Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (4)

Ďáblova lest (2009) 

Souhlasím, že jde o docela povedený krimi miniseriál. Na české poměry určitě. Jiří Strach dokázal natočit poživatelnou podívanou, která měla dobrou atmosféru, zajímavý příběh i solidní herecké obsazení. Zázraky se sice nekonali (jak tady slibovalo enormní množství uživatelů dle svých hodnocení i komentářů), ale jde prostě o lepší průměrnou podívanou. Trojak i Dvořák odvedli docela slušné herecké výkony, Aňa Geislerová mi už tak sympatická nebyla (nevím, ale poslední roky mi leze celkem na nervy). Dyk je perfektní zpěvák – jako herec už je to horší – jeho postava byla spíš k smíchu. No nic, Satan byl zase zahnán do temnot, tak hurá na další případ…60% ()

Noc hadů (2009) (E01) 

Dobré navnadění na zajímavý příběh (no zatím jsme se toho moc nedozvěděli), nicméně jsem slyšel všechny ty chvalozpěvy na tento miniseriál. Na české poměry to má zatím jakžtakž dobrou atmosféru i zajímavé postavy. Jediný kdo mi leze vyloženě na nervy je Aňa Geislerová. Mé sympatie si naopak získal Jiří Dvořák posíláním svého šéfa do prdele a Ivan Trojan je většinou záruka kvality. Takže uvidíme, kam se dále posuneme a jak se zápletka vybarví. Zatím lepší průměr. 60% ()

Vražedný kód (2009) (E02) 

Tak na „obědy“ bych s kriminálkou a experty na okultní vědy chodil asi rád. Takový panák místo řízku…Trocha sexu taky neuškodí. No dvojka začíná pomalu ale jistě vytahovat drápky. Příběh se zamotává, mniši evidentně mají nějaké to „eso v rukávu“, další mrtvola – atmosféra pomalu ale jistě houstne. Jo tenhle seriál se mi docela líbí. Sice bych to na červená čísla neviděl – zas taková bomba to není, ale lepší průměr to ano. Na české poměry určitě. 60% ()

Brána nebes (2009) (E03) 

Finální rozzuzlení. Fízlové čumící na majora Zemana – tomu říkám hlídači…Pohřebáci s fajnou poznávací značkou SAT666AN. No závěrečný díl sebou nějak zvláštní a hlavně brutální smršť parádní podívané nepřinesl, spíše se svezl na vlně průměru. Pár až humorných situací se tu našlo, atmosféra taky nebyla vyloženě blbá, závěr sice lehce přitažený za vlasy, ale tak ostuda se nekonala. Takže i tady se budu držet stejného hodnocení jako u předešlých dvou dílů. 60% ()

Reklama

Reklama