Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná, tuctová žánrovka s množstvom nezmyslov i trápností, s ktorými sa divák skrátka musí zmieriť. Veľká škoda, že sa nevyužil potenciál psychiatrickej liečebne. Z toho sa dalo vyťažiť omnoho viac. Aspoň, že to gore stálo zato, lebo nebyť toho, zrejme by bolo moje hodnotenie nižšie. Predchádzajúca časť lepšia ... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V siedmej časti série je Nica (Fiona Dourif) poslaná do psychiatrickej liečebne s miernejším prostredím a väčšou slobodou. Jej doktor jej chce pomôcť prekonať temné spomienky na minulosť, ale po jej príchode sa za nezvyčajných okolností v liečebni objaví bábika Chuckyho. Doktor je presvedčený, že ide len o neškodnú hračku, ale Nica vie, že Chucky je späť. Jej presvedčenie sa naplní, keď začnú pacienti jeden po druhom brutálne zomierať. - Tie sequely v posledných týždňoch pribúdajú rýchlejšie, než rastú hríby na Záhorí. V tomto prípade ide o vydarený sequel, ktorý neprináša nič nové, ale len to staré. To ale nevadí, pretože Chucky dáva brutálne moderné hlášky, vydarilo sa niekolko parádnych gore scén, Fiona Dourif po dlhej dobe presvedčivo zahrala svoju úlohu v horore a nebolo to pokazené nezmyselným CGI, ako sa mnoho ludí obávalo. Napätie sa miestami objavilo tiež, čomu v mojom prípade pomohlo hlavne to prostredie zasneženej liečebne, ktorá pôsobila dosť depresívne a je to moje najoblúbenejšie prostredie v hororoch. Som zvedavý, čo príde v tejto sérii ďalej, pretože koniec je otvorený, a aj keď nejde o špičkovú hororovú sériu, nie je tu ani jedna časť, ktorá by bola vyslovene zlá, takže s ôsmou časťou nebudem mať problém a rád si ju pozriem. + herec z Halloween a Halloween II + herečka z Fear Clinic a Arbor Demon + herečka z Channel Zero + herec z Damien + herec z iZombie ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejatmosféričtější Chucky. Tentokrát se vražedná panenka pohybuje v prostorách blázince, kam dosud nezavítala, hnedle se zde vyskytnou tři její (oživlé) repliky, připravené provrtat pár hlav a pustit žilou pacientům léčebny. Než se tak stane, je potřeba se trochu vpravit do děje a zrekapitulovat události ze šestého dílu, případně i z jedničky a dvojky, na nějž bezprostředně navážeme. Spojovatelkou je ochrnutá Nicka (Fiona Dourif), která do ústavu byla poslána kvůli své nepříčetnosti. Divák už ji dobře zná z předchozího dílu, ví, že její obvinění z vražd je liché. Vedle toho má Andy, který už se s Chuckym potýká od svého dětství, ve svém domě schované torzo originálu panenky. V minulém díle Chuckyho na závěr zastřelil, momentálně z něj zbyla jen mluvící hlava. Chucky má ale velkou šanci na reparát. Ovládá jisté mocné kouzlo. A když má na jeho vzkříšení eminentní zájem i někdejší přítelkyně sériového vraha, jehož duše se do něj kdysi převtělila, tak by to s jeho prokletou dušičkou nemuselo vypadat bledě. A je-li nablízku lidské tělo, do něhož se dá převtělit, je důvod k vražedným oslavám. Na většinu z toho, co uvádím, nedojde řada hned. I vraždění, které je brutálnějšího rázu, poodstoupilo do pozadí. Co je ale hlavně dobře, je to, že scenárista celé série Don Mancini, výrazně ubral na parodické až sebe-parodické rovině, kterou byly stiženy díly 3-5, něco málo se dochovalo i v díle 6, což prostě vyvolávalo dojem, že už se nechce nic dál vymýšlet. Netvrdím, že prostředí psychiatrické léčebny je přímo scenáristický objev století, nicméně je to prostředí uzavřené, klaustrofobické a dostatečně funkční pro účely vražedných rejdů. A to, co Mancini předkládá, disponuje mrazivou atmoškou, chyběl jen kousíček a z kamerových jízd po deprimujících chodbách mohlo Mancinimu náležet, že má pilně nastudován termín "kubrickova chodba". Jen tedy pokud celý film také zrežíroval výhradně on, prý udájně ne, nemám to ale stoprocentně ověřené. Budu tedy vycházet z oficiálního údaje, film přebírá něco atmosférického z jedničky, podtitulková scéna potěší příznivce dvojky, a celkově máte-li sedmidílnou sérii nakoukanou, budete v obraze. Jen mě zaskočilo, že ještě ve filmu z roku 2017, je k vidění animatronická práce. V některých pasážích se animatronickým loutkám neubráníte nechtěnému smíchu. Technická kvalita animace opravdu neoslní. Je to ale také určitá pocta i odkaz na originál z osmdesátých let, na to nezapomínejme. Z postav má nad všemi jasně navrch, i když připouštím, že chovanci ústavu i ředitel nebyli vůbec špatní, talentovaná a solidně hrající Fiona Dourif. Když její táta, známý béčkový herec Brad Dourif, namlouval poprvé Chuckyho, byla tak v první třídě. Je zajímavé, že se ti dva spolu přímo nesešli na place, ale dělají na hororu, o němž by jen tehdy málokdo prohlásil, že vraždící prokletá panenka přežije tři dekády a stále bude diváky bavit. 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdy v budoucnu vzpomenu na film „Cult of Chucky“, asi to bude proto, že je to film, kde postava panenky pořád funguje a je zde pořád stejně děsivá, jako byla v prvním filmu. Je tak dobře nadesignovaná, že nic na své děsivosti neztrácí. Ale pak si na film vzpomenu už jen proto, že je to průměrná podívaná, a to jak v rámci hororu, tak i v rámci celé série. Nic, co by oslnilo, nic, co by skutečně vyděsilo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po "Koženym ksichtu" se nám letos vrací i pihatý zrzek z plastu: jestli je však i tento návrat nutný a povedený, na to si už budete muset odpovědět pouze vy sami. Charles Lee Ray nás tentokrát zavede do psychiatrické léčebny, kde postavě z předešlého dílu hodlá udělat ze života peklo a, jen tak mimochodem, pobít tamní personál a pár dalších pacientů. No a jelikož na to nebude sám (za ty spoilery byste si měli nafackovat, pánové), tak to vypadá na solidní bodycount za doprovodu tučných gore mňamek. Až uměle bílé interiéry dávají zajímavé kombo se zasněženými exteriéry, ale... do prdele, kde je ta atmosféra? Kde je napětí? Navíc scénář je děravější než Psychorův mozek a spíš připomíná sled násilně pospojovaných nápadů. Ještěže Mancini vepsal do Chuckyho plastové huby pár opravdu podařených hlášek a v závěru si pro vás připravil několik twistů - za což rozhodně plus. Ale proč proboha tam zase strká tu vymaštěnou zrůdu ze všech zrůd Jennifer Tilly a z vracejícího se Andyho udělal jenom vedlejší a navíc pitomou figurku? Zkrátka škoda psaných slov, jinak se ještě víc naseru. P.S. Vytrvejte až do konce závěrečných titulků, kde se vrací další nečekaná postava z původní série. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno