Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Slušný severský epos z 12. století, vlastně jeho druhá část, tu první jsem v dočasném poblouzění mysli jaksi minul kurzorem a mám z toho další šťavnatý restík na seznamu. Jak všichni jistě víme, tématiku již zfilmoval mnohem zručněji stýček Ridley ve svém Království nebeském, pouze rozmáchlý režisérský sestřih se počítá. Nejde ani tak o to, že nás chudé Evropany převálcoval výškou kapesného jako spíše precizností většiny filmových složek a zejména pak množstvím klišé a patetických proslovů, kterými švédská obdoba doslova přetéká. Jediné, v čem seveřané skórovali, byl výběr hlavního hrdiny, který se striktně heterosexuálními manýry zručně užívá mimické svaly a v jiné poloze zase mužně kouzlí prodlouženým údem. Ale ať se jde ta zaoceánská verbež se svými macatými korporátními čůráky zaraženými hluboko mezi půlkami vycpat, u nás veprostřed se místo pro pořádný multijazyčný historický flák vždycky najde, zvlášť když pod náporem slavných severských ksichtů praská ve švech a navíc se neštítí tradiční lásky k urozené ženě a epických bitev. A co víc, ona je to dokonce zábava. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

4**** body Hlavu mám prázdnou a nulovou slovní zásobu. A mám napsat komentář k filmu.. [X] Minus 1* bod 2 věci mi nesedli, z toho jedna trošku víc. Nevím jestli jsem to psal u prvního dílu, ale je škoda, že na to nebylo drobet víc penízek. Třeba by pak herci před kamerou stárli a po 20-ti letech děje nevypadali pořád stejně. A ta drobnost co mi chyběla je, že když už to bylo v DTS, mohli si s tím zvukem mnohem víc pohrát. Nevyužitý potenciál. [X] Chyběl jim bojový pokřik "HRR NA NĚ!!" To je jasný... ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli lepší než první díl, ale rozhodně vypadá daleko západněji, než první. Na konci prvního jsem se až radoval, jak hezky originálně a nezápadně je ukončený, a pak jsem se po pár dnech dozvěděl, že to byla jen polovina. Ta se mi ze začátku líbila opravdu hodně. Poušť ve filmech moc nemám rád, ale na rozdíl od westernů všech zemí, švédská ukázka pouště se mi zalíbila hned. A dokonce mi tam i znovu dali toho skvělého Saladina. Jen pak druhá část mi přišla taková výrazně naivnější. Skoro, jako kdyby najednou začal psát scénář někdo jiný. Buď tak, nebo si o velitelích vojsk ve středověku scénárista myslel hodně ošklivé věci. Něco takového jako že jsou stejní jako velitelé armády lumíků, kteří se sadistickou nevědomostí posílají své poddané na zteč obrovských propastí. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Druhy dil presne zacina kde prvni skoncil a tim padem plynne navazuje na strastiplnou pout chrabreho, ted vsak uz dospeleho, Arna. Je stale umisten v roji krizackych vojsk, ktere nyni maji za ukol znicit hrozbu v podobe Saladina. Avsak jak se rika, prvni vyhrani z kapsy vyhani a zde tomu nebylo jinak, ale protoze Arnuv osud nema byt jeste zpeceten, tak mu je nabidnuta necekana pomoc, ktera ho dovede k vysnene ceste zpatky domu, kde se cely pribeh po dalsi zajimave hodine rychle ubihajiciho deje zavrsi. 65% ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama