Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

petero 

všechny recenze uživatele

Svojsky natočený film o rytieroch. Skvelá rytierske zápasy na koňoch ktoré s pribúdajúcimi minutami filmu neuveriteľne gradujú až do dojemného záveru. Príbeh sluhu a jeho kamarátov, ktorý chce vyhrať turnaj a získať srdce princeznej =). Naviac skvelé hlášky a scény (v kostole na koni, skladanie básne pre milú, tanečné vystúpenie, nové nike brnenie...). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

Reklama

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

Prominte, ale tenhle film je nejvetsi omyl v historii kinematografie. Je to vysmech jak filmarskemu, tak hereckemu a i kostymarskemu remeslu a hlavne, coz me stve nejvic, jde o totalni vysmech evropske historii, stredoveku a vsemu, co k tomu patri. A nelze to obhajovat tim, ze se jedna o "pouhou oddechovku" ci snad snahou o osloveni mladsich divaku modernim pristupem. O to vic me mrzi, ze tuto slataninu natocil reziser me velmi oblibene Odplaty, nemluve o svatokradezi v podobe pouziti hudby od Queen. Tfuj, naplivu tvurcum tohoto paskvilu na hroby. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, ikdyž to neni zrovna nějakej velkofilm nebo něco skvěle propracovanýho, tak se u toho daj skvěle strávit ty 2 a čtvrt hodiny co to má. Hetah Ledger je tady super, sice žádnej pořádnej hereckej výkon nepředvádí, ale výborně se do svý role hodí a hraje přirozeně, ostatní jsou tam jenom pro spestření a moc velkou roli tady nehrajou, snad jen Rufus Sewelll je tady trochu víc vidět a celkem se na tu roli taky hodil. Příběj je takovej dost pohádkovej a občas sklouzává až k naivitě, ale to je spíš ke konci a i když neni celej film dělanej moc vážně, tak to někdy tvůrci přeháněj a vyzní to dost trapně, ale zase jsou výborně udělaný ty souboje, který maj dokonalou kameru a jsou vtipný a v rychlým tempu s netypickou rockovou hudbou, což byl krok k lepšímu a clej film to pozvedlo ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek drží nad vodou vynikající Ledger. Příběh je totální tuctová patlanina bez sebemenší špetky zajímavosti. Neskutečně mi při sledování vadil výběr písní. Sice to byla pecka vedle pecky, ale absolutně se v daný moment jediná píseň nehodila. Tvůrce soundtracku měl zřejmě playlist svých oblíbených songů a za každou cenu je chtěl narvat do tohoto filmu. Film se neskutečným způsobem snaží držet hesla "víno, ženy, zpěv". Je v něm z těchto kategorií zastoupeno všechno. V nejhojnější míře se bohužel snímek snaží rozebírat ženy, což je z celého filmu tím vůbec nejotravnějším. Z hlediska akce si tvůrci vystačili snad s jediným typem záběru na rytířském kolbišti. Čistokrevná pohádka je jediným žánrem, který tento snímek zcela naplňuje. Já na pohádku nebyl tak úplně připraven. Čekal jsem diametrálně odlišný snímek, takže nedovedu neskrývat zklamání. V mnoha ohledech otravný film. Slabé dvě hvězdy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)
  • V každé scéně má Jocelyn (Shannyn Sossamon) jiný účes a jiné šaty, které se ve stejné kombinaci nikdy neopakují. (eltazar)
  • Heath Ledger (William) veľmi dobre jazdil na koni a bol aj nesmierne pohyblivý, pretože cvičil aikido. Všetky jazdecké a šermiarske scény preto robil sám, okrem jedinej, ktorá bola príliš nebezpečná. (krasomama)

Reklama

Reklama