Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál je u konce, bohužel zvládl jen první sezonu, ale nedá se nic dělat. Vysoká očekávání, vysoké rozpočty a nutnost stát se hitem stála celé osazenstvo místa a velmi potenciálem nabitý příběh je u ledu. Je to škoda? Rozhodně ano, první půlka je plná rozpaků, ale co se odehraje poté, se dneska dá nazvat jen precizně zvládnutou resuscitací. Děj se rozjede na plné obrátky, ani na minutu nenudí, postavy dostávají větší smysl i hloubku a celý kolotoč směřuje k jistému, známému, ale nutnému konci. Tempo i atmosféra příběhu, v kterém jsou někteří napřed ne proto, že scénárista chce, ale protože viděli (ano opravdu viděli) budoucnost, má úplně jinou šťávu a já jen doufám, že třeba jednou, se seriál obnoví a ukáže, jak druhou sezonu udělat nezapomenutelnou, stejně jako druhá část té první. I samotné finále stálo za to. (seriál viděn celý) ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

zatim bych tohle hodnocení nebral moc vážně, i přesto, že bych si mohl dovolit bejt o něco opatrnější.jelikož je děj postaven na "vzpomínkách" s budoucnosti, musejí se autoři potýkat se zajimavejma paradoxama, který neni tak úplně jednoduchý rozlousknout..zatim dějem proplouvají celkem vez problému, ale (spoiler) když je ve druhym díle jednomu z hrdinů řečeno, že ho někdo viděl umřít a on si to přitom nepamatuje, jak je to teda možný?..pamatoval by si svou smrt? nebo během tý vzpomínky umřel a proto si to nepamatuje?jak ale někdo mohl vidět, že ho zavraždí, protože to znamená, že byl před tim naživu-přesto si nic nepamatuje..podobných otázek se může objevit více a to může bejt pro vývoj seriálu celkem osudný..nechci ale v hodnocení zas tolik předbíhat..pořád je postavený na dvou dílech a to je moooc málo ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První dojem je velmi kladný. Přestože sekvence pobíhání hlavního hrdiny po výpadku jasně kopíruje (Nebo vykrádá?) Ztracené, zbytek je celkem originální a zajímavý. Příběh bych přirovnal k 4400. Vývoj seriálu bude zřejmě velmi podobný. Máme prakticky neomezený počet hrdinů a zápletek, takže se seriál může rozjet.___ A to je právě problém. Autoři mají možná až moc velkou volnost a já se bojím, že jí buď naprosto nevyužijí, jako právě 4400, nebo k tomu přilepí nějaké tajné společenství a začnou plácat páté přes deváté, jako je to u novějších řad Heroes.___ Seriál se rozbíhá docela zajímavě, ale musím vytknout, že v desátém díle nejsme o moc dál než v prvním. To mohlo fungovat u Lost, kteří nabalovaly nové a nové záhady, takže absence odpovědí tolik nevadila. FlashForward ale řeší stále jednu věc, která se stala v prvním dílu a která se bohužel nijak zásadně nevyvíjí. Dobře se na to koukám, ale já bych rád, aby se to konečně rozjelo. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách... Základní námět zajímavej, asi to budu sledovat abych se dozvěděl, co se z toho vyklube za chujovinu... Udržení nastavené úrovně příliš nepředpokládám... Nesympatickej hlavní hrdina. NECHÁPU: proč spadlo 800 letadel nad USA? vždyť všechno lítá na autopilota... proč jsou tak ohořelý a okousaný budovy? že by kvůli těm stovkám padajících letadel?? ale no tak... Po 4. epizodě: Vyčpívá to, nádech záhady mizí, u mě přichází rozčarování z překlopení do prakticky rodinnýho seriálu Snižuju hodnocení z 4* na 3*. Po 6.dílu: Zůstává stejné schéma. Kdyby za půl roku někdo sestříhal celou serii do dejme tomu cca 3 hodin, bral bych to mnohem víc. Po 7.dílu: Ale sakra už. Celosvětovej fenomén nám ukážeme na asi 8mi lidech. Ach jo... Přestávám tu zhovadělost sledovat ... ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama