Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

salalala 

všechny recenze uživatele

Nevim, nevim, pořád nevim, jestli mám dát tři nebo čtyři. Mám rád Clinta, dám čtyři, ale bude tam jedno velké ale. Tím je prostřední část filmu, která skutečně tak nějak zaostává za zbytkem. Přijde mi, že Clint tam chtěl dát hodně žánrů, nejdřív je to taková road movie, potom komedie, ke konci zase čistý drama. Ale Eastwood umí ždímat emoce, ale ví, kdy skončit, takže to neni nic lacinýho a na konci by to mohl být prostě solidní doják, ale to Eastwood zaplaťpánbůh nedopustil. Sice country nemusim, ale uznávám, že sem nějak sedlo. Jinak herci byli v pohodě, ale žádnej nevyčníval. Clint si to svý odehrál, jeho syn mu přihrával a je to takový příjemný. Prostě film o boření americkýho snu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl z Honkytonk Mana i nadšený, protože má skvělou kameru, uvěřitelné herecké výkony, sympatické postavy, zaujal mě i příběh a celý ten film pro mě měl dost podmanivou atmosféru. Je to zajímavý obraz doby hospodářské krize v USA, který je ale překvapivě celkem příjemný, nabízí nejednu vtipnou (býk) nebo silnou (Red mluvící o své minulosti) scénu, dobře se na něj dívá a nudil jsem se u něj minimálně, tudíž plusů má pro mě hodně. Asi bych fakt byl nadšený a skutečně k tomu nechybělo málo. Jenže to by ten film musel mít pořádně promyšlený scénář (protože chování postav ne vždy dává smysl a taky mi vadilo, že děda z příběhu v jedné části prostě zmizel a co s ním bylo dál se nedozvíme) a hlavně by musel mít jinak udělaný závěr, protože to, co dokázal ten film po celou dobu budovat, pokazil vyděračský závěr, který je jak z většiny filmů o smrtelně nemocném. Vůbec to téma mi tady nesedlo (protože mě nezajímá), ale zároveň sem patří, protože tuberkulóza tehdy byla dost rozšířená, že... I tak to šlo podat realističtěji a bez vydírání. Čisté čtyři hvězdy tomu nakonec dám, protože si jen ten film jednoznačně zaslouží a většinu času se mi líbila docela hodně, ale své mínusy má a kvůli nim si nejsem jistý, jestli bych si to někdy pustil znova... Ačkoli teď už vím, že jo. Silné 4* ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jen se podívej, všechno je prach. Všechno je prach. My jsme to zničili." Prvních pár minut jsem si říkal, co že za slabotu to budu muset, v rámci s pokud možno kompletním seznámením se s Eastwoodovým dílem, přetrpět. Jenže čím víc minut filmu uběhne, tím je ten film lepší a lepší. Clint prostě nezklame. Eastwood tentokrát v trošku netypické roli coby country zpěvák v zajímavé retro, silně naturalistické a zemité, humorné road movie říznuté hudebním dramatem. Návštěva bordelu, dva policajti zatýkající Eastwooda a Eastwood coby zloděj v obchodě, jsou nezapomenutelné scény. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Při pozvolném sjíždění Clintovy filmografie jsem Honky Tonk Mana stále odsouval - nepřipadal mi tématem až tak zajímavý a obával jsem se při dvouhodinové stopáži nezájmu a nudy. K mému překvapení úplně zbytečně. Rozjíždí se to trošku pomaleji, ale jakmile Red s Hossem a dědou sednou do káry a namířej si to směr Nashville, tak jsem v tom byl až po uši. Výborné roadmovie - krajina, doba, ve které se film odehrává, postavy, které stryček Clint a jeho synovec potkávají, situace, do kterých se dostanou, překvapivě chytlavé písně... paráda. Ještě musím vyzdvihnout dvě věci - zvuk prostředí (!) - z houkání sov a cvrdlikotání cvrčků cítíte teplou letní noc, přes den šumí listí, vtáhne vás to. Věc druhá je, že mě snímek několikrát rozesmál daleko více než kdejaká komedie. Konec tak akorát povedený. 5* v dohlednu, 8.5/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Honkytonk Man je v Eastwoodově herecké filmografii  naprostý unikát, jako režisér se pouštěl do různých témat, ale road movie v rytmu country a bluegrassu rovněž nezapadá. Melancholická balada o nenaplněných snech jednoho tuláka, jejichž naplnění by možná svět ochudilo o jeho píseň života.  Náladovka, kde jsem struny  trochu déle ladil, ale v závěru mi přece jen vyšel krásný akord ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Clint Eastwood jako Red Stovall ve filmu zazpívá písně „When I Sing About You“, „No Sweeter Cheater Than You“ a „Honkytonk Man“. Na originální soundtracku k filmu je ještě písnička „In The Jailhouse Now“, kterou s Eastwoodem zpívají Marty Robbins (zahrál si v malé roli jako Smoky), John Anderson a David Frizzell. (Rominator)
  • Eastwood si předlohu od spisovatele Clancy Carlila přečetl krátce po jejím vydání a autora osobně požádal, aby sám napsal filmovou adaptaci své knihy, přestože Carlile do té doby žádný scénář nenapsal. Práce na scénáři trvala 6 týdnů. (ClintEastwood)
  • Snímek se natáčel v deltě řeky Sacramento v Nevadě, v Kalifornii a také v Nashvillu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama