Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato nikoliv dokonalé, ale přesto svojí kvalitou dokonale překvapivé dílo české televize - s malým č!!! Neuvěřitelné. Relativně těžko vznikající počin, který i přes některá zaváhání (o kterých režisér podle poskytnutých rozhovorů většinou ví, ale už s nimi nemohl nic dělat; i proto, že si některými věcmi sám nebyl jistý) zejména v úvodní dvacetiminutovce svého zápasu postupně nasadil vyšší obrátky, získal převahu nejprve ve středu pole, a v druhé půli na hřišti jasně dominoval. Budiž všem zúčastněným (možná až na trochu zbytečnou Táňu Vilhelmovou) chvála za to, že pozvedli český seriál do výšin, do jakých patří. Okresní Přebor jednou bude kultovní záležitostí - pokud jí už není. Zeptejte se kohokoliv, kdo kdy měl něco společného s fotbalem na téhle úrovni, nebo se seberte a vyražte na "tribunu" neboli za zábradlí kolem toho vydupaného plácku, co je na jednu stranu trošičku do kopce, na nějaký ten mistrák. Dejte si kofolu nebo pivo a klobásu - a poslouchejte. Dívat se nemusíte, ono většinou není moc na co:) Ale garantuju vám, že předsedu, tajemníka/pokladníka, místního bosse, a hlavně vždy a za všech okolností nastartované obecenstvo minimálně s mezinárodní trenérskou třídou najdete všude. 80%, ale některé díly jsou na stováka (jenže pár je jich tak na pade;)). Na obě strany sportu...zdar!!! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál fotbal, a kdo (ještě lépe) hrál fotbal mimo velkoměsto, ten ví... Luděk Sobota v mých očích vyrostl maximálně! Díly s vietnamským plejerem a hlavně s dílem, kde se kluci snaží držet hubu a hrát, jsou naprosto super. Má to svoje chyby, někdy by to mohlo být lépe scénáristicky vystavěné atd. atd., ale já tohle všechno tomuhle kousku odpoouštím. A jen tak mimochodem, pro kritiky Novy, jí produkované seriály, jako je třeba tohle nebo Comeback, jsou o X levelů výše než seriály ČT, která je ale produkuje za desetkrát tolik. ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Na českou novodobou tvorbu neskutečně kvalitní počin se spoustou nezapomenutelných postav a scén. Typicky české archetypy a poměry na vesnice vystihuje jako málo co (ač jsem rodilý Pražan, část dětství jsem vyrůstal na malé vesnici a mohu tak víc než dobře posoudit). S každým dílem zraje jako víno. Vetchý pak v roli cholerického trenéra je naprosto vynikající. Jednou bude kult. 91% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - 1. díl: Startujeme, pilotní díl takový vlažný rozjezd. 65% // 2. díl: Už se to parádně rozjíždí a Vetchý si to začíná dávat :) Určitě zlepšení oproti prvnímu dílu. 75% // 3. díl: Jak měl David Novotný sny o houslích mě tolik nerozesmávalo. Ale ostatní scény byly opět fajn. 70% // 5. díl: Nejslabší, nejméně vtipný. Kikincuk, forbes a jeho krádež-nuda. Tenhle dil mě nebavil. 55% // 7. díl: Zatím nejlepší. Jak lezl Kohák šéfovi do řite, aby mohl kopat penalty, bylo fakt mega funny. 80% // 8. díl: 80% // 9. díl: 72% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Během natáčení se ukázalo, že nejschopnějším fotbalistou je představitel Jardy Kužela David Novotný, dříve aktivní fotbalista, který úroveň okresního přeboru převyšoval. (gaylord)
  • Mužstvo Slavoje Houslice je složeno převážně z režisérových spoluhráčů a bývalých spoluhráčů oddílů Ostrovan Zadní Třebaň a FK Lety, tj. oddílů, kde donedávna sám působil. Vybral si je proto, že chtěl, aby v seriálu hráli fotbal skuteční fotbalisté, ne herci. To platí i o týmech protihráčů. Slavoj Houslice se pro účel natáčení „utkal" s mužstvy, hrajícími převážně berounský Okresní přebor, konkrétně SJ Lochovice, Horymír Neumětely, SK Praskolesy atd. (ČSFD)
  • David Novotný (Jarda Kužel) se po skončení natáčení na popud Jana Prušinovského po více než třech letech vrátil k aktivní kopané a začal nastupovat za bývalý režisérův oddíl Zadní Třebaň ve třetí třídě. (Olík)

Související novinky

Reklama

Reklama