Reklama

Reklama

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Harry Brown mi dlouho svým námětem připomínal Eastwoodovo Gran Torino (jako většině ostatních uživatelů), ovšem v takovém jalovějším odvaru. Michael Caine není typ drsňáka a hraje tedy proti Kowalskému spíš staříka, který by jen hrál šachy, zašel na pivko a také na hrob svoji ženy. Ovšem grázlům, kteří obtěžují život lidem, dotknou se Harryho kamaráda a dokonce i jeho samotného, rozhodne se bývalý starý voják udělit mládeži tvrdou lekci. Snímek je chytlavý, dobře řemeslně zpracovaný a nenudí! Kdybych se však měl rozhodnout mezi Eastwoodovým Gran Torinem a Harrym Brownem, volil bych Mr. Clinta. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna na motorce je nejlépe nasnímaná scéna letošního roku, Caine je nekompromisní jako málokdo v poslední době a vůbec je to po sedmdesát minut na čistých pět hvězd. Jenže pak se to začne kazit a finále v hospodě to zazdí zcela. Zůstat to v "civilní rovině" penzista versus místní omladina před činžákem, tak bych byl ve výsledku mnohem spokojenější. PS: Srovnání s Gran Torinem je chtě nechtě nutné. Ač jde ve výsledku o úplně jiné žánry, tak přeci jen Eastwood pracoval a dost sázel na to, že od něj všichni očekávali právě to, čeho se jim dostane od Harry Browna. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duchna Death Wish aneb Harold Brown za životní jistoty jako jsou klid, úcta mladší generace a bezpečné podchody.. Sir Michael Caine zcela v intencích svého motta “mluv pomalu, neříkej mnoho“, syrovost lokací podkreslující hudba a pár opravdu hutných scén (výslech výkvětu mládeže, nákup zbraní v zahradnictví „U šedého zákalu“). Škoda jen, že se od scén pouličních nepokojů nechal Barber zahnat scénářem do slepé uličky, nicméně jeho další budoucnost na pozici filmového režiséra jistě bude stát za povšimnutí. Je zřejmé, že se náš kabinet doktora Kalouska Caligariho nechal při tvorbě nové důchodové reformy inspirovat právě Harry Brownem. Když se může britský penzista na sklonku osmé dekády života tak vitálně ohánět Glockem a noži, proč bychom to nesvedli i my? Už jen čekám, kdy přijde návrh, že první výplata penze bude in memoriam (samozřejmě za předpokladu, že jste si na ni spořili) a druhá už zkrátka nebude.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně stojící přesně na pomezí opovrženíhodného béčka a seriózní, ambiciózní nadžánrovky á la Gran Torino, snad i o něco více než podobné Mé druhé já s Jodie Foster. Rutinní scénář se vyznačuje typickými neduhy (vratká logika, přidání vyšetřovací linky a globálnější problém k osobní lince pomsty a jejich závěrečné sjednocení horkou jehlou), v konečné podobě však působí díky vydatné režii překvapivě kompaktně, inteligentně, bez výraznějších klopýtnutí ve všech rovinách a se správně temným feelingem s vhodně naměřenou špetkou autenticity. Spolu s režií film vytahuje na silný nadprůměr pochopitelně v prvé řadě perfektní, strhaný, osamocený, vnitřně vyděšený a přesto odhodlaný a drsný Michael Caine. 7/10 ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Michael "nemám s kým hrát šachy a tak budou umírat lidi" Caine sotva usuší slzu a již masakruje britskou gangsterskou špínu a řadí se po boku dalšího důchodce letošního jara, Mela Gibsona, který střílí do kolen zas pro svou dcerku. S Harrym sdílí vojenskou minulost a smysl pro ty správné konzervativní hodnoty. Harry má aspoň nějaký vývoj postavy, která se probírá z úzkýho snu nevšímavosti do svrabu reality. Nejvíc film kulhá v pouliční bitce, moc levný a nerealistický - ve skutečnosti by gangy rozehnali policajti do 3 minut slzákem (gangy neměly masky) nebo by to do nich prostě šili gumovýma projektorama nebo vodou z děla nějakýho transportéru. Ale to vem čert, hlavně že to dobře dopadlo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)
  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Žena v hospodě, která zpívala píseň "Gold", byla zdravotní sestrou štábu. (Frankooo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno