Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (663)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tvůrci absolutně nesplnili, co slibovali a od toho se také odvíjí moje hodnocení. Nepovažuji se ani tak za fanouška této série, ale spíše za fanouška Jigsawa. To jeho postava a jeho filozofie vdechla sérii kultovní nádech. Začátek nastavuje zrdcadlo zdegenerované společnosti. Milostný trojúhelník je tady rozseknut pěkně ve stylu starého dobrého Jigsawa před zraky hloupého stáda. Pak už to jde ale z kopce. Prostor dostává hospodský blb, který ucítil prachy a samotný Jigsaw má snad dvě scény. Po prvním dílu všichni stále čekáme na podobně dechberoucí závěr. Bohužel se ho už nedočkáme. Chlouba této série je zde totiž odfláknutá nehorázným způsobem. Ze všech dílů si to zrovna tady museli vytáhnout z paty. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller, ktorý je záverečným dielom tejto kultovej série. Má dobrý príbeh o mužovi, ktorý predstiera, že sa stal obeťou Jigsawa kvôli popularite a peniazom a tak je unesený, aby si to skutočne vyskúšal a ocitne sa v komplexe s pascami, kde musí bojovať o životy svojich priateľov a manželky. A detektív Hoffman zatiaľ okrem dokončenia celej hry chce dostať aj vdovu po Jigsawovi, ktorá sa rozhodla povedať všetko polícii. Spracovanie ma trochu sklamalo, ale stále je celkom obstojné. Film zhadzuje práve tá hororová línia, chýba tomu ten správny náboj, celé to pôsobí dosť samoúčelne a nemyslím, že práve takáto postava je pre účastníka tejto vražednej hry ideálny nápad, ale zase aspoň v tých hlavných scénach, kde sa bojuje o život to zaujme. Omnoho viac ma bavila tá druhá, detektívna línia s Hoffmanom. Ale zase dĺžka filmu je úplne ideálna, takže ani tie slabšie situácie nemajú kedy začať prekážať a čo sa týka záveru, je síce celkom nečakaný, ale moc ma to nezaujalo. Po hororovej stránke mám skôr také priemernejšie dojmy, aspoň v rámci tejto série. Prvá pasca je zaujímavá minimálne už len svojou veľkoleposťou a tie ostatné sú síce dobré, každá na chvíľu pobaví, ale len to. No musím pochváliť nekompromisný Hoffmanov prechod budovou, pri ktorom drsne zabije každého, na koho narazí, toto ma z celého filmu zaujalo najviac. Čo sa týka hereckého obsadenia, pôsobí to rozporuplne, všetky postavy z predchádzajúci dielov sú opäť výborné, takže Tobin Bell v pár zaujímavých flashbackoch, Costas Mandylor a aj Betsy Russell. Ale nové postavy za moc nestoja, Sean Patrick Flanery sa do tejto úlohy moc nehodí a nebavila ma ani postava detektíva. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, hlavným problémom je, že toto pôsobí až príliš teenagersky, už to prechádza až moc ku bežnej komercii, jednoducho celý čas som mal pocit, že to točil režisér nejakých teenagerských vyvražďovačiek v štýle posledných dvoch Nezvratných osudov a pritom zostal ten istý, čo aj pri predchádzajúcom diely. Takže je tu toho dosť čo vytknúť, ale stále ma to dostatočne bavilo a hlavne v tej detektívnej línii. 70% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Saw 7 alebo Saw: Final Chapter mi ako finále moc nepríde. Príbeh moc nestrhne aj keď flashbacky sú znova zaujímavé. Tak isto poteší aj návrat starých postav, obzvlášť Dr. Gordon (Carry Elves). Pasce sú pôsobivé a ako celok to pekne ladí zo sériou, ale finále a celkové rozuzlenie ma až toľko neuzemnilo ako predošlé diely. 55% - 3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Saw spadla ze zajímavé série do krvavých hlubin nesmyslného vraždění, vzpomíná a snů na vraždy a vrcholné propletenosti postav, s kterými si scénáristé hrají podle svých zvrácených chutí. "Poslední" díl rekapituluje, ale také vytváří další otázky, aby nekonečný kolotoč vražd, které již ztratily smysl (poučení?polepšení? možnost úniku? Minimální. Doteď mě na sérii bavil aspoň zvrácený podtext pastí( ten je pryč), Jigsaw (ten taky) a důmyslné pasti sami o sobě (v tomto díle nepřítomny). Další díly netřeba, logika se nedá ignorovat donekonečná. PS: ta past s frontmanem Linkin Parku byla blbá. Kdyby jeho život závisel na černochovi neřeknu, ale tohle. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že asi do štvrtého dielu som každý nový Saw očakával s veľkým nadšeným. Potom keď sa z toho stal akýsi seriál plný nelogických blbostí moje očakávania a nadšenia upadli až sa nakoniec úplne stratili. Tento (dúfam, že naozaj) posledný diel je už tá pravá žumpa nielen samotnej série, ale celkovo hororového filmu. Recyklácia už videných nápadov, prinavrátenie jedenej z najhlavnejších postáv skvelého prvého dielu za účelom prilákania diváka (alebo konečného logického vysvetlenia? :D).. no proste tvorcovia už mleli z posledného a je to vidieť. Pri žiadnom diely som nešiel pod 50%! pretože i keď to bolo akokoľvek tupé, tie pasce boli stále coll. SAW s jeho za všetko hovoriacom prívlastku 3D je nie len tupý, ale žal totálne nudný a nič sa v ňom nedeje. R.I.P. 2004 - 2010 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Film byl jako první díl z této série uveden také ve 3D. (ČSFD)
  • S rozpočtem 17 milionů amerických dolarů se jedná o nejdražší díl série. (mzss1)
  • Ve chvíli, kdy detektiv Hoffman (Costas Mandylor) nechá video, ve kterém uvádí, že chce, aby mu policie vydala Jill (Betsy Russell), není po jizvě, kterou si způsobil na pravé tváři, ani stopy. (Mandalorian)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama