Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film nastavuje neúprosně zrcadlo současnosti. Vším prostupuje přítomnost absurdity a PRÁZDNOTA. Jak se takový film liší od filmu před 50 lety! Žádné ideály, žádné pevné body, které všichni respektují. Zde jsou lidé ponecháni ve své zdánlivé "svobodě" sami sobě a jsou stejně nešťastní a možná ještě nešťastnější než dříve... Po formální stránce (včetně hereckých výkonů), jde o takřka bezchybný, důsledně realisticky -místy až naturalisticky nechutně- pojatý snímek. Avšak po stránce obsahové je to úpadkové. Jakýsi dokument rozkladu. Tím smutnější. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborná scéna - zachycení postavy manžela (Igor Bareš) při umývání auta - chlapi přece nepláčou... Za vedlejší roli by si zasloužil cenu Žahour:-) Alice Nellis si pohrála i se závěrečnými titulky, takže Aňa Geislerová a Kryštofem Hádkem si můžou do filmografie připsat zajímavé postavy (divka a kluk tlačící škodovku). Vedle Bareše v této poeticky laděné tragikomedii herecky koncertuje rodina Janžurova. Skvělá hudba - Tomáš Polák. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Od Ene Bene určitě velký krok správným směrem, ale jinak standardně zábavná komedie s vynikajícími hereckými výkony a slušně pojatým stylem realizace (hudba, kamera..). Dal bych i vyšší hodnocení, ale na snímcích Alice Nellis mi něco hrozně vadí - možná styl vyprávění, možná drobnosti ve scénáři... Každopádně se tak pro mě stávají rutinní záležitostí, mezi žánry, nemastné neslané. A Výlet, který je sice mnohem chutnější než Ene Bene, se tohoto pravidla zatím striktně drží. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Kecy, kecy, ostro-kyslý humor zaoblený rádoby road-movie. V tejto hre ide, ale o niečo iné a postupne sa tu odkrývajú rodinné vzťahy a ich tajomstvá. Filmársky je to good, premyslené, s dobrou scenáristickou gradáciou,o hereckých výkonoch Janžurovej a spol. netreba dlho rozprávať, avšak dejová zábava sa tu odohráva pomalým tempom ktoré prevyšje art. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Road movie a lá Alice Nellis. Obdivuji paní Janžurovou, obdivuji T. Remundovou i Igora Bareše. Výlet nepotřebuje nákladné efekty, složité triky a kulisy. Skvělý scénář a herecké výkony tenhle film katapultují na výsluní českého filmu. A pochopitelně, jak už tu bylo řečeno, finále je famózní a mimořádně nečekané. 90% a 4* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Z filmového festivalu v Paříži (2003) si Výlet odvezl tzv. Velkou cenu, jež je spojena s odměnou v podobě propagační kampaně pro vítězný film v hodnotě 100 000 eur. (hippyman)
  • Film získal v říjnu roku 2002 cenu na MFF ve španělském San Sebastianu. Cenu v kategorii A pro nejlepší mladé režiséry získala a osobně převzala Alice Nellis. (hippyman)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)

Reklama

Reklama