Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v rámci možností příjemné překvapení.Příběh je sice roztomile naivní (stejně jako všechny příběhy Čtyřlístku,takže vlastně nic nového) a animaci těžko srovnávat sHollywoodem,nicméně třeba ve srovnání s Kozím příběhem je tohle úplně jiná liga.Příběh by sice snesl lehčí zkrácení,ale co už.Jako připomínka a pokračování asi nejslavnějšího českého komiksu je tohle vlastně docela ok.Čekal jsem mnohem větší průšvih...60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia postáv celkom sympatická a kombinácia 2D a divnej kvázi 3D animácie nijako nevyrušuje dojem spracovania, tak príbeh stojí (ako vy Česi říkáte) "za starou Belu". Na to, že sa má jednať o komédiu tu vtipu veľa nenájdete, a aj to málo sa obmedzí na trápne situačné gagy. Príbeh je fakt iba pre deti, ktoré detaily i väčšie veci nebudú rozpytvávať. A ten moderný kabát je na grc. Kto vie, ako to hodnotia samotné deti. Hodnotenie: 45% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem sice doufala, že by filmový Čtyřlístek měl sáhnout k sérii oblíbených oboustranných knih z let 1988-1990, do doby, kdy se legendární sešitové příběhy poprvé dostaly na stránky samostatných knih. Ostatně příběhy Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky, Cirkus Pepi / Loupež století, Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku! patří dodnes mezi to nejlepší, co kdy Jaroslav Němeček ilustroval. Nicméně v době, kdy se začalo definitivně směřovat k filmu, převážil zájem o cesty Čtyřlístku do doby Rudolfa II. - a i tahle větev cestování za pomoci chronoplánu měla vždycky svoji tradici. Čtyřlístek se setkával s Rudolfem II. poměrně pravidelně už od roku 1976, náš hlavní příběh Čtyřlístek ve službách krále je pak pokračováním první samostatné knihy Muž z budoucnosti (1990). Pro filmový scénář došlo ještě na mnoho změn, cesta k výsledku byla extrémně náročná, ale k mému osobnímu úžasu výsledek stojí za to. Ok, je tu celá hromada otravného product placementu, dílčí inspirace nedávnými fenomény typu Narnie, ale určitým způsobem to drží pohromadě. Ve výsledku je tedy Čtyřlístek ve službách krále zábavný a napínavý dětský film, který čtenáři z Třeskoprsk ocení. Náhodný čtenář samozřejmě nebude mít pocit štěstí při odhalení každého detailu, jako je klasický nápis LABOR ATOŘ nebo masožravé kytky, případně Němečkovi typizovaní zločinci atd. Kdo by čekal Pixarovku, tu samozřejmě nedostane, nedostane ale ani Kozí příběh, ačkoli Koza i Čtyřlístek nenásilnou formou učí ty nejmenší cosi elementárního o naší historii. Jsem velmi ráda, že právě tenhle film nebudu mít problém sledovat opakovaně. Druhý film k 50. výročí také není špatný. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby příběh nebyl tak překombinovaný, hodnotila bych výše. Čtyřlístek si totiž nehraje na nic víc, než čím je - inteligentním komiksem pro děti. Mě teda nikdy příliš nebral, ale to už se asi nezmění (vytáčel mě Bobík a vševědoucí Fifinka). Ve filmu jsou všechny čtyři postavy vyvážené a když do pary přiberou Rudolfa II. a Aurixe, film dostane spád. Tleskám i hereckému obsazení, protože to se hodně povedlo. Jen mě mrzí ten Pribináček a lízatka Chupa Chups - opravdu je nutné tam PP rvát takhle násilně? Musí pribináčkovej kluk přijet na kole a všem dát Pribináčka? Achjo, tohle my prostě neumíme. Závěr: jeden z nejlepších českých animáků uplynulého roku, možné i desetiletí. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Třebaže nápadů na zfilmování Čtyřlístku bylo v minulosti po více (třeba večerníček, seriál), tak se autor kreslených postaviček, a jejich příběhů, přece jen dočkal filmové podoby. A je za to zjevně rád, což je pro něho to hlavní, takže byl vděčný animátorům za oživení jeho hlavních postav. Osobně jsem si Čtyřlístek v dětském věku občas prohlídl, snad i pochopil jednání jejich hrdinů, ale znal jsem mnohem větší příznivce, od kterých jsem si je občas půjčoval. K filmu je možno mít řadu výhrad, je určitým slepencem dění aktuálního, či využívá jiných scén ze známějších anime seriálů. Pro mě je to hlavně filmová vzpomínka na comiksové hrdiny v ČR, které se svého času prodávaly ve velkém nákladu. Pokud bude film komerčně úspěšný, tak se možná dočkáme pokračování. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • První oficiální zmínka o filmu se objevila v září 2009 na stránkách Bio Illusion. (ČSFD)
  • Přibližně měsíc před premiérou filmu byl vydavatelstvím Čtyřlístek vydán komiksový přepis scénáře. (JoranProvenzano)
  • Ve snímku se dozvíme datum, kdy slaví Fifinka narozeniny, je to 18. červenec. (Olík)

Reklama

Reklama