Reklama

Reklama

Chlupatá odplata

  • USA Furry Vengeance (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dan Sanders (Brendan Fraser) se kvůli práci přestěhuje i s rodinou z Chicaga do oregonských lesů, kde má dohlížet na stavbu zdánlivě ekologického projektu. Zpočátku si myslí, že největším problémem pro něj budou zhýčkaná manželka (Brooke Shieldsová) a pubertální syn (Matt Prokop), jenž má z přírody panickou hrůzu. To ovšem ještě netuší, že se kvůli své nové funkci stal nepřítelem č. 1 pro všechna místní zvířata, která se nehodlají svého domova vzdát bez boje! Divoká stvoření z místních lesů ztrpčují Danovi život na každém kroku. Ničí jeho práci, rodinný život i oblečení. Zoufale se brání útokům perfektně organizované zvířecí armády. Postupně ale zjišťuje, že jsou jeho pokusy zcela marné a navíc mu nikdo nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (230)

kingik 

všechny recenze uživatele

V této bláznivé rodinné komedii hraje Brandon Fraser developera, který v Rocky Springs vede výstavbu obchodního komplexu pro bohatého asijského podnikatele, který lživě tvrdí, že jde o ekologický projekt. Problém je v tom, že projekt má být vybudován na území lesní rezervace, a to se ani trochu nelíbí lesním zvířátkům, které svůj milovaný les nehodlají dát zadarmo. Vykácením lesa by totiž přišla o svůj domov. Od té chvíle začnou zvířátka tropit schválnosti a ztrpčovat rodině Sandersových (Fraser, Shieldsová, Prokop) život všemi možnými i nemožnými způsoby, až do závěru s morálně ekologickým poselstvím. Tvůrci naštěstí diváka ochudili o "vymoženost", že zvířata nemluví lidskou řečí (i když sova v závěru přece jen lidským hlasem promluví) a s řídkým scénářem se pokusili dělat zázraky v podobě chrlení, pokud možno, infantilních a trapných gagů v každém druhém záběru. V praxi to znamená, že po většinu filmu dělá Brandon Fraser před kamerou šaška, různě se pitvoří, někam padá, popřípadě před nějakým zvířetem prchá a dost často to taky pěkně schytá. Zdatně mu sekunduje jeho filmová manželka Brooke Shields, která si ze sebe v závěrečných titulcích také udělá legraci a uvidíme ji, jak paroduje svou postavu v Modré laguně, nebo nám předvede Britney Spears. Jasně, Chlupatá odplata je komedií z kategorie velmi infantilní a silně předvídatelná, ale asi víc nikdo od ní nečekal. 50% ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Typická nízkorozpočtová komédia. Všade plno zvierat, ktoré sa vyvršujú na Brendanovi Fraserovi a to je akože veľká sranda. Neuveriteľne veľmi neznášam na konci filmov keď je celá "rodinka" akože pohromade a tancujú tam nejaký otrasný tanček, takže už musím vypínať televízor. Nemám rád tento druh vtipov, aké sú vo filmoch tohoto kalibru. Konštatujem: Nič-moc. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že v poslední době hýbou zvířata světem. Měli jsme tu mluvící psy v čele s Marmadukem a nyní přichází celé lesní zvěrstvo. Sice nemluví, ale zato umí řídit auta, stavět zmenšené plánky zábavního parku a taky se umí docela dobře prát. Malé dětičky do 4 let budou tedy jásat radostí. Jo, a pak je tu taky obtloustlý B. Fraser a spol. Na ty bych málem zapomněl, jenže když oni nestáli za nic. Škoda zmiňovat a raději utečte někam do lesa, srandy si tam užijete jistě více... 20% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dan Sanders (Brendan Fraser) cítí velkou příležitost ve své práci. Od svého šéfa dostává úkol, zprostředkovat výstavbu rodinných domů uprostřed Oregonských lesů. Přesvědčí manželku i syna, a i přes jejich nechuť opustit velkoměsto se přestěhují do ukázkového domu v lesích. Jenže v průběhu výstavby se začínají dít podivné věci, a Dan brzy zjišťuje, že se zvířecí osazenstvo lesa spojilo, a hodlá lidi ze svého rodného lesa vystrnadit. I když jej ostatní považují za blázna, Dan vyhlašuje zvířectvu válku, kterou, jakožto pán tvorstva nemůže prohrát. Nebo ano ? ... Bezvadná ekologická agitka, zvlášť pokud je vám méně než 10 let, nebo případně milujete Brendana Frasera (i když se tváří jako naprostý idiot). Pokud ale žádný z výše zmíněných bodů nesplňujete, budete se u filmu (až na pár povedených scén) docela nudit, a čekat na ono _velké poučení_ (c), které samozřejmě film také obsahuje. Na druhou stranu, zvířátka jsou docela sympatická, takže přece jen nějakou tu hvězdičku filmu dám... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se proti vám spikne příroda, máte dvě možnosti. Buď pokorně sklopit hlavu, zpytovat svědomí a potichoučku odkráčet, anebo se pustit do boje a nedat to té přírodě tak lacino. Jenže pokud se rozhodnete bojovat, můžete také skončit tak, že budete vypadat jako blázen a šílenec, který trpí halucinacemi a přeludy, což se přesně v tomto filmu stalo Brendanu Fraserovi, kterému už začalo z cílených a promyšlených útoků na jeho osobu skoro až harašit. Celý film vnímám jako super oddechovku pro malé i velké, zkrátka pro celou rodinu, jelikož u tohohle se opravdu musí bavit celá rodina a nelze se nesmát, protože pár opravdu vtipných scének zde k vidění bylo a mýval jako vedoucí zvířecí lesní armády byl prostě okouzlující a hodně vtipný. Ať si myslí kdo chce co chce, já jsem se u toho bavil a má očekávání tento film dokázal splnit, takže já jsem vlastně docela spokojený a nemám potřebu filmu cokoliv vytýkat. Ale i když se mi film líbil sebevíc, tak je mi jasné, že mezi ty opravdu geniální a nadprůměrné komedie rozhodně nepatří, a to je ten hlavní důvod, proč uděluji pouze průměrné hodnocení v podobě třech hvězd. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Ve snaze ušetřit náklady bylo mnoho zvířat ve skutečnosti ztvárněno loutkami. Brendan Fraser tvrdil, že v celém filmu byla jen jedna scéna, kdy pracoval se skutečným zvířetem. Jednalo se o scénu s krocanem. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno