Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 280)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhá, ve vztahu k X-men absolutně zbytečná a díky závěru vlastně negativní reklama na Japonsko s odvarem z Logana v hlavní roli. Krom snad úplného začátku z Nagasaki nemám co pochválit, musel bych jen nadávat na stupidity, přehmaty, čitelnost, atd. Dávám 3* vyloženě jen díky srovnání s ostatním akčním shitem, který jsem letos viděl. Kde jsou ty časy, kdy byl Logan drsnej hospodskej nakopávač prdelí, motorkář, fighter za prachy,...??? Ne, šermířskej souboj robotem, projížďka šinkanzenem a probodení na tisíc a jeden způsob jsou teď asi mnohem víc in. Ách-jo, to jsem si zas nandál na držku..... 55% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je celkem smutné, že nejlepší postava celého X-men universa není schopna dostat důstojnou sólovku, která by nebyla naprosto zbytečná, vizuálně nepodmanivá a nudná. Největším problém pro mě představuje odbytý a sterilní scénář, který realizuje rutinní režisér bez špetky osobitého stylu. Wolverine vyměknul, bohužel… Avšak stále se jedná o úroveň lepší sólovou štaci, než byl tragický Origin. Potenciál je ale daleko větší. 5/10 (X-Men series: X-Men 7/10 X2 10/10 The Last Stand 6/10 Origins: Wolverine 2/10 First Class 8/10) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle výlet se Wolverinovi příliš nepovedl. V první polovině je to přitom překvapivě hodně nadějné, Loganova postava stále funguje, příběh vypadá zajímavě a atmosféru to má také slušnou. Jenže po výtečné přepadovce na pohřbu a akci na vlaku se cosi ošklivě pokazí a naplno se začíná projevovat totálně děravý scénář. Charaktery plkají o ničem, pod kůži se jim nedostaneme ani náhodou a tempo je snad pomalejší než kulhající Wolverine. Navíc se upřímně přiznám, že jsem ani moc nepochopil motivy a chování některých postav (nejen) v závěru filmu a celkem sebejistě si myslím, že chyba nebyla na mojí straně. Akce je sice hodně slušná, ale je jí málo a neselhávající Hugh Jackman to sám prostě neutáhne. Jednička i přesto, že u mě za těch pár let malinko klesla, mě bavila překvapivě více. Potitulková scéna ovšem vede. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO MAX v Prešově/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 7/10/// PLUS: úvodní scéna na Nagasaki, slušné triky, občas působivá akce, zaujme Rila Fukushima a Světlana Chodčenkova MÍNUS: rozpolcený děj, předvidatelný, obsahově nevýznamný, na Beltramiho tu zazní slabší soundtrack, možná zbytečně dlouhá stopáž./// Shrnutí: Nevím co na Wolverinovi ostatní mají, ale pro mě je ta postava v oblíbenosti někde uprostřed. Což by nevadilo, kdyby se Wolvie objevil v nějakém schopném scénáři. To se nestalo ani minule (X-Men Origins: Wolverine-což by divák napoprvé dokázal odpustit), ale bohužel ani tentokrát. Jestli-že předešlí film byl slušný akční výplach u kterého člověk nemusí moc přemýšlet. Tak zde po vás tvůrci chějí aby jste u filmu přemýšleli a aby jste byli vyvaleni z toho co pro vás nachystali. Je pravdou, že se na to hezky kouká, akce je občas dokonce originální, ale po týdnu nebudete vědět o co tam šlo a vlastně vám to bude i jedno. Hodně toho skutečně zachraňuje Hugh Jackman, nebýt jeho byl by to naprosto průměrný akčňák. Nakonec ještě potěší scéna po titulcích, která mě láká si pustit X-meny od začátku./// Celkem 64%/// ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne, bolí to, ale nejde to ani tudy. Hood z Wolverina udělal generický věšák na klišé, Mangold ho zkouší převést do not moderního inteligentního blockbusteru, který pracuje s komorností, emocemi, realismem a mytologií postavy. Výsledek je strašně nevyvážený - prolog temný a vtahující, následuje prostřední část filmu, kde dominuje romance a Loganovo vnitřní usebírání. Tahle část je pomalá, klade důrazy na neexistující významy a v důsledku jenom opakuje to, co třeba Singer dokázal na nesrovnatelně menším prostoru více rozvinout. Kolik slov, kolik motivů, kolik okouzlených citací... a co z toho? Dutý bambus, Logan jako romantický hrdina potřetí. O finále už bych snad raději pomlčel, pokud jsem se do té doby utěšoval, že Mangold schovává trumf na závěr, mýlil jsem se. Jako by si někdo vzpomněl, že tohle je přeci komiksový blockbuster a mizerně semlel veškerou nelogičnost a nadsazenost do apatického vyvrcholení, které z rádoby-dospělého preludování dělá rozklíženou sonátu. Skřípe to. Skřípe akce. Skřípe humor. Skřípou drápy. Neskřípe Jackman, ale oni on tenhle dietní sushi ambient neokoření dost na to, aby na něj člověk rychle a bez provinilosti nezapomněl jako na zbytečnost. Na rozdíl od ostatních Marvelkovek tady naprosto postrádám koncepci, oba spin-offy jsou tonálně mimo hlavní sérii a nevytvářejí nic koherentního. V důsledku strávíte dvě hodiny v kině kvůli tomu, abyste při potitulkové scéně frkli "Byl tenhle ošizený předkrm nutný? Noste hlavní chod!" ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Režisér James Mangold původně zamýšlel natočit film jako prequel k sérii X-Men, nicméně později si uvědomil, že jeho stěžejní téma, kterým je nesmrtelnost Logana (Hugh Jackman) a naopak smrtelnost všech, které má rád, daleko lépe vyzní, pokud bude snímek pokračováním filmu X-Men: Poslední vzdor (2006). (Caszidy)
  • Hugh Jackman (Wolverine) potvrdil, že s režisérem Jamesem Mangoldem diskutoval na téma možnosti uvést film v ratingu přístupnosti PG-13 ale i v nekompromisním R - nicméně neprozradil, v jakých scénách by se případné dvě verze lišily. (Caszidy)
  • Jde o první příběh se série X-Men, který se odehrává v době natočení snímku. Všechny předchozí zobrazovaly minulost nebo budoucnost. (romajz15)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama