Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na Vesmírný kovboje jsem se chtěl už hodně dlouho podívat, ale nějak né a né se k tomu dostat. Tušil jsem, že tohle se asi nezařadí zrovna mezi Eastwoodovy nejlepší kousky, ale měl jsem nutkání to vidět. Eastwood moc nepřekvapil. Zase hraje dalšího drsnýho doochodce, kterej zase všechno bez mrknutí oka vyřeší, a nakonec všechno dobře dopadne. Film je podle očekávání plnej klišé, ale docela mě to bavilo. Rozhodně mě to třeba bavilo víc, než dost nudná Gravitace, který jsem dal taky 3 hvězdy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a James Garner dokazují, že ještě nepatří do šrotu. Skvělé herecké výkony a perfektní humor, vás táhne celým filmem aniž by jste měli čas se nudit. Clint samozřejmě dokazuje, že je pořád machr a tak se mu taky kamera (kterou i sám směřoval) věnuje nejvíc, přesto jsem mnohem raději měl postavu Hawka v podání Tommy Lee Jonese. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Eastwood v tomto případě sjel svou obvyklou úrovní výběru scénáře hodně dolů. Ruský satelit je v problému, je neovladatelný a rudí si s ním neví rady. Ejhle, jsme tady my, abychom zachránili svět!! A stačí nám na to obyčejná parta správnejch důchodců. ...... Kdyby ten satelit byl americký, nebylo by to pro mě až tak nepřijatelné. Ale americké satelity jsou přece spolehlivé na rozdíl od jiných ....... (tři hvězdičky nedám, protože tříhvězdičkový film považuji za průměrný). PS.: zavání mi to agitkou ruských válečných filmů z padesátých let minulého století (ruský trpaslík je největší trpaslík na světě). :-)) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový obstojně koukatelný mix Apollo 13 a Armageddon po důchodcovsku. Než se posádka dostane do kosmu, je to zábavná inteligentní komedie s hereckými koncerty hlavně Lee Jonese a Sutherlanda (Eastwood nezklame, jen poskytne přesně to, co od něj jeho fanoušci a fanynky očekávají), jakmile se však posádka dostane do kosmu je to dost špatné a místy až nechutně kýčovité (až nelogické - "cesta" na měsíc a takřka netknuté tělo po atomovém výbuchu (ostatně i tento závěrečný záběr si film mohl Eastwood odpustit). Suma sumárum, zpočátku zajímavý a humorný film skončí trochu až moc americky, ale i tak si to 3,5* právem zaslouží. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o stupeň lepší než "Apollo 13". Eastwood jako režisér skutečně umí a dokazuje to parádní černo-humornou sondou do životů čtyř odepsaných kosmonautů. K udělení plného počtu hvězd scházelo opravdu málo (setkání s ruským "satelitem" je doslova famózní), ale poslední scéna se mi ani trochu nelíbila. No, ostatně jako celý ten úžasný nápad s odsunem raket k Měsíci... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama