Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (687)

HAL 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se snaží vrátit do první ligy? Zatím to tak nevypadá, spíš jen opatrně otvírá dveře do světa kterému dřív vládl. Do světa VELKÉHO dramatu a nesmlouvavé sociální kritiky. Kdysi totiž dokázal svými filmy přímo rvát koule, kdežto teď jen opatrně pošťuchuje - myšlenkově není jeho návrat na Wall Street úplně plytký a s chutí se opírá jak do hypoteční krize, tak i do lidí v jejím pozadí, ale stále jede jen na půl plynu. Místo skutečného inside looku zvrhává ekonomické podhoubí do napůl zelené agitace, a samotné drama "zlých" a "ne až tak zlých" pánů s kravatami se převrací do zdaleka ne tak svíravého melodramatu o rodině, smíření a oslavě zidealizované budoucnosti plné malých dětí a malého života. Ale přes to, nenudí a dokáže držet krok s dobou, dokáže být aktuální - ať už se to týká příběhu samotného, nebo režie která je opět parádní ukázkou vyspělého řemesla a důkazem že když je Stone za kamerou, tak stále ještě moc dobře ví co dělá. A stejně tak to ví i Michael Douglas, na kterého je po dlouhé době opět radost pohledět. 7/10 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako českého diváka, byl tento film docela těžký. Nešlo mi předpovídat situace, netušila jsem jak film dopadne..V některých pojmech se člověk občas ztratí, ale pak mu pomůže nalézt se jediné gesto Shia LaBeoufa. Jeho postava zde dokonale ukazuje lásku k penězům. Vždy, když je o nich řeč, rozsvítí se mu oči. Jsem ráda, že partnerkou Shia byla Carey Mulligan namísto nějaké dlouhonohé blondýny. Carey dala filmu kousek lidskosti. Jediné co mi na filmu vadilo, byla "létající kamera". Tedy záběry, kdy kamera olizuje mrakodrap od hora dolů a zpátky. Divákovi se začne mlžit před očima a motat se mu hlava. V takových chvílích jsem sklonila hlavu a nudila se. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač by se měl Míša už pomalu poohlížet po nějakém zdatném balzamovači, pořád svým charmem utáhne kdejakou sračku. Když mu však jeho filmovou dcerušku hraje mimořádně ohavný čtrnáctiletý kluk a potenciálního zeťáka nepochopitelně protěžovaná Spielbergova transka Šejla LaBlaf, má i on co dělat, aby v tomhle nezůstal až po krk! Pokračování mé milované Stěnové ulice se zvrhlo v blamáž roku! Věděl jsem, že pan Kámen udělal po vynikajícím Jůternu nepochopitelný Jůtern a jde to s ním od pěti k nule, ale na druhou stranu jsem doufal, že o to víc bude lpět na svém nejslavnějším počinu! Ani hovno! Pompézně natočená nuda má s jedničkou společnou snad akorát tu Zeď, o kterou se tříští přiblblý, uspávací scénář spolu s mým přehnaným očekáváním. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty, kterým hrají finance v životě první housle, nebaví mě sledovat index burzy v Tokiu a o převodech imaginárních peněz si myslím svoje. Přesto jsem se těšil na zákeřné finanční machinace kapitalistických mozků, ale moc jsem si jich neužil. Místo toho jsem viděl vztahovku na téma táta-dcera, matka-syn, padouch-mrtvola a přitom jsem získal zneklidňující přesvědčení, že v globálním světě je v podstatě jedno jestli milion dolarů vlastním nebo dlužím. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ztratil nit a nemůže ji už nejmíň 10 let znovu najít. První díl je oproti druhému dílu strhující podívaná. Tady je to zívačka, rodinné problémy mě moc nezajímaly a celý film sem se spíše těšil až Shia nakope Brolinovi zadek. Upřímně považuju druhý díl za naprosto zbytečný. Nevzpomínám si v poslední době na zbytečnější pokračování. Chápu ale že v době finanční krize měl Oliver potřebu něco sdělit. Cameo Charlieho Sheena jsem myslel že bude výživnější. Takže nám všichni zestárli a ani Douglas už není tím Gordonem Gekkem, kterým býval. Přesto si umí stále ukradnout, hlavně v první polovině, scénu pro sebe. 50% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (27)

  • Pri prepúšťaní Gordona Gekka (Michael Douglas) z väznice mu dozorca podáva hodinky. Pravdepodobne ide o tie isté hodinky, model Santos značky Cartier, ktoré nosil na ruke už vo filme Wall Street (1987). (NG)
  • Ve filmu má Jake Moore (Shia LaBeouf) jako vyzvánění v telefonu ústřední melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). V roli jednoho z bankéřů se objevuje Eli Wallach, který ve zmiňovaném westernu ztvárnil jednu z hlavních postav. (BS)

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama