Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza, syn chudobné chalupnice, se jednoho dne vydá do světa, aby unikl královským verbířům. Na své cestě potká kouzelnou babku kořenářku a od té chvíle začínají jeho četná dobrodružství. Díky kouzelným housličkám osvobodí začarovaný mlýn od čertů, vyzraje na hrozitánského draka a s pomocí vzácných třešní zvítězí i nad proradným králem a jeho pyšnou a falešnou dcerou. Nakonec se Honza vrací domů i s nevěstou. Roli Honzy svěřil režisér Zdeněk Kozák Ivo Martákovi, v dalších rolích diváci uvidí Milenu Steinmasslovou, Sandru Riedlovou, Erika Parduse, Miroslava Nogu, Lubu Skořepovou, Zdeňka Dvořáka a Zdeňka Junáka. Hlas drakovi propůjčil Jiří Pecha. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

kingik 

všechny recenze uživatele

S pohádkami z brněnské produkce je to v drtivé většině vždy na nic. Ani tahle není ničím moc zajímavá. Honza je trotl už od pohledu a to hloupého nehraje, a Ivo Marták je lepší, když v Šikulech sestrojuje hovadiny pro děcka, rovnou určené k zahození do odpadkového koše, než jako herec. Herce Junáka jsem ještě nedávno potkával normálně v Brně, pak se asi odstěhoval a je od něho klid. Pokud ho neznáte, je to ten herec, co v Dědictví byl v bordelu a pomáhal tam Polívkovi vybrat služby, a ten brněnský bordel fakt ještě existuje. To jsem jen tak odbočil od tématu a hodnocení téhle pohádky. Hrají tam také pražští herci, ti jsou mnohem lepší, ale celkově je pohádka taková uhozená, vystupují v ní čerti a Noga jako čert, to je taky celkem nářez a volba vedle. Tak já nevím, Brno je takový neužitečný stran pohádkových výtvorů. Snad jen až Kometa získá titul, pak se to zvedne. Tuhle pohádku nezvedne už asi nic. Takže "go Kometa go" a vzhůru míří sláva stoletá. A tahle nevýrazná pohádka, s nepovedeným drakem, nevzhlednou princeznou a natáčená v hezkých exteriérech má ode mě za 20% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Překlasická pohádka v moderním hávu s docela slušnými písničkami celá zasazená do venkovních exteriérů a skutečného zámku v provedení Brněnské studia a kupy brněnských herců. To se zas tak moc často v hodinových pohádkách nevidí, takže jeden plusový bod. Těch minusových bude ale taky pár - zcela tragický digitální drak, celková vyumělkovanost, poměrně velká délka na ten námět. Měl jsem pocit, že tato pohádka tak nějak nezapadá do skutečných reálií. Přesto na poli nedělních poobědových hodinových pohádek svěží vítr. Hudba: Karel Cón ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vezmeme Tři veterány, ale vynecháme z toho tři veterány, vezmeme Bajaju, ale vynecháme Bajaju, pak vezmeme Kartouzu parmskou, ale vynecháme Parmu (i parmskou šunku), přidáme ždibec Houslí krále snů, ale vynecháme krále snů a necháme si zdát něco jiného, pak to celé promícháme v kotli a zalijeme kečupem se šlehačkou v naději, že takhle to bude držet pohromadě. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod filmečku je zpěvná hudba. Taková lidová a k této pohádce se dokonale hodí. Dále bych pozitivně hodnotil především čerty. Hlavně Erik Pardus je vtipným čertem přesně se hodícím pro děti. Ani drak mě nezklamal. V době moderních technologií nebyl úplně špatný. Dobrým nápadem byla každá hlava s jiným hlasem a také katalog urozených princů, to byl docela vtipný nápad. Za to očarovaný nos a ovoce, ukradený kouzelný nástroj a lektvar, co vše vrátí zpět není originální a bylo použito v Tři veteráni. Na druhé straně se mi pozdávalo, že děj běžel dál společně s titulky. Na necelou hodinku vcelku příjemná pohádka. ()

lolaloka 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle se nepovedlo. Možná kdyby Honzu hrál kdokoli jiný a tu princeznu nebo služku nebo co to bylo taky. Ukázka toho, jak špatný výběr herců může jinak možná průměrnou pohádku zničit.Když už se vynaloží prachy na pěkné interiéry i exteriéry, kostýmy, nemělo by se to pokazit tak důležitou věcí jakou je výběr herců :-(.Mám pocit, že v minulosti vzniklo také pár zbytečných pohádek, ale co se děje dnes je tristní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení exteriérových scén čarodějného mlýna probíhalo v okolí kulturní památky vodního mlýna ve Větrném Jeníkově (okr. Jihlava), sousedícího s židovským hřbitovem. (Agatha)

Reklama

Reklama