Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Mam rad kvalitne politicke dramy, hlavne, ked sa v nich viac hovori, ako striela. Traitor je dobrym politickym filmom, ktory sa dotyka niekolkych problemov dnesneho sveta a nie len terorizmu. Tazko povedat, cim to je, ale konstatovanie, ze ide pre mna o dobry film v zmysle lahkej nadpriemernosti, je v mojich ociach najvystiznejsie. Herci su dobri, dialogy su dobre, rezia je dobra...proste vsetko je take ake ma byt, avsak chyba tomu dusa a dotyk, ktory by mal takyto film zanechat. Skoda. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o teroristické buňce a všem kolem islámského fundamentalismu, samozřejmě nevyjímaje ani pravověrné muslimy. Vše je zaobalené do hollywoodského klišé s pro mě moc neslavným koncem. Herečtí oportunisté v podání pánů Cheadlea a Pearce jsou velmi znamenití a pozvedávají tím příběh. Díky svému zapálení pro tuto problematiku dávám 4*. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inteligentní thriller s promyšlenou zápletkou, který je sice variací na propírané téma, ale je poměrně neotřele podaný. Už jen to, že hlavní hrdina je praktikující muslim je celkem novinkou a Don Cheadle se této role zhostil výborným způsobem. Guy Pearce pak zahrál typického agenta FBI, který Dona, ve své nevědomosti, nahání - tahle postava byla až příliš rutinérská. Třetído party, Said Taghmaoui, se pro podobné role nejspíš narodil. Suma sumárum 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle se potýká s Guyem Pearcem, a není to Iron Man 3. Co je to? Přeci vydařené krimi Zrádce od scénáristy katastrofického Dnu poté a třeskuté Konečné s Arnoldem! I když by teď se mnou asi většina uživatelů nesouhlasila, osobně jsem si z téhle napínavé honičky před lety odnesl hodně pozitivní dojmy. A ten konec! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající politické drama, kde hraje nenápadný Don Cheadle, ztrácí na působivosti hned od samotného začátku. Nezaujme, nudí, nepřesvědčí, snaží se diváka uvrhnout do víru děje, ale všecko v co se snaží, tak na diváka působí pravým opakem. V kostce mě film příšerně nudil. Fakt si radši běžte pustit cokoliv jinýho, protože tohle jsou dvě hodiny mizérie. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama