Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 275)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po vynikajících Expendables jsem očekával víc...A-Team pro mě bylo spíš zklamání. Samotná zápletka mě nezaujala, scény, které měly být vtipné mi přišly spíš trapné a nezasmál jsem se jim, nikdo z teamu neoplýval nějakým zvláštním charisma a celkově vzato bych si tento akčňák jen tak znovu nepustil. Radost tedy zůstala jen z hudby a ze zpracování některých akčních scén. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 I když člověk během sledování praktikuje po vzoru jedné z divácky vděčných postav, která se jako jediná z celého sehraného týmu dočkala nějakého vývoje, techniku pasivní rezistence, stejně nakonec podlehne. A-TEAM je opravdu prvním letním zdařilým popcornovým blockbusterem, který je jednak uvědomělou osmdesátkovou zábavou, jež funguje jako prequel k seriálu, jednak zdařilou aktualizací, která nerušivě přesazuje dění do současnosti a forma přebírá postupy současných poučených blockbusterů. Osmdesátková uvědomělost se projevuje v okázale digitálních vizuálních efektech, komiksové představovačce hrdinů, celkové stylizaci a fórkem s 3D projekcí, zatímco ve vyprávění je patrná inspirace novou seriálovou vlnou v podobě flashforwardů na plánovanou akci, jež se nakonec od původního plánu odobočí. Problém mám s tím, že tato vypravěčská důmyslnost není tak důmyslná, jak se zdá, protože slouží k rozpoutání atrakcí, které jsou nepřehledně nasnímané i nastříhané, aniž by to mělo nějaké opodstatnění například v napojení se na hlavní postavu, určitý typ smýšlení apod. A-TEAM na progresivní abramsovské revitalizace seriálů - MISSION: IMPOSSIBLE: III a STAR TREK - nemá, ale jako machistická obdoba CHARLIEHO ANDÍLKŮ, která nabízí i silnou ženskou hrdinku pro identifikaci něžnému pohlaví, obstojí velmi dobře. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

A- Team je štvorica dobre skombinovaných ostrých chlapcov - vojnových veteránov, ktorá si vytvorí pekelne dobrý plán a divák si už len pasívne užíva nepretržitú akciu, odľahčené dialógy a šikovné triky. Partičke velí výborný Liam Neeson, ktorému otcovská rola v tíme svedčí úplne najviac. Charaktery ostatných dominantných postáv sú vymedzené dosť jednoznačne a priamočiaro, čo v kombinácii s rytmom akcie a obsažným scenárom je akurát dosť na udržanie pozornosti a zachovanie nadhľadu. Silu celku tvorí viac atribútov a zábava je pri sledovaní na prvom mieste. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný akční výplach, při kterém se vám bude popcorn chroupat zatím nejlépe za tento rok. Celý je to jednoduchý a hollywoodsky přepálený. Jenže to přesně Carnahan a spol. chtěli a o nic jiného se nesnažili, a právě proto je to zábava od začátku do konce. Ty nejpřálenější věcí, u kterých byste chtěli v jiných případech utrhnout tvůrcům hlavu, jsou tady právě nejvtipnější díky tomu, že si to na nic nehraje a chce to jen a pouze pobavit (útěk s tankem). Akce je tam víc než dost a většinou je hodně dobrá, jenom při pár bitkách je chvílemi nepřehledná. Herecké kvarteto je výborné a perfektně sehrané a každá jejich hláška (a že jich je!!) vás dostane. Navíc to celé hodně rychle uteklo, mně to přišlo jak necelá hodinu a přitom to trvalo o hodinu déle. Jen ke konci tomu trochu dochází dech a finále už mě tolik neoslovilo. Carnahan to ale zvládnul na jedničku a zatim nakopává zbytku filmům z letní sezóny (Kick-ass sem nepočítám) zadek. 80+% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od půlky je to sice zbytečně vážné a těžce překombinované a "velké" finále jde mimo úplně, ale pod sedm se stejně jít nedá. Na to má A-Team moc hlášek, nápadů a skvěle přepálených akčních scén. Snad si to napodruhé sedne komplet, i když ty vedlejší osobní linky asi nebudou fungovat nikdy. [Black Box, Slovanský dům] ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • V závěru filmu si můžete všimnout jména lodi, "Die Vergeltung". V překladu to znamená "Odplata". (c.tucker)
  • Bezpilotní stíhačky útočící na dopravní letoun Herkules jsou typu Predator. I ty se mimo jiné objevily ve videohře "Call of Duty: Modern Warfare 2". (c.tucker)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama