Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která potěší hlavně rodiče s malými dětmi. Já šmouly úplně nesnášim a na animovanej celovečerák bych se nikdy nepodíval. Jenže tady hraje NPH. I přes veškerou skepsi musím uznat, že to nakonec celkem šlo. Hlavně musím pochválit CGI efekty, který si u Soňáků pohlídali...50% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní guilty pleassure! Kdo by neznal Šmouly? Šmoulové jsou určitě kultem a fenoménem. To že autoři přišly s večerním filmem byl skvělý nápad a výborný tah, jak z nás diváků dostat co nejvíce peněz, protože děti Šmouly milují a věřim, že v některých rodinách se na Šmouly šlo i vícekrát. Dokonce i já ve svém věku jsem se bavil královsky. Příběh je skvělý a některé kousky těch malých modrých mrňousů jsou velice vtipné. S určitou nadsázkou by se dalo říct, že jde o "šmoulí avatar". Herecké obsazení mi však lezlo na nervy. Ne že by Neil Patrick Harris byl špatný herec, ale mám ho zaškatulkovaného jako Barneyho Stinsona ze seriálu Jak jsem poznal vaší matku. A to je prostě špatně! Vůbec se mi na tuto roli nehodil. Ovšem Gargamel v podání Hanka Azaria neměl chybu! Šmoulové si zaslouží 4*, protože až se budu nudit, nebo bude deštivý den a já nebudu mít co dělat, tak po nich s chutí sahnu. Těším se na druhý díl! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne tak priserny, jak jsem se bal. Sice jsme v zanru rodinny komedie, takze dojde na spoustu udobrovacich, poucovacich ci trapnejch scen, ale jako celek to proste docela odsejpa a sem tam se da i zasmat. Pribeh je naprosto dostacujici, Smoulove jsou v ramci moznosti docela fajn, i kdyz vypadaj jak uspinena plastelina. Co se tyce Harrise, ten je tu naprosto zbytecnej, kdyz potrebovali typka, kterej parkrat upadne, mohli sem dat klidne nejaky neznamy hovado. Co se tyce Gargamela, Azaria je v ty roly naprosto genialni, takovyho uchylnyho idiota s krivym xichtem a pajdavou chuzi jen tak neuvidite. Jasne, pitvori se na vsechny strany, ale je to proste takova drzka, ze se tomu nejde nesmat. Celkove tak snesitelna komedie s par peknejma narazkama na Smouly, ktery deti asi moc nepoberou. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Novodobé zpracování šmoulu neurazí a jako vzpomínka na dětství to působí dobře,ale co to v mých očích snižuje je Gargamel,který se mi nějak moc nelíbil a pak některé herecké výkony ,které spíš působí až trapně a přehrávaně a nemění to nic na tom,že je to jenom jakoby film pro děti,zastávám názor,že i ten má nějak vypadat.Takže za mě celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Pro děti moc povedené, pro nás starší diváky příjemný film na nedělní pochmurné odpoledne. Šmoulové sice dějově moc neoplývají, jinak se na ně ale kouká hezky. Animace jsou prostě nádherné a Neil Patrick Harris tomu všemu dodává šmrnc. Bohužel jsem viděl s českým dabingem, který nebyl nic moc, jinak se ale jedná o povedenou záležitost. Hodnocení 60% Šmoulům zcela sluší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je možné všimnout si několika frází, známých ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005), kde jeden z dabérů filmu Neil Patrick Harris také působí. Jsou jimi například "Taťka je doma" nebo "Pojď si plácnout pětku, teda čtyřku", (petangola)
  • Azraela si ve filmu zahráli dohromady čtyři skuteční kocouři. V nebezpečných scénách se pak tvůrci rozhodli použít počítačovou animaci. (Holusacek)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama