Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 539)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

A zase je tu ostudný katastrofický shit, čili TG + PARODIE + PG8! S trpasličí Srah Connorovou a zcela nesympatickým h*vadem Courtneyem, alias Reesem. Naprostá prasárna a tímto nadobro končím s jakýmkoliv pokračováním Termouše teplouše. Tvůrci naprosto jebou na nějakou prvotřídní krvavou akci. Chtěj si jenom nakapsovat na kvalitní značce a taky mě s*re i Šwajcík, že se nechá zelenýma doláčema omámit a naprosto přišel o rozum, když do týhle hrůzy na starý kolena vlezl. Kde jsou ty časy, kdy v 90' letech opakovaně T3 bojkotoval, že málem vůbec nevznikl. Mnohém víc bych ho ocenil v dalším díle Postradatelných. Tam byla alespoň nějaká logika a důstojnost a ne v tomhle plivajzu. Jednu hvězdičku uděluji pouze Leemu, který mi ještě tak nějak do filmu zapadal, žel jeho postava, dostala ve filmu velice málo prostoru. Z ostudy kabát si udělal i James Cameron, který film doporučoval. Nejspíš mu v tom Mariánským příkopu dočista vyměknul mozek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pokusit se přepsat původní filmy nebyl zas tak blbý a svatokrádežný nápad, jak by jeden řekl, ale zároveň se tím rozbila dosavadní úsporná přehlednost a černobílost prvních tří terminátořích filmů, kdy stál po celý film vždy jeden dobrý voják/terminátor proti zlému. V SALVATION a zde je přítomno více terminátorů, z nichž někteří jsou hodně rychle zničeni, což poněkud shazuje jejich jedinečný a nezničitelný status. Následující dvě věci jsem pak vyčítal i VZPOUŘE STROJů - chybí apokalyptická atmosféra a a nový terminátor není ani náhodou tak cool, jako kdysi ten původní nebo později ten tekutý. Celkově pak nevýrazná režie servíruje sterilní blockbuster s nijak revolučními, za to okatě počítačovými triky, stupidními akčními scénami na efekt a nesourodým castingem. Arnie - ve filmu neustále opakující, že je starý, nikoli zastaralý, ačkoliv okolo pobíhají hned dva vyvinutější terminátoři - už se podle mě do role terminátora vracet neměl, byť byla jeho sešlost ve scénáři logicky vysvětlena, na Emiliu Clarke se sice dívá líp než na Lindu Hamilton, ale její Sarah Connor je dost otravná, Jai Courtney je tupé hovado, Jason Clarke řekněme a J. K. Simmons nemá co hrát. Kolem a kolem je to podobný průser jako SALVATION, které ale aspoň v trajlerech působilo cool. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tá tretia hviezda je len za Arnieho :-/ Inak je to pre mňa ťažké sklamanie... v trojke som so zaťatými zubami prehryzla Nicka Stahla, ktorý absolútne ničím nepripomínal to, čo malo vyrásť z Edwarda Furlonga... vo štvorke som mala tiež problém s inak obľúbeným Christianom Balom, ale toto... toto už je len vykonštruovaný bordel, ktorý nemienim tolerovať. A bohužiaľ ani z Emilie Clarke kocky nekakám. Priznávam, že som čakala, že zaúraduje nostalgia alebo aspoň môj zmysel pre humor, ale proste to nefungovalo a zostávam skeptická. Čo už. Prvý a druhý Terminátor navždy ostanú v mojom srdci, trojku znesiem ako guilty pleasure a bude mi to musieť stačiť. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Složité hodnocení. Pokračování legendy, tentokrát s úctou a pořádnou hromadou odkazů. Genesis v podstatě velice odvážné (alter)pokračování s autorskými nápady jdoucími proti smyslu původních dvou filmů (spoiler: ale v závěru najedou na stejnou silnici jako dvojka). Odsouhlasit totiž tenhle scénář chtělo odvahu a tak bych fyzicky ublížil jenom autorovi druhého traileru (a dalších) za ten prokecnutý zvrat, který by jinak všechny diváky v kině posadil na zadek... dvakrát. A ten zvrat je opravdu TEN důvod, proč ten film vidět, je to inovace/změna/evoluce. Svět technologií vylepšuje, povyšuje, ovládá. Genisys jde tímhle směrem. Jinak mi přišlo, že Arnold film pojal jako sebeparodii a jeho humoru je možná až moc (no jo, vždy chtěl být komik), ale jako by to většina ostatních postav úplně ignorovala (John, Sarah, Kyle) a jedou si svou vážnou vlnu, což mám rád, protože záchrana světa navíc v prostředí Terminátorů není zase taková sranda, komedie a vážnost působí trochu rozpolceně napříč filmem, ale to je možná jen můj osobní problém. Být to jen komedie, asi by to byl film roku, pro mě:-)). PS: mladý Arnold je neskutečný dokud nezačne bojovat, ale i tak nádhera. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Hra s "terminátořím" fikčním světem, jeho zachováváním, přepisováním i rozšiřováním, mi poprvé od druhého dílu přišla fakt zábavná a inspirativní - a daří se to zejména díky pomocníkovi T-800, který jediný o nic definitivního neusiluje, nijak se nemění a je stejný sympaťák jako ve dvojce, čímž vytváří v celém tom narativním bláznění stabilní bod. Film, v jehož uspořádání by narace, syžetová struktura i významový řád tak moc ustupovaly blbnutí se světem a variacemi očekávaných vzorců jeho fungování, jsem neviděl snad od 2012. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Filmovanie snímky trvalo celkovo iba 90 dní. (MikaelSVK)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 89,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 440,7 mil. (NIRO)
  • Terminator Genisys byl natáčen pod krycím názvem "Vista." Někteří členové štábu měli různé teorie o tom, co přesně "Vista" znamená, zatímco jiní věřili, že jde o odkaz na Terminátorovu (Arnold Schwarzenegger) hlášku "Hasta la vista" z filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (tedvidek94)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama