Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který až marnotratně hýří slavnými hereckými tvářemi, obsahově trochu připomíná sérii filmů o Růžovém panterovi, tedy ujetou detektivku se svéráznými postavičkami, mazanými zločinci, spoustou náhod, nedorozumění a trapasů. Kdysi bych dal čtyři hvězdičky, ale přece jen se mi zdá, že tenhle film nahlodal zub času a řada gagů už nefunguje nebo je funkční jen částečně. Každopádně se z toho scénáře dalo vytěžit mnohem víc. Celkový dojem: 55 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z velkých očekávání "odměněných" zklamáním. No, to není tak docela fér, protože jsem rád, že jsem Velkého Šéfa viděl. Skvělé komické výkony ústřední čtveřice a vyprofilované charaktery jsou neoddiskutovatelné, bohužel tempo filmu je těžce nezvládnuté - barevnost a nespoutaná hravost let šedesátých (byť v některých záběrech je vidět jakási odfláknutost) jaksi nejde dohromady se zmatkářskou komedií o velké loupeži. Zdá se, že 110 minut bylo tentokrát až příliš mnoho a je to velká škoda, protože to shazuje ty geniální momentky, které film proslavily. Belmondův neodolatelný rošťácký průnik na samotku, Zuzanka, kreslená instruktáž, Wallachův profil vedle busty antického hrdiny, Nivenův fígl s kotevním hákem, no prostě je toho spousta. A stejně to nevydá na další výjimečnou komedii. Škoda přeškoda, pro film vytáhnu z klobouku 70%, a to ještě o těch posledních deseti navíc rozhodla bazénová scéna. Především kvůli ní jsem rád, že se mi Velký Šéf konečně dostal do rukou, neboť kdo neviděl ctihodného gentlemana Davida Nivena jak spřádá ďábelský plán s hlavami sicilské mafie uprostřed bazénu na nafukovacích křeslech, o hodně přichází:) Zvlášť když se do toho vloží ještě půvabná Silvia Monti, nastylizovaná jako naprosto dokonalá ikona ženy vědomé si svých zbraní... Mimochodem, ta píseň, která se neuvěřitelně drzým a klamavým způsobem měla linout z toho titěrného tranzistoráčku, je Cento Giorni od Cateriny Caselli. A děkuji všem, kdo se na můj dotaz ozvali. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V rámci objektivity musím konstatovat, že snímek je vzhledem k zubu času nejlépe použitelný jako vedlejší rozptylová činnost - k žehlení, společenským hrám i odvedení pozornosti při návštěvách příbuzenstva a podobných zážitkových kratochvil... a to ještě za předpokladu, že jej nevidíte prvně, můžete tak efektivně rozdělovat svou pozornost. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si z dětství pamatoval jako záležitost s celkem napínavým dějem a skvělými fóry. Po novém shlédnutí ale musím žel říci, že to není ani příliš napínavé ani příliš vtipné. Přestože se občas objeví i slušný vtip, jde vcelku o poměrně primitivní a předvídatelnou komiku. Belmondo rozhodně natočil i podstatně zajímavější kousky... Celkový dojem: 60% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Frankie Scannapieco (Eli Wallach) používá americký samopal M1921 Thompson, vyráběný v letech 1938–1971. (sator)
  • Film měl premiéru 7. března 1969. S 5 539 933 diváky v kinech se jedná o nejúspěšnější film celé Belmondovy kariéry. (vangobseck)
  • Železniční viadukt, kde dochází k překládce peněz, se nachází mezi obcemi Peronville a Patay asi 15 kilometrů od města Orléans. (sator)

Reklama

Reklama