Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

teutates 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade nejde len o moju slabosť pre Rachel McAdams, ale o celkový dojem z tejto tuctovej, miestami trápnej no stále "dobrej" komédie. Potešil aj deduško Ford a jeho sĺza, ktorá ma núti pridžmuriť oči... 6/10. Inak pravdou je, že sa na to nedá v určitom zmysle pozerať, pretože tzv. "teleráná" sú verejne známe sračky... nooo Rachel je Rachel, ach joo. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak takhle příjemnou a milou komedii jsem už dlouho neviděla. Film, u kterého si opravdu skvěle odpočinete. Navíc se děj odehrává (pro mě) ve velice zajímavém prostředí. Film rozhodně nepatří mezi to nejoriginálnější a vlastně nevyskytuje se zde nic nového, od začátku filmu víte, jak děj bude pokračovat a jak skončí, jenže tady vám to nějak vůbec nevadí, protože vše vám vynahradí opravdu skvělý výběr herců, na Harisonu Fordovi a především Rachel McAdams také vše doslova stojí. Když si vzpomenu na komedie, které se na nás denně valí, je Morning Glory s porovnáním s nimi rozhodně nadprůměr a tak dávám s naprosto čistým svědomím silné 4* a nakonec jedno mé přání. Prosím, více takových komedii. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že Harrison ještě stále umí! Zbytek filmu je takový ten klasický americký mustr, o kterém se tady nemá cenu rozepisovat, nicméně příběh mě dokázal ke konci celkem zaujmout. První polovina byla o ničem a už jsem se těšil jak tady napálím nízké hodnocení. Postava Patricka Wilsona je naprosto na druhé koleji. Něco ten televizní svět přece jen do sebe má. 55% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost, která vcelku vtipným způsobem ozvláštňuje klasickou romantiku tím, že do středu celého příběhu klade (pracovní) vztah mezi televizní producentkou a "hvězdným" moderátorem. Co si budeme nalhávat, hlavní hvězdou filmu je bezesporu výborný Harrison Ford, Diane Keaton a Rachel McAdams jsou "pouze" Fordovými přihrávačkami. Nicméně čtyři hvězdy dám rád, už jen za tu obrovskou energii, která z filmu doslova vyzařuje a úspěšně ji přenáší na diváka. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Ukecaná, ubehaná Rachel McAdamas v kontraste s chladným a nevrlým Harrisonom Fordom sa nakoniec ukázala ako dobrá voľba. Je potrebné zvyknúť si na Rachel, pretože jej hyperaktivita a energia môžu zo začiatku pôsobiť až enormne, ale časom sa práve to stane dôvodom, pre ktorý film nestráca tempo a drží si tak istú úroveň. Vďaka kvalitnému hereckému obsadeniu je aj pri jednoduchej ústrednej téme táto komédia pohodovým filmom. [3 a 1/4 *] ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Hlavním úkolem při přípravách bylo nalézt zázemí pro televizní studio. Architekt Mark Friedberg postavil scénu ve skutečném, i když nyní nefungujícím televizním studiu Metropolis ve čtvrti Harlem. (ČSFD)
  • Rachel McAdams nejdříve roli Becky odmítla s tím, že si nemyslí, že by se do komedie typově hodila, jelikož neumí být zábavná. Režisér Roger Michell tedy herečku několikrát pozval na večeři, aby ji přesvědčil, že má o její účast na filmu skutečný zájem. (jezurka42)
  • Mnoho z odvysielaných správ zobrazených vo filme boli skutočné príbehy, ktoré boli vysielané počas povodní v Iowe v roku 2008. (misterz)

Reklama

Reklama