Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 541)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nevalná očekávání se potvrdila. Reboot série si pohrává se známými scénámi z prvního dílu a pomrkává na fanoušky, což je zpočátku docela fajn. Slavné reálie ale staví na hlavu a nabízí nové, akčnější a příběhově zamotanější situace. Paradoxy cestování časem jsou úspěšně ignorovány a zůstává tak příběhový slepenec jedničky se spoustou klišovitých hlášek (I'll be back nepočítám) a logických paradoxů. Akce je rutinní, ale nelze jí nic vyčíst. Ve výsledku to není propadák, ale sestupná tendence série se opět potvrdila. Netěšme se na další díly! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut jsem si v duchu přál: Jamesi, vrať se!! Pak to ale začalo příjemně gradovat a podle všeho kvalitativně přeskočilo i dva přívěsky v podobě stále docela slušné trojky a mdlé postapokalyptické čtyřky, kde navíc ikonická postava T-800 chyběla. Tentokrát sledujeme prequel a současně remake a kdo ví, co ještě, místy se v té až ostudné překombinovanosti ztrácíme (ten je hodný, v jiném časovém období zase nikoliv), ale právě díky Arnoldovi (a několika přidaným hodnotám) je to vlastně solidní jízda. Vlasatý, obarvený, starý, ale ne zastaralý, s úžasným americkým úsměvem. Tvůrci na nás mnohokrát nostalgicky pomrknou, se starými dobrými scénami se vypořádali slušně, kombinují, až překombinovávají, vracíme se zpět a přepisujeme vše, co jsme znali. Hlavním pojítkem je tedy svým způsobem nostalgie, protože se tu skládají doslovné pocty prvním dvěma dílům. Obával jsem se (po úvodní sekvenci), že nás tvůrci ubijí světelnou akcí á la Hvězdné války, naštěstí přijde i řízná akce, ač místy mechanická, pásová a stereotypní. Chybí ryzí násilí, chybí něco provokativního, víc šťávy, dokonce ani zadek Emilie Clarke neuvidíme. Zatímco Cameronovy kousky, ke kterým se Genisys tak upíná, byly revolučními akčními sci-fi nářezy, pátý díl série je popcornovou letní zábavou. Když před téměř pětadvaceti lety stroj Roberta Patricka z tekutého kovu odněkud vyskočil, divákovi zatrnulo. Když propíchl hlavu pěstounovi Johna Connora s krabicí mléka v ruce, zamrazilo ho. Tady nemrazí. Arnold je slušný, Jason Clarke a nevyužitý J.K. Simmons taky, naopak spojení Jai Courtney a charisma je kapitolou, kterou bych raději obešel. Buďme upřímní, výsledku by asi víc slušely tři hvězdy, ale i s ohledem, že jsem vlastně čekal větší průšvih (se jménem béčkaře Patricka Lussiera u scénáře by to nebylo překvapení), ty čtyři hvězdy vlastně rád dám. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tragický casting dvou důležitých rolí, na které jsme zvyklí v tisíckrát lepším podání (Sarah Connor vypadá jako vyjukaná středoškolačka a má velkej zadek, Kyle Reese se tváří jako osvalené tele), trestuhodně nevýrazná akce (Alan Taylor dává filmu televizní look - a to nemyslím v současném významu, ale spíš patnáct, dvacet let spátky) a zápletka je tak blbá, že se člověku otevírá nůž v kapse za to prznění proslulé značky. Jako čekal jsem to, ale i tak je to smutné. Snad jen za toho snaživého Arnolda a roličku J.K.Simmonse můžu Terminator Genisys prohlásit za průměrnou scifárnu. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $155miliónovTržby USA $89,760,956Tržby Celosvetovo $440,603,537Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,202,979Tržby za predaj DVD v USA $8,513,740 ║ NO PROBLEMO - úplne v pohode update predošlých dielov, ponúkajúci z každého rožku trošku, hlavne prvá dva Cameronové diely sú tu vynesené a voľne nadpojené, nekazí to dojem, skôr rozširuje obzory tohto úžasného sci-fi spektra, dokonca ani z počiatku obávaní herci ako Emilia Clarke a Jai Courtney(tohto dreva som sa veľmi bál) to až tak nekazili a nakoniec obstáli, samozrejme že nie sú taký ťahúni ako by sme si želali ale v rámci svojich hereckých možností to v celku utiahnú, dokonca aj skoro pubertálne pôsobiaca dievčinka Emilia Clarke ako Sarah Connor bola v pohode, pokiaľ sa dokážete aspoň troška odpútať od dokonale drsnej podoby v podaní Lindy Hamilton z T2, obavy prinášal aj na prvý pohľad nesympatický Jason Clarke ako John Connor ale ten si vie akosi v týchto blockbusteroch nájsť to svoje správne miesto a zapasovať, bol ako nevyspytateľní chameleón, lišiak, temný tieň, a samozrejme "starý" dobrý T-800 Arnold Schwarzenegger je ak vždy čerešnička na torte, jeho robotické úšklebky ani po x-krát nestrácali na váhe, rovnako tak aj jeho hefty a vždy pobavili, akcia nevynímajúc, triková stránka prvotriedna, súboje a útoky robotov mali opäť grády, 3D efekt skvelý, režisér Alan Taylor nesklamal, samozrejme že Cameronové prvá dva diely sú nedosiahnuteľné a legendárne ale zas na druhú stranu si séria Terminátor drží stále dobrú úroveň __/videl v kine 3D verziu: 80%/__ __/videl v kine 2D verziu 2x: 80%/__svoje čaro to potvrdilo aj u 2D verzie __moja recenzia ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ctí komorní jedničku díky hravým alternativním přepisům kultovních scén, skrze termoše s medvědí brokovnicí pomrkává na akčnější dvojku, akceptuje pop-cornovou trojku a její notně odlehčenější tón, a nakonec i rozvádí špinavou čtyřku, když zdařile dokončuje její story o evoluční skynetí mytologii. Výborná akce nabitá super efekty, hláškující Arnold, nahatá Emilia, napínavá hra o čas a prostě šmakózní kotel blockbusterové srandy - nikoliv srajdy! Tolik svých zbývajících vlasů jsem si ve vzteku z vynechání kina snad nikdy nevyrval. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • V scéne so zatknutím je možné vidieť výšku T-800 – 6.6 ft, čo je približne 196 cm. Schwarzeneggerova (Ochránca) súčasná výška sa však odhaduje iba v rozpätí 179 – 183 cm. (ywo666)
  • Počítačové efekty tvořil tým pod vedením Johna Rosengranta, který pracoval na všech předchozích dílech série. (jenik71)
  • V traileru byla použita hudba z upoutávky na Úsvit planety opic (2014). Kromě hudby mají filmy společného i Jasona Clarka (John Connor) v jedné z hlavních rolí a část děje odehrávající se v San Franciscu a na mostu Golden Gate. (romajz15)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama