Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

To je teda pořádná novinka. Prvních deset dílů sem dala jedním hltem jenom za víkend. Má to chytlavej děj, atmosféru a ústřední dvojici, mezi kterou to pořádně jiskří. Už dlouho sem neviděla takhle dobře zvolený herce. Sem opravdu zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. // Po třetí sérii si to pro mě drží pořád dobrou kvalitu, ikdyž značnou zásluhu na tom má ''prettyboy'' MItchell. Takže uvidím jestli se nakonec pustím i do další série. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Pilot: Je to takové nemastné, neslané. Je pravdou, že od první do poslední minuty je to jedna velká akční jízda a divák se skoro nestihne ani nadechnout. To však může být onen problém, který mi na tom vadí. Připadá mi, že v tomto tempu jsou leckdy jednotlivé scény násilně a uměle šroubovány k sobě, což sebou samozřejmě přináší množství logických lapsů, které jsou v některých případech na můj vkus opravdu moc velké. Jaimie Alexander i Sullivan Stampleton jsou ve svých rolích sympatičtí, to je však asi jediný důvod proč pokračovat ve sledování dalších epizod. Zbytek mě prostě míjí a Blindspot hold není seriálem pro mne... ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Základní nápad s nalezenou zdrogovanou nahou ženou na ulici s vytetovanou mapou na těle, se ztrátou paměti, bez identity, jíž to někdo udělal, aby FBI pátrala po stopách zločinů a vyobrazených hesel a indícií... její postupně se objevující útržky vzpomínek a střípky vedoucí k řešení kriminálních činů.... začátek byl dobrý. Zpracování špatné. Nezáživné + nelogičnosti v tom, že jí například FBI od začátku bere do party s sebou na nebezpečné akce, nechá jí překládat z čínštiny (i když si pak možná překlady zpětně ověřují) a důvěřují osobě s neznámou identitou... Nakonec se z toho vyklubala neuvěřitelná, nepříjemná blbost. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl okamžitě vtáhne do děje. A i když nepřináší nic moc nového, vypadá to na zábavnou seriálovou jízdu. Uvidíme, zda se z toho časem nestane tuctová konspiračka plná klišé. Pilot - 80% K mému překvapení se tvůrci skutečně drželi pevně dané dějové linie, která sice občas částečně musela ustoupit řešení jednotlivých případů spojených se záhadným tetováním Jane, ale ani na chvilku nesklouzli k pouhým výplňkovým epizodám. Po celou sezónu jsme sbírali střípky, které se postupem času pospojovaly a ve finále vše dávalo smysl. Chemie mezi Jane a Kurtem navíc funguje na výbornou a ve světle událostí z finále se i v tomto ohledu jistě máme ve druhé řadě na co těšit. 1. série - 80% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Když něčemu dáte skoro 100 hodin života, je poněkud obtížné přiznat, že si to čtyři hvězdy zaslouží jedině po vymazání paměti - takže mé hodnocení berte s velkou dávkou shovívavosti. Na první tři série je těch výtek samozřejmě méně - ale hlavně: ty postavy i jak jim to sviští si zamilujete (a také tedy zaplaťpánbu za dabing, tedy, že u toho můžete klidně dělat ještě i něco jiného). U čtvrté řady úpíte a trpíte, přesto ji sledujete a občas jste odměněni i nějakým vydařeným dílem či ftipnou narážkou mezi aktéry, které ještě stále máte v oblibě. Pátou sérii si dáte už jen s obrovským sebezapřením a sebeobětováním mozku (protože je to už opravdu velice debilní), k čemuž vám má pomoci snad alespoň to, že se děj údajně odehrává i v PRAZE (což je opět maličko komplikováno tím, že v bunkru v Praze, takže z matičky neuvidíte ani miniaturní ň). Ale jestli to někdo dotáhnete hrdinsky až do konce, slibuji, že se nakonec snad alespoň dojmete - jako já. Myslím tím ovšem první konec. U druhého konce patrně asi budete chtít jít skočit z mostu, ale přimlouvám se - takto radikálně to neřešte, k vyrovnání účtů bohatě postačí zasednout ke kompu a sesmolit záštiplný a lamentující komentář na ČSFD. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)
  • Postava Patterson (Ashley Johnson) byla původně zamýšlena jako 45letá přísná žena. (Nykki)
  • Pattersonová (Ashley Johnson) se pohoršuje nad tím, že bylo riskantní, když Jane (Jaimie Alexander) převezla zajatce přes hranice z Německa do jejich bunkru v Praze. Jane argumentuje, že celníci se ani pořádně nepodívali na její falešný pas. Tvůrci opomněli fakt, že na hranicích mezi Německem a Českem od konce roku 2007 žádná pasová kontrola neprobíhá díky zapojení Česka do Schengenského prostoru. (Honzyg)

Reklama

Reklama