Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se na Šmouly nechce házet špína. Jako malej jsem je měl docela rád. Takže i z toho důvodu jsem na zfilmovanou podobu byl docela zvědavej. A musím říct, že mi nevadila. Dětem podle mě udělá velkou radost, dospělej si u ní alespoň odpočine. Co víc chtít? Mimochodem, taky jste přemýšleli nad tím, jak to Šmoulinka musí mít v tý partě sakra těžký? No co, hlavně když umí vařit makarony a ví, kdy má být řádně voda osolena.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDNOU PŘIJDE ČAS, KDY VŠICHNI ŠMOULOVÉ POVSTANOU A POSTAVÍ SE ZA TO, CO JE DOBRÉ A MODRÉ. A TA CHVÍLE NASTALA DNES V NEW YORKU“....... /// Modrá síla je zpátky a já se ptám, co je tady novýho od těch mejch dětskejch let..... Gargamel (se svým drahým zapáchajícím přítelem Azraelem) furt prahne po modré esenci, aby se stal nejmocnějším čarodějem světa, taťka Šmoula rozmnožuje (číslo 99 je úctihodný!) a šmoulíci jezděj na skateboardu. ŠMOULÓZNÍ? Pro děti URČITĚ! (Věřím, že i pro ty, který nesledujou seriál). A když mi mladej říká - ,, to je jako v Toy Story, to je jako v .... – věřím mu. Mě zas ty groteskní nápady a vtipný (?) skeče připomínali jiný animáky. Ale to je v podstatě naprosto jedno. Nepředpokládám, že vezmete přítelkyni na večeři a pak na Šmouly (ukázat Šmoulu, že?). Když už jo, asi nebudete řvát nadšením a zřejmě zjistíte, že Barney nikdy velkej tvrďas nebude. (I kdyby mu k tomu hráli AC/DC). Ale třeba – jeden nikdy neví – to může bejt dobrá průprava na vyšmoulování! P.S.: Tohle je zábava fakt pro děcka, takže oni dají v pohodě 4* (já si chcu zachovat tvář...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vidět vlásky Šmoulinky smíchaný s kočičími zvratky. 2.) Zjistím, že největším sympaťákem je Gargamel (Hank Azaria). Stejně jako v Krakonošovi Trautenberk. 3.) Thx za titule ,,bronek265“ a ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka vtipném proudu já mám rád modrou zábavu a když přišlo tohle tak jenom dobře sice hodně podobné Alvin a Chipmunkové ale přesto suprové kopec srandy neuvěřitelné hlášky :-D prostě zábava rodina jak má byt a co se tyče kocoura přestřel nejvíc, jediné co se mi nelíbilo byl Garfield mohl byt lepší škoda jen to hodnocení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $142,614,158Tržby Celosvetovo $563,749,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,561,977 //počet predaných kusov 685,149Tržby za predaj DVD v USA $35,761,710 //počet predaných kusov 2,082,829║ Absolútne tuctová zaležitosť, bez lepších nápadov, nesúca sa v priemernosti, aj keď ako tak znesiteľnej, ale niektoré praštené vtípky si fakt mohli odpustiť. /50%/ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takže sem odešli všichni jednorožci !!" ;) Těžko si vzpomenout na jeden jediný film primárně určený dětem, který by děti, až na to nenarozené, kterého se pro změnu děsí bezbarvý obr Neila Patricka Harrise, zobrazoval pouze jako rozmazlené krvelačné bestie, což prostě nelze neocenit, scénáristické duo Stem, Weiss mělo rozhodně pořádný koule, byť právě Šmoulové jednoznačně platí za jejich nejpovedenější projekt, do něhož se jim dokonce po vzoru Shreka podařilo propašovat i nejeden ryze dospělácký vtípek, a nutno říct, že většinu otázek, respektive odpovědí na ně, které si dříve narozený starých animovaných šmoulůznalý divák musel alespoň jednou nutně položit, zde prostě najdete, i ten kontrast dvou světů byl vlastně využit takřka naplno.. Jistě, snímek bezesporu platí za jednu velkou reklamu, byť ten nápad s bluray v rámci toho monstrproduct placementu mě nesmírně bavil, nicméně si právě z tohoto faktu dost cynicky i zdařile utahuje, a tak zamrzí jen ty lehce ochotnické výkony takřka většiny živých herců, snad vyjma fantastického Hanka Azarii, v roli Gargamela takřka k nepoznání, ten totiž patří k ozdobám šmoulího celovečeráku.. Stejně jako kocour Azrael, který v mimickém souboji složí snad i Ivu Janžurovou..;) Režisér Raja Gosnel tak nakonec docela překvapil, ačkoliv v závěru snímku očividně silně dochází nejen dech, ale i nápady, je tak vidět, že se učil u samotného Columbuse.. U Chrise Columbuse samozřejmě..;) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Jde o druhý film Rajy Gosnella, který je hranou adaptací animováného seriálu Williama Hanna-Josepha Barbary. První byl Scooby-Doo (2002). (EbiGuetta)
  • Šmolkov v roku 1958 vytvoril belgický karikaturista Pierre Culliford známy ako "Peyo". Ten ich po prvý raz svetu predstavil na stránkach komiksového časopisu "Le Journal de Spirou". Príbehy malých modrých škriatkov, na ktorých striehne zlý černokňažník Gargamel so svojím kocúrom Azraelom, sa v 80. rokoch stali populárnym animovaným seriálom v produkcii spoločnosti Hanna-Barbera Productions. (marek.stone)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama