10 přikázání
Ten Commandments, The
Animovaný
USA, 2007, 88 min
Plakáty
NEJSLAVNĚJŠÍ PŘÍBĚH O MOJŽÍŠOVI, PRINCI EGYPTSKÉM. Půvabné animované zpracování nejkrásnějšího biblického příběhu. Poutavé vyprávění historických událostí pro malé diváky. Legenda o muží, který byl vybrán Bohem, aby osvobodil židovský národ. Vyvoleným pro tento úkol se stává Mojžíš. Muž, který se narodil chudý, ale svůj život strávil v nádherném paláci jako egyptský princ. Projděte s ním Rudé moře, vystupte na horu Sinaj a najděte pro lid novou zaslíbenou zemi... Slavný příběh, který patří ke všeobecným znalostem kulturní historie. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $952,820║Tržby Celosvetovo $1,051,907║(1.4.2010)
Diamant
Prekrásna hudba, kvalitná priestorová animácia, veľmi dynamické a zaujímavé spracovanie biblického príbehu. Film osloví nielen deti, ale aj dospelých. Škoda jednej nepresnosti ohľadom pomenovania Boha - aj slovenský, aj český dabing asi 2-3 razy namiesto biblického "Jahve" použil výraz "Jehova".(28.4.2009)
Terva
mirec88
Pekné spracovanie, hoci sa mi nepáčili niektoré nepresnosti - najmä tá "rodinná náklonnosť" Mojžiša k Ramzesovi, čo rozhodne je v úplnom rozpore s Bibliou , zase sa mi páčilo to, čo sa nepáčilo Diamantovi, že tam bolo použité ozajstné Božie meno "Jehova", ktoré bolo pôvodne v Biblii, čo potvrdzujú aj historici.(14.11.2009)
popkec
Rozhodně slabší než "Princ egyptský" od Dreamworks, nicméně i tak má určité kouzlo a nenudí. Animace je 3d což je možná na škodu, nicméně některé věci vymodelovány pěkně. Dabing ujde.(8.11.2009)
Hapretor
Ač nejsem pobožný, tak toto mě bavilo. Animace slušná. A neznaboh se dozví něco nového.(1.6.2012)
jafuska
ačkoliv neznám starý zákon a vše co souvisí s náboženstvím, tahle animace byla pěkná a myslím si, že je tato pohádka nejen pro děti, ale i pro dospělé, aspon se něco dozvíme z bible, i když toto není můj oblíbený žánr- náboženství, ale budiž, vše je poprvé, tak proč né taky toto, ale nemyslím si, že bych se dala na dráhu pochopit náboženství to určitě ne,(17.1.2011)
Margay
Hezké barvy, podivná animace, moc rychlé přechody myšlenek ( ,,Já Mojžíš, faraonův vnuk. Vysvětlím smrt toho dozorce." Přistoupí k němu jeden z opovrhovaných židovských otroků: ,,Čau Mojžíši, jsi můj bratr." ,,Fakt? No tak to uteču. Já Mojžíš, Žid."). A nuda.(1.8.2010)
L3nour
Sice kvalitou na 3*, ale překvapilo mě, že i přes to, že jméno Jehova bylo ze všech Biblí nahrazeno (většinou slovem hospodin či pán), tak tady zaznělo, snad i dokonce 2x. Konečně někdo, kdo si uvědomil, že lidé by Boží jméno měli znát.(22.9.2011)
Mac1980cz
Hodně volné zpracování plné nepřesností, ale je třeba brát v úvahu, že jde o animovaný film určený pro děti.(29.7.2009)
| Na levném DVD od: | 08.12.2008 DVD Hit |
|---|---|