Reklama

Reklama

Ostré jako břitva

(seriál)
  • Austrálie Underbelly
Drama / Krimi / Mysteriózní
Austrálie, (2008–2022), 55 h 56 min (Minutáž: 39–74 min)

Předloha:

Andrew Rule (kniha)

Hrají:

Caroline Craig, Rodger Corser, Peter O'Brien, Ian Bliss, Callan Mulvey, Alex Dimitriades, Kestie Morassi, Vince Colosimo, Emma Moore, Simon Lyndon (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(70)

Australský seriál Ostré jako břitva vypráví málo známý příběh rozmachu organizovaného zločinu v australském Sydney na přelomu dvacátých a třicátých let. Třináctidílný seriál byl natočen podle skutečných událostí. Hospodářská krize a prohibiční zákony přinesly sydneyskému podsvětí zlaté časy. Nejviditelnějším projevem vzestupu zločinnosti v ulicích města byly takzvané razor gangs. Protože nošení zbraní na veřejnosti bylo přísně trestáno, utkávaly se tyto bandy s břitvami v rukou. Levný a všednodenní nástroj mnohdy dokázal způsobit strašlivější zranění než palné zbraně. Sydneyskému podsvětí vládly Tilly Devine a Kate Leigh, které organizovaly prodej kokainu, provozovaly nelegální nálevny a prostituci. Zároveň proti sobě vedly nesmiřitelnou válku všemi prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (3)

Ostré jako břitva (2008) 

21/70 Vzhledem k tomu, že celek popisu století zločinu v Austrálii, vybrala jsem si tematicky jen dvě retro série a nelituju. Razor z let 1927-1936 a Squizzyho z let 1915-1927. ()

Razor (2011) (S04) 

Zatím si dávám jen Underbelly: Razor (13/13), ale ta série sama o sobě funguje jako skvělá konkurence Boardwalk Empire. Léta 1927-1936 v Sydney jsou starým známým příběhem organizovaného zločinu, prohibice, veřejných domů... Tentokrát ale okořeněné skutečností, že to celé měly pod palcem dvě rozkošné ženské. Pomodleme se za Danielle Cormack, její krásné nohy a přízvuk. Bouřlivá 20. léta v Aussie Sydney, kterému vládly dvě královny - Kate Leigh se svým prodejem alkoholu a koksu a Tilly Devine se svými červenými lucernami. A jen tak mimochodem se člověk přiučí místním dějinám kriminalistiky. V závěru jsou pak na řadě slzy štěstí z dokonalého zážitku. To by bylo za rok 2011. ()

Squizzy (2013) (S06) 

Rok 2013 má Underbelly: Squizzy (8/8) - gangsterku z Melbourne 1915-1927. První Aussie populární gangster a jeho kariéra. Skvělý úvod, začalo to obyčejnými vykrádačkami, ale velice rychle se to zalomilo na hranici války gangů. Komu bude patřit město? Budoucí filmové hvězdě nebo jeho třem milenkám? Já bych hlasovala pro ty baby. ()

Reklama

Reklama