracus (Quinton "Rampage" Jackson) má na prstech vytetována slova "pity" (lítost) a "fool" (hlupák). Je to odkaz k jeho známé seriálové větě "I pity the fool" ("lituji hlupáka"). (Othello)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama