Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dvě slunce s odřenýma ušima. Film, který nemá žádné napětí, jeho postavy mají jen desetinové charisma oproti comicsové předloze. A hlavně scénář je tupý až běda (bohužel, filmy o cestování časem na to trpí až běda). Animace se snaží jít vzhledově s původním comicsem, ale trojrozměrnost mu nedělá dobře. Škoda, že filmaři nezůstali u klasického 2D. Co naopak si zaslouží pochvalu je hudba Ondřeje Soukupa, která je někdy více epická, vždy však výborná. Suma sumárum přistál nám tu nekvalitní snímek s kvalitní hudbou u něhož budou malé děti nadšené, rodiče však maximálně nudou šoupat nohama. 45% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístky jsem jako malej četl. Když jsem se dozvěděl o filmu, tak jsem si říkal, že ho chci vidět. A tohoto se mi dostalo. Nápad není až tak špatný, ale má svoje trhliny. Animace je hrozná a to už i na český film. Ale je to vtipné a rozhodně se na to dá dívat. Prostě je to průměrný film, na který se klidně podívám ještě jednou. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

A AŽ BUDETE V NESNÁZÍCH, ZAVOLEJTE LUDOLFOVO ČÍSLO! Prostá animace odkazuje na skromné začátky, humor v druhém plánu (cedule, zřízenci) zase k inteligentní zábavě, zápletka se dotýká české historie a Soukupova hudba fakt hladí, takže skoro nic (kromě obligátně použitého PP) nevadí, jen ten příběh je rozvíjen o zbytečně nudné motivy, něco vyhodit a stopáž zkrátit o deset minut a pak už by všechno bylo mnohem příjemnější. :-) A to jsem původně čekal skutečný průšvih. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Otravný product placement by se dal se skřípěním zubů i skousnout, kdyby Čtyřlístek sršel akcí, humorem, napětím...ale tohle byla prostě nuda, kterou nezachránila ani ta plejáda dabujících hereckých hvězd. Že jsem u toho usínal, to bych ani nepočítal, ale že šel synátor 3 x na záchod a měl 2 dotazy, jestli už to bude končit, to už je neodpustitelné, protože na záchod chodíváme obvykle jen jednou a dotazy na konec nejsou. S největším sebezapřením a za čisté hajzly v kině Réna dávám za dvě hvězdičky, ale s odřeným Myšpulínem teda. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl opravdu děs běs. Čtyřlístek byl svého času výjimečný český comics, jehož invencí nabité příběhy se četly jedním dechem. Unikátní kreslené příběhy pana Němečka a paní Štíplové oslovily generaci malých i velkých čtenářů a časopisy rychle mizely z pultů trafik. Ovšem co s tímhle materiálem udělal pan Žabka a spol., je opravdu unikum. Odporná animace, která by stěží konkurovala animovaným filmům ze sedmdesátých let a prasácký a totálně nehodící se dabing (netušil jsem, jak Ivan Trojan může mít odporný hlas a Tereza Bebarová je hlasově "stará"na dabování Fifinky). Milí tvůrci, ale já jsem nechtěl jít nakupovat do supermarketu, že jste do každého druhého záběru cpali reklamu na žrádlo. Hrdinové nesmrtelného sešitového comicsu tak byli prakticky popraveni, jen co vešli na plátna kin. Diváci, kteří éru Čtyřlístků nezažili, museli být obrovsky zklamáni tím, co viděli, a jistě už by se na eventuální další díl do kin nehrnuli. Katastrofa. 0% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Rozpočet filmu, který podpořil fond kinematografie, čítá na 30 milionů korun. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama