Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 988)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým vďaka filmovej sérii "X-Men" som natrafil na titul "Deadpool". Čakal som niečo v rovnakom serióznom duchu. Po vizuálnej stránke je to hodne podobné. Prvotriedne filmové triky a super bombastická akcia. No bol som príjemné prekvapený z uvoľnenej, miestami drsnej a miestami až bláznivej atmosféry. Deadpool je veľmi netradičný hrdina. Pri jeho hláškach som neraz vyprskol smiechom. To sa mi pri sledovaní amerických popkornových filmov často nestáva. Bola to kurevsky zábavná komixová jazda. ***** ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod musím říct, že jsem mírně zklamaný, nebo, lépe řečeno, nejsem až tak nadšený, jak jsem doufal, že budu. Velmi mě mrzí především absence nějakého širšího dějového rámce (film je skutečně pouze strohá origin story, jemně okořeněná nelineárním vyprávěním, kde ohromnou část děje zabírá jedna lapálie na dálnici), oproti očekáváním výrazně menší počet akce a na můj vkus vlastně i docela dost velké rozčačování z toho, že na každou scénu, která je čistě prdel (a že jich je míň, než bych čekal) připadá scéna, která není prdel ale vůbec (a že jich je nepříjemně mnoho). Vypíchnout naopak musím precizní scénář, plný narážek, referencí, easter egů a samozřejmě prolomení 16 stěny, naprosto skvělý střih a technické řešení akce jako takové (především prvních cca dvacet minut filmu je jako z jiného světa, zbytek filmu se jim bohužel nezvládne ani přiblížit) a samozřejmě Reynoldse, který si tady plní vlhké sny jako na běžícím pásu. Jo a Morena Baccarin je HOT HOT HOT SEXY SHIT FUCK MOC SEXY ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Deadpool mě příjemně překvapil. Ne post/pubertálním humorem, ten jsem spíš přežil. Ani ne roztomilou sebeuvědomělostí procesu vyprávění, neb ta patří k základní narativní výbavě současné zábavné fikce. S čím však Deadpool pracuje vskutku důmyslně, je výstavba osnovy jeho vyprávění. Časová pásma, odbočky, situace - staví na nenápadném variování účelně omezeného množství vzorců, takže i přes snahu diváka neustále překvapovat nakonec nepůsobí nestřídmě. Jo, na povrchu jde o romantický příběh na pozadí sebestředné komiksové parodie, ale výstavbou je to vlastně stará dobrá detektivka drsné školy. V lecčem klasičtější než mnohé z těch, které se k této tradici v posledních dekádách hlásí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZASRANEJ MUTANT!…“ /// Hláškující magor, kterýho prostě musím mít rád, páč je tvrdej (všude) a není to hrdina. Navíc je zase od dob Joe Hallenbeckas někým v akčním světě prdel! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že nezáleží na obličeji, ale na tom, kdo si na něj sedne. 2.) Rád paroduju. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě trochu rozpačité pocity. Po stránce humoru a zábavy Deadpool splňuje přesně to, co slíbil, ale akční stránka je bohužel průměrná a příliš se ji nedočkáme. Nejen, že jde místy dost vidět slabší rozpočet, ale kamera je tak chaotická, že si nováček Miller může podat ruce s Megatonem. Rychlý střih zkrátka kazí dojem a je tak špatný, že člověk pořádně ani nezaznamená krev,což já pokládám za velké mínus. ( Trailer sestříhaný čistě/ film špatně). Záporák je průměrný, ale to je u Marvelu klasika. Lehce mne iritovala i častá retrospekce. Chvála patří svůdné Moreně Baccarin a spousta narážek na všemožné filmy ať se jedná o frančízu X-menu, tak padne slovo i o Taken či Bladeovi. Potěší i stylové úvodní titulky a nebvyklá potitulková scéna:) Nevím zda jsem nebyl správně naladěný, ale necítil jsem to správné vzrůšo a adrenalin, jaké u podobných filmů obvykle zažívám, proto tedy dám Deadpoolu ještě jednu šanci. Do kina se tedy vyplatí vyrazit, ale kdo zhlédl trailer více než 2x, příliš věcí ve filmu Vás nepřekvapí. Něco nad 70% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Když si Deadpool (Ryan Reynolds) při souboji s Ajaxem (Ed Skrein) vytáhne nůž z hlavy, tak v následujícím záběru je vidět, že jeho maska je neporušená, i když by v ní měla na pravé straně být díra a krev. V dalších záběrech už krev na hlavě má. (spacemaster)
  • Nápis: "S velkou mocí přichází velká nezodpovědnost" odkazuje na slavnou větu ze Spider-Mana: "S velkou mocí přichází velká zodpovědnost." Kvůli podobnosti s pavoučím mužem bývá Deadpool někdy nazýván "Spider-Manem na cracku". (Maulincio)
  • Ryan Reynolds (Wade) trval na tom, aby oba scenáristé byli na place Deadpoola i při natáčení. Studio to nechtělo hradit, a tak je Reynolds zaplatil z vlastních peněz. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama