Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak druhej díl nakonec neni o moc lepší než ten první, což je teda kurva škoda, protože potenciál to mělo přímo gigantickej a taky v první polovině byl docela využívanej, kdy výprava je naprosto skvělá, kamera ještě lepší a hudba je jak z nějakýho americkýho historickýho velkofilmu a jako celek sem byl skoro nadšenej, chyběly tomu jen nějaký bitvy a souboje, jenže zhruba v polovině se v podstatě příběh z prvního dílu uzavře a další hodinu se trapně vaří z vody, všechno to, co bylo v první polovině nedosahuje tady ani 50% a celý to už jen tak pomalu dochcípává ke konci, sice je fakt, že v druhý půlce je celkem solidní bitva, ale daleko radši bych jí vyměnil za tu o Jeruzalém mezi Templářema a Saracénama, která je v půlce filmu nesmyslně přeskočená. Celkově to neni špatněj historickej film, navíc to vypadá, že to má v sobě nějaký švédský dějiny, ale podle mě to mohlo být daleko lepší nebo minimálně nabušenější, jelikož i těch pár střípků ze soubojů a bitev co tu jsou, jsou udělaný takřka perfektně ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak víceméně všechno je stejné jako v jedničce proto nemá cenu se k tomu nějak dále vyjadřovat. Věci které jsem ale osobně ocenil ve dvojce jsou hlavně více akčních scén na úkor naprosto nudného talchání o ničem, kterého bylo v prvním díle až moc. Potom se mi líbil značný úbytek pánbíčkářských keců a to je asi tak všechno. Ostatní je opravdu při starém a nic se neděje. Je to pořád dokonale ploché a černobílé. A když už víte kdo je ten zlý tak víte co taky udělá, moc přkvapení se rozhodně nekoná. Přesto nemůžu říct, že bych se nebavil. Upřímně řečeno dal bych tomu asi trochu víc než prvnímu dílu, ale ten naprosto teatrální závěr, který si mohli tvůrci fakt odpustit, teda nezkousnu. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Druhy dil presne zacina kde prvni skoncil a tim padem plynne navazuje na strastiplnou pout chrabreho, ted vsak uz dospeleho, Arna. Je stale umisten v roji krizackych vojsk, ktere nyni maji za ukol znicit hrozbu v podobe Saladina. Avsak jak se rika, prvni vyhrani z kapsy vyhani a zde tomu nebylo jinak, ale protoze Arnuv osud nema byt jeste zpeceten, tak mu je nabidnuta necekana pomoc, ktera ho dovede k vysnene ceste zpatky domu, kde se cely pribeh po dalsi zajimave hodine rychle ubihajiciho deje zavrsi. 65% ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Zhlédnul jsem oba díly najednou a proto je také jako jeden celek hodnotím. Vzhledem k tomu jak málo lidí tenhle film vidělo, mě doslova šokovalo jak dobrý příběh a kvalitní zpracování se v něm ukrývá. Film nejspíš úplně minul širokou veřejnost, dost možná i proto, že je z evropské produkce a tak nejspíš úplně chyběly jakékoli bombastické reklamy a upoutávky. Co mu ovšem na rozdíl od některých velmi propagovaných snímků nechybí (tedy alespoň z mého pohledu), je kvalita. Velmi poutavý příběh o neutuchající lásce celým dějem provází, čest, intriky, války, nenávist, či touha po sjednocení země a následném míru. To vše jde ruku v ruce s velmi slušnou prací s kamerou, skvělými historickými kostými či pověstnou krásou severské přírody. Tu navíc báječně doplňují ponuré kamené kláštery a hrady, které navozují onu potřebnou syrovou (dobovou) atmosvéru. Nechybí ani křižácká tažení pouští, i když právě části z Jeruzaléma a okolí, na mě z celého filmu zapůsobily jako neslabší článek (možná i proto, že malinko kopírovaly Klálovství nebeské), ale celkový dojem mi rozhodně nezkazily. Osobně mi nevadil ani evidentně nižší rozpočet či absence hereckých megahvězd. Nemám co rozmýšlet, jdu jednoznačně na pět... ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama