Reklama

Reklama

Dostaň ho tam

  • USA Get Him to the Greek (více)
Trailer
Komedie / Hudební
USA, 2010, 105 min

Scénář:

Nicholas Stoller

Hudba:

Lyle Workman

Hrají:

Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Colm Meaney, Lino Facioli, Sean 'Diddy' Combs, Dee Snider, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Robert Seay, Elisabeth Moss (více)
(další profese)

Aldous Snow, britská rocková hvězda, vydává nové album, které je absolutní propadák. Následkem zdrcujícího rozchodu a potápějící se kariéry to s ním jde z kopce. Kvůli drogám a alkoholu má zakázaný styk se svým synem. O pár měsíců později, v Los Angeles, Aaron Green, mladý pracovník hudebního nakladatelství Pinnacle Records, přijde s nápadem uspořádat výroční koncert kdysi slavného rockera Aldouse Snowa, který v Greek Theatre vystoupil v roce 1999. Sergio Roma, šéf nakladatelství, je nápadem nadšen a tak tři dny před vystoupením pověří Aarona, aby osobně dopravil zhýralého zpěváka z Londýna do Los Angeles a dostal ho v použitelném stavu na pódium amfiteátru Greek Theater. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

castor 

všechny recenze uživatele

Krok (a kousek) zpátky.. Asi každý bude nový snímek Nicholase Stollera srovnávat s předchozími Kopačkami. Může za to logicky Russell Brand ve vedlejší roli excentrického zpěváka s dokonale úchylnými pohyby a nechutně dlouhým jazykem. Coby Aldous Snow se objevuje i tady a k němu tvůrci přihodili podržtašku Aarona z nahrávacího studia. A hlavně dosud i Aldousova skalního fandu. Tenhle tlouštík musí pološíleného zpěváka dostat z kolébky fotbalu na výroční koncert do Ameriky. Stihnou se solidně vylít, několikrát poblít, leckoho zurážet a ještě si pokecat o životních pravdách. Těšil jsem se, a to moc. Ale tohle šlo místy úplně mimo mě. Zklamala mě totální nevyrovnanost snímku. Někdy se divák popadá smíchy za břicho, jindy jen čeká co přijde, a ono nic nepřichází. A to jsou třeba i desetiminutové pasáže. A to už je sakra problém. Chemie mezi nimi ústřední dvojicí sice jakž takž funguje, ale co naplat, když mě scénář humorem i tím pověstným feelingem prostě minul. Vážné momenty navíc nefungují. Herecky bez větších výhrad, překvapí Rose Byrne k ní netypické roli. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mám s ‚apatowkami‘, svébytnou větví komediálního subžánru, jeden malý problém. Buď mě královsky pobaví, anebo jdou absolutně mimo mě. Humorem, pohledem na život, fellingem. A Get him to the Greek tu druhou škatuli vyplňuje bezezbytku. Netvrdím, že jsem se nesmál. Ani jsem se nenudil. Jen mi to celé přišlo ukrutně zbytečné, když si každých pět minut uvědomujete, že film přešlapuje na místě a děj se vlastně nikam moc nehrne. Hilla nebrat, Branda možná… Stoeller udělal krok zpět. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Excelentně vulgární exhibice ostrovního týpka; páně Branda. Russellova postava je alkádo jako hrom, má přízvuk a zároveň kocovinu, jež ho nutí filozoficky rekapitulovat život. Kritika trapnýho pozlátka showbiznisu a kopanec do úsměvu vykalkulovaným Pařbám etc. Russell to zahrál s přehledem a evidentně s prstem v nose. Bravo! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strelené, uletené, ale pár scénok sa vydarilo, najmä keď sa jednalo o parenie. Dvojka na pohľadanie. Na konci sa síce k trápnemu no zato funkčnému humoru pridalo aj niečo zo sentimentu, no môj celkom pozitívny obraz to našťastie moc nenarušilo. Celkom fajn prekvapenie, Jonah Hill vie pobaviť, aj keď v tomto prípade hral prvé husle skôr Russell Brand. Lepší priemer. 65/100 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

U mě těžké zklamání. Vážné a rádobyhumorné momenty se nedaří skloubit dohromady. V rámci jednoho filmu nefungují. Dále, film je opticky ještě zdlouhavější, než úmorné Kopačky (ačkoliv je o pár minut kratší), má navíc výrazně méně vyrovnané tempo a chybí odzbrojující dospělost, na její místo se postavily obskurní ožralecké nechutnosti. Zfetovaný humor sice funguje v několika málo pasážích (scény z klubů, hulení Jefreyho), obecně je ale Hillovo ublinkávání spíše ke škodě. Přidáme-li k tomu zcela zbytečné a roztahané epizodky, vychází z toho pravděpodobně nejslabší Apatowština, hned po Pineapple Express. Jedno ale přehlédnout nelze. Dvěma slovy: Russell Brand. Tenhle člověk je na nejlepší cestě stát se druhým Johnnym Deppem. Jeho existence ve filmu je jako zjevení, které proplouvá naprosto napříč vším, na co jsme u Apatowa zvyklí. Především kvůli němu nakonec sahám po té třetí hvězdě. A dost velkou zásluhu má i na té druhé... Nefunguje mimochodem ani nějaké lepší zařazení ke Kopačkám. Je tu pouze jasná narážka na Sarah Marshall. Jonah Hill ale oproti očekáváním hraje úplně jinou postavu. P.S.: Vím, že nejsem příliš originální... Ale chci domů chlupatou zeď!! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Během jedné ze scén s Aaronem (Jonah Hill) a Daphne (Elisabeth Moss) došlo k zemětřesení o síle 4.0 stupně Richterovi škály. Vystrašené výrazy obou herců jsou součástí DVD. (Dr Lizal)
  • Do role Jackie Q byla původně vybrána herečka Emily Blunt. Později však musela od projektu odstoupit. (Dr Lizal)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama