Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmy Clinta Eastwooda mám velmi rád, ale musí splňovat jednu jednoduchou podmínku, pan režisér by v nich neměl hrát. Ne, Clint mi jako herec vůbec nevadí, ale prostě je u něj paradox, že filmy do kterých se nedostane jsou lepší než ty, do kterých ano. Takový pravý opak Woodyho Allena, i když tam mam rád oba druhy vlastně skoro stejně. Vesmírní kovbojové jsou však výjimnou, líbili se mi, a docela dost. Je pravda, že jsem si nekladl žádné požadavky, prostě jsem se chtěl jen pobavit a přesně to mi také tahle banda důchodců také dala. Snímek se nesnaží o žádné veliké poselství, ani nám neukazuje zbytečné problémy stáří, jen se snaží diváka zabavit. Samozřejmě že tam máme pár poučných pasáží a něco si z něj odneseme, ale to tak je skoo všude. 80% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o stupeň lepší než "Apollo 13". Eastwood jako režisér skutečně umí a dokazuje to parádní černo-humornou sondou do životů čtyř odepsaných kosmonautů. K udělení plného počtu hvězd scházelo opravdu málo (setkání s ruským "satelitem" je doslova famózní), ale poslední scéna se mi ani trochu nelíbila. No, ostatně jako celý ten úžasný nápad s odsunem raket k Měsíci... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že si parta z ranče ypsilon chtěla splnit svůj vymodlený sen a letět do vesmíru. Tehdy jim to jejich šéf se zvráceným smyslem pro houmra překazil a místo nich poslal nahoru nejlepší Američanku - elitní opičí astronautku Mary-Anne. Nicméně uplynulo čtyřicet let a najednou NASA zjistila, že nám všem padá na hlavu neposlušný, patnáctitunový, ruský satelit s několika nukleárními pumičkami a samozřejmě jediný, kdo nás může spasit je tým Dajdalos s věkovým průměrem šedesát plus. Ne, že bych jim to nepřála, ale je dosti nepravděpodobné, aby do vesmíru letěli důchodci s šesti dioptriemi nebo infarktem na krku při uběhnutí pár desítek metrů a zachraňovali svět před totální zkázou. Samozřejmě se mezi ně musel vmísit záškodník, jenž už tak napjatou atmosféru vygradoval úmyslným zasunutím šňůry do zástrčky. To jsem se mohla skutečně smíchy potrhat. Byli jsme svědky, že jedině staří pardálové něco vydrží a dokážou se s neposlušným ptáčkem při návratu poprat, zatímco dva mladí, vymakaní astronauti, pýcha a elita USA omdleli hned při první kolizi. Tak ... ještě závěrečný potlesk s pohledem na Zemi a máme to za sebou. 2,5* ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Kéž bych nikdy neprozřel a zůstalo by u (do včerejšího večera) pár sekvencí viděných jednou čivou vždy při mém supersonickém průletu kolem kouzelné bedny... ale protože se dvanácté narozeniny nemohou odkládat donekonečna, tak tady máš Clinte od Peytlíka tři hvězdy a od POMA dort. Zkrátka a nedobře, díky nepochopitelně splasklému bankovnímu účtu, které se automaticky rovnalo mé absenci v oblíbené putyce, jal jsem se obětovat část svého života tomu, abych galaktické kraví chlapce viděl v plné délce 130 minutové stopáže a raketově se pobavil a zasmál se z plného vyprahlého hrdla. Chyba lávky, smích mě přešel, když jsem zjistil, že se nejedná o komedii (což jsem si celou dobu myslel), ale že se naopak film bere naprosto vážně (včetně toho sídliště, co dokázali v padesátých letech dostat s Lajkou na orbit Ivani) a zase nás zachrání uslintaní senioři. Už zase!!! No, trochu bych křivdil mým oblíbencům, kteří si natáčení evidentně užívali a byla s nimi celkem prdel, než ovšem (opět) došlo na patetické slinty, ale to je Amerika a jiná nebude, než-li mé tělo platnosti pozbude...pardón, stesk po půllitru. Na druhou stranu je to příjemná oddychovka, která se dá sledovat i s mírnými abstinenčními příznaky. 3+ ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Aby se Eastwoodovi co nejvěrněji podařilo zachytit vše, co se týká pohybu ve vesmíru, navázal spolupráci s NASA. Celá řada scén, ve kterých probíhá „výcvik kosmonautů“, tak mohla být natočena s pomocí autentického vybavení, které se používá při výcviku skutečných astronautů. (ClintEastwood)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno