Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Já půjdu asi důrazně proti proudu, ale první hraná verze legendárních "želvounů" mi přišla naprosto monumentální. Od vykreslení prachem, potem i párou nasátých temných ulic New Yorku, přes (jen v tomto filmu) opravdu charizmatickou April a hlavně Caseyho Jonese až po mírně mystickou atmosféru prošpikovanou "uměním nindžů". Želvouni samotní na svou dobu mimořádně zdařilí, Trhač patřične démonický, potěší i minirole tehdy neznámého "ucha" Rockwella a korunu všemu nasazuje fakt povedený dabing (hlavně Rafaelo v podání Gustava Bubníka je ten správný klaďas-outsider). Jasně, nezastírám, že u mě pátou hvězdu zaručuje nesmazatelná nostalgie. Tohle se zkrátka povedlo, ať si říká kdo chce co chce. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jedné generace; sice v animované seriálové podobě, a byť je to dnes k nevíře, tak tato filmová verze byla svého času TA událost. Dnes z toho zbyl již pouze značně "wtf" snímek s kultovně nechtěně směšnou choreografií akčních scén, kdy se herci v kostýmech nemohli příliš hýbat a tak jen nazdařbůh máchají rukama/nohama a protivníci se jim snaží nabíhat do ran. A to ještě ne vždy s úspěchem, protože pro své kostýmy vidí stejné houby jako želváci... To se prostě neomrzí ani po bezmála čtvrtstoletí od natočení. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když v telce běželi kreslení hrdinové Leonardo, Rafaelo, Michelangelo a Donatelo, byla to v mém dětství jedna z nejdůležitějších věcí. Tento film mě ve své době minul a dneska mě bohužel už nemá moc co nabídnout. Je to zbytečně moc tmavě natočené a Tříska vypadá skoro jako by vypadl z Carpenterovy Věci. 30% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Miloval som ich! Dnes už to nebolo to pravé orechové, ale prežil som v zdraví. Navyše si zaspomínal na staré roztomilé kostýmy, z ktorých ten Třískov je najprepracovanejší. Naopak Trhač okrem plechu na ksichte a ramenách moc detailov nepobral. Akčné čísla sú dobré, ľudskí herci rovnako v pohode a ranná 90tková uletenosť v plnom prúde, spokojnosť aj dnešnými očami. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne ŽELVY NINJA, není nikoho, kdo by nevěděl, o koho jde. Zdánlivě banální postavičky, které se staly naprostým fenoménem. Jejich první celovečerní hrané zpracování na dnešní dobu plného digitálních efektů možná už přijde značně zastaralý, a není to jen atmosférou 80.let, ale pořád se ještě jedná o skvělou zábavnou a komiksům určené pro děti věrnou filmovou adaptací. Ano, pro děti naprosto neškodné, neboť akční násilné scény plné soubojů jsou drženy velmi na uzdě. Gumové masky želváků jsou povedené a maska Trhače dle komiksu věrná. Škoda jen značně viditelné topořenosti Třísky, ale na svou dobu to asi jinak nešlo. Mix humoru, dobrodružství a soubojů, které ani dnes neurazí. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Všichni herečtí představitelé želv Ninja si ve filmu zahráli dvojroli. Michale Sisti, představitel Michaelangela, se ve filmu objeví také jako roznašeč pizzy. John Pais, představitel Raphaela, namluvil jednoho pasažéra taxíku. Self Tilden si mimo Donatella zahrál spojku Foot klanu. David Forman, představitel Leonarda, si zahrál také vůdce gangu. (Džejkop)
  • Danny Pennington (Michael Turnay) ve filmu vystřídá celkem šest triček, na kterých je zobrazen baskytarista skupiny Sex Pistols Sid Vicious. (Džejkop)
  • Ve scéně, kdy Raphael vyjde z kina, je v pozadí vidět plakát filmu Critters (1986). (Džejkop)

Reklama

Reklama