Reklama

Reklama

VOD (1)

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Proč to neříct hned na začátek? "Smrtonosná zbraň 4" víc než důstojně ukončila nejlepší sérii akčních buddy-movies a kdykoliv se na ni rád podívám znovu...Martin už nám sice taky zestárnul, ale pořád s Rogerem tvoří jedinečnou dvojku, se kterou se můžeme skvěle pobavit. A když jim k tomu sekunduje Chris Rock, kvalitní akce, těhule Rene Russo a neskutečně charizmatický Jet-Li, není proč s vysokým hodnocením otálet! Je ale ještě jedna věc, která si zaslouží zmínku - závěrečné titulky. Během jejich sledování si pokaždé uvědomím, že za čtveřicí případů dua Riggs-Murtaugh stojí skutečná parta přátel, která svoje filmy točila s radostí a láskou. Málokdy je něco takového nejen vidět, ale i cítit - proto mívám u "rodinného alba" trochu dojatý úsměv na rtech... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud se minule do série vloudilo více komedie, teď ji doplnila přestřelená explozivnost. Není to nutně špatně - prohlídka kanceláří autem doplněná sáňkováním na stolku má hodně co do sebe a finální fight s Jetem Li je prvotřídní. Totéž bohužel neplatí pro humornou stránku věci, která opět sází na Pesciho a nový užvaněný prvek v podobě Chrise Rocka, zatímco z kdysi skvělé chemie ústřední dvojky zbyl jen stín. Čtvrtý díl je mnohem více guilty pleasure, než povedená akční kriminálka. Čtvrtá hvězda z nostalgie, kterou mocně vyvolává zejména závěrečné opakování všech známých trademarků... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady to balancuje mezi 4 a 5*,ale pro prostě mluví, že si nevybavuji žádnou jinou podobnou serii kde by i 4 díl se vůbec mohl měřit s prvním, už vůbec ne v akčním žánru . Jestli vy znáte jinou serii podobně kvalitní , prosím řekněte. Do té doby nejvyšší hodnocení . 4x jsem se pobavil . "Asi jsme ho nasrali " ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked nie tak dokonale, ako by som si zelal, dokoncil Donner skvelu seriu Smrtonosnych zbrani, ku ktorym sa budem vzdy rad vracat. Opät ma rozosmiala hned uvodna scena pri sialencovi, ktory nici plamenometom co sa len da a pocas tejto akcnej jazdy sa dozvie Murtaugh od Riggsa, ze jeho dcera je tehotna a zase Riggs od Murtaugha, ze Lorna v podani Rene Russo je taktiez tehotna. Lepsie miesto na tuto diskusiu si ti dvaja najst nemohli. Pribudli nam tu dalsie hviezdy a to hned dve. V ulohe zaporaka skvely Jet Li a detektiv Chris Rock. Pri akcnej scene, kde vlak narazi do auta si vlak ide spokojne dalej, akoby sa nic nestalo a pri nahanacke skoku autom do kancelarskej budovy si neviem predstavit, ze by sa niekto hrnul tak obrovskou rychlostou do neznameho. To su mozno dve chybicky krasy, ktore mi tu trosku vadili, ale na druhej strane prave ta nahanacka bola efektne natocena. Po prvykrat som tu videl ukecaneho Joea Pesciho vo vaznej ulohe na konci filmu, co ma celkom prekvapilo, ale tym sa tato seria vlastne aj nadherne ukoncila ako taka velka rodinka. Este by som chcel spomenut taku malu narazku na tuto seriu a to westernovu komediu MAVERICK (1994) , ktoru tiez natocil Richard Donner a scenu, kde zamaskovany Glover vykrada banku a Gibson sa po nom pozera, akoze ,, Nevideli sme sa uz niekde?"... 03.12.2008 ________ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Rene Russo - (Lorna Cole) +++ Chris Rock - (detektiv Lee Butters) +++ Jet Li - (Wah Sing Ku) +++ Steve Kahan - (kapitán Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Kim Chan - (Benny ´strýc Benny´ Chan) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

sud 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než trojka. Návrat tvůrců po šesti letech k tématu s v něčem změnil, něco zůstalo. Martin Riggs už není takový šílenec a stává se z něj pomalu usazující se taťka, Roger se nezměnil. Ale ne zase že by se z Riggse stal usedlý kliďas, to ani náhodou. Jenom už to není takový divočák jako v předcházející trojici (možná k tomu taky napomáhá dabing, Vladimír Dlouhý má jiný hlas a jiný způsob hovoru než Ladislav Županič). A co je při starém? Všechno ostaní. O tom se nebudu rozepisovat, jenom bych se opakoval. Zkrátka poměrně dost srandovních momentů (Roger v "roli" ptáka, žralok na lodi, Rogerovo odhalení, kdo je otcem dítěte jeho dcery) a akce (zvláště souboj Riggse a Jet Li ve vodě je dost naturalistický). Čtyřka je sice z této čtveřice nejslabší, ale i tak si udržuje dobrou úroveň. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)
  • Jde o první hollywoodský film Jeta Liho (Wah Sing Ku) a o první film, ve kterém ztvárnil záporáka. (BloodMax)
  • Jeffrey Boam, scenárista predošlých dvoch dielov, napísal scenár aj k štvorke, no napriek tomu, že sa ľuďom vo Warner Bros. páčil, nebol nakoniec použitý. Hlavná linka jeho scenára sa točila okolo neonacistických aktivít v USA. Scenárista v jednom rozhovore po premiére filmu povedal, že scenár o falšovaní čínskych peňazí ťažko vytvorí napätie zodpovedajúce predošlým dielom Smrtonosných zbraní. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama