Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

freddy 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem netušil, jestli se chci dívat právě na tenhle film a jestli bych raději neměl dát přednost něčemu jinému, přece jen výběr byl velmi bohatý. Nakonec jsem v sobotu večer zapnul HBO a byl jsem hodně zvědavý, co mě vlastně čeká. Že veškeré mé obavy byly liché se ukázalo téměř vzápětí, od začátku se jednalo o film, který mi maximálně sedl a který mě takovým nějakým zvláštním způsobem dokázal vtáhnout do děje, aniž bych v něm tápal. Vydržel jsem celý příběh s napětím sledovat až do konce a klidně se bez mučení přiznám, že na konci mě film dokázal i rozbrečet. Tohle byl zkrátka úžasný romantický příběh dvou lidí, jejichž láska nebyla vždy snadná a jejichž životní osudy byly tak trochu komplikované, ale kteří se i navzdory genetické anomálii, která způsobovala hlavnímu hrdinovi četné potíže, měli rádi a dokázali to vše zlé a špatné překonat a o to více si pak užívali to dobré. Ano, přiznávám, jsem nenapravitelný romantik a když vidím zajímavou, kvalitní a dobře natočenou romantickou podívanou, tak jde všechna přísnost stranou. Tenhle film si ode mne nezaslouží nic jiného než vynikajících pět hvězd, které mu tímto uděluji. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem nečekal, že si po skončení tak sladkého filmu budu skálopevně stát na svých čtyřech hvězdičkách! Co navíc: ihned po titulcích jsem dokonce přemýšlel nad maximálním hodnocením, jenže... Jenže potom jsem si vzpoměl na hrozný úvod snímku, který je absurdními scénkami a nechtěně trapnými situacemi nabitý k prasknutí. No prostě začátek Zakletého v čase je odpudivou knihovnou červených střevíčků mixnutou hloupými dialogy, a já se prvních třicet minut filmu obával nejhoršího a litoval investovaných peněz do kina. Pak jsem ale (zdánlivě nevysvětlitelně) velmi ochotně přistoupil na režisérovu hru, pochopil jsem, že si ji oblíbili i herci, a začal se bavit také. Ono to celé dost připomíná můj oblíbený Butterfly Effect, a to i celkovými pocity ze snímku. Posledních dvacet minut jsem byl tak dojat, že jsem se na sebe až zlobil, jak se nechávám unášet emocemi -> zmiňovaný snímek s Ashtonem Kutcherem dojme jen jednou, na konci, ale o to drtivěji a důrazněji. Obě varianty konce těchto dvou snímků jsou jednoduše řečeno perfektně podané... V případě nejnovější romance s Ericem Banou tedy tvůrcům milerád odpouštím hrozný začátek filmu, a za celý zbytek 107 minut tleskám vestoje. Líbilo, moc. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruce Joel Rubin / Predloha: Audrey Niffenegger | Hudba: Mychael Danna | Produkcia: Nick Wechsler | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: Plan B Entertainment | Rozpočet: 39 miliónov $ | Tržby: 101,229,792 $ || Filmy s tematikou cestovania časom sú vo vätšine prípadov problematickým materiálom už zo základu, hlavne čo sa dejovej korektnosti a fyzikálnej skutočnosti týka. Divák ale už dnes zhltne tieto nedostatky mihnutím oka, čo ale nemôže stráviť je plytký dej a nezodpovedaná otázka: čo tým chcel autor povedať. Možno sa tu stretávame jednoducho s kusom masovej výroby na bežiacom pási, bez nijakých extra ambícií. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako mi nejde do hlavy, prečo režisér nezdramatizoval film o čosi skôr. Prvú hodinu sa vo filme takmer nič dôležité nedeje, aspoň taký som mal pocit. Slabá dejová línia je asi najslabším článkom filmu. Mám strašne rád túto tému vo filmoch, ale tu takmer nebola využitá, pretože s hlavným hrdinom v čase takmer vôbec necestujeme. Aspoň nie dosť zaujímavo. Nikdy nevidíme niečo typické pre 60. či 70-te roky. Cestujeme skôr rečami a ak už sme v minulosti, tak niekde na lúke či v metre. Cestujeme v rozpätí asi 30 rokov tam a späť, ale aj tak sa to dalo podať živšie. Takto to potom vyzerá, že peniaze na triky a vykreslenie atmosféry zhrabli hlavní predstavitelia. Nakoniec iba priemerná love story s nevyužitou témou cestovania v čase. 60%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Toľko veľavravných pohľadov, dotykov, bozkov a brutálnej dávky lásky, pričom ani sekundu nevyznievajú cukríkovo. Time Traveler's Wife má jednoducho svojské čaro, ktoré pohládza a zaberá, pri čom je úplne jedno ako veľmi absurdne vyznieva cestovanie v čase. Sila okamihov, významných stretnutí + vynikajúce herecké duo, z ktorého cítiť skutočné emócie ma tentokrát tak trochu "položili na lopatky".. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Filmové zpracování celosvětově úspěšného stejnojmenného románu od Audrey Niffenegger. (Sofia)
  • Brazílsky distribútor v internetovej reklame na film nesprávne uviedol, že ho režíroval Brad Pitt, ktorý ho však iba produkoval. (misterz)

Reklama

Reklama