Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (785)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ferrell si střihnul zase jednoho podivína, který se nemožně chová, mluví a vypadá jako kudrnatý tragéd. Wahlberg je sprostý, nepříjemný, a aspoň on je zábavný, ale na svou podobnou roli ve Skryté identitě tady prostě nemá. Když se tu navíc Eva Mendes projde v upnutých šatech, stačí vzpomenout na Noc patří nám, kde bylo vidět o dost, dost víc… A takhle bychom mohli pokračovat donekonečna. Vzít téměř jakýkoli záběr z Beng a vymyslet starší film, v němž jsme mohli vidět to samé (a lépe). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po delší době mě něčím americká kritika zaskočila. Do nebes vynášená buddy-komedie, která to v tržbách i recenzích "natřela" Smithovým Poldům, je ukázkou totálního selhání. Přitom to napřed vypadá tak nadějně. Na scénu naběhne Rock s Jacksonem, hází jednu hlášku za druhou a rozstřílí půlku města. Po pěti minutách zmizí (definitivně) a následuje utahaná snaha o humor, ve které jen čas od času Ferrell zaperlí. Málokdy se tvůrci tak očividně vyčerpají na začátku. Wahlberg se snaží, ale vzteklouna mu věřit nejde a ostatní herci jsou vyloženě do počtu. Nenapadlo by mě, že může být akční komedie o dvou rozdílných poldech za sto míčů taková nuda. Žádná pořádná akce, minimum humoru. Živá mrtvola. Poldové in, Other Guys out. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

(UPDATE po druhém dni: Těším se, až to uvidím podruhé, a hrozně moc! Ústřední špičkující se dvojka je prostě k sežrání...) Nejlépe se hodí mírně převrácená metafora o nafouknuté bublině: McKayův film je od začátku plný svěžího vzduchu, postupem času ale úměrně s nabývanými minutami splaskává. Prvních dvacet minut je ohromná jízda, kdy divácké bránice praskají blahem, ke konci už ale spousta podobných vtípků nefunguje. Takže u mě tak půl na půl - první polovina bezchybná komedie (nepamatuji, kdy jsem se někdy v kině takto smál), druhá citelně ztrácí dech a pokulhává. Zkrátit to na délku běžného seriálu, neváhám s maximálním rankem. Jinak tento rok asi těžko najdete v kinech film s více (dobrými) hláškami. A Ferrell je machr. 22.11.2010; CineStar Anděl, ČSFD předpremiéra - thx! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Čítal som viacero výčitiek na adresu Marka Wahlberga, že sa sem vôbec nehodí a veľmi zaostáva za Ferrellom. Nemôžem s tým súhlasiť. Mark je práve v tejto úlohe skvelý a rola večne podráždeného policajta mu sadne ako uliata. Lebo tu sa ten jeho prejav berie humorne. Nesedí mi práve v úlohách drsných chlapíkov vo filmoch, kde má za úlohu ťiahnuť celý film sám (ako Max Payne). Hlavné duo je si teda vyrovnané. Ferrell je ako vždy - veľmi fajn. Je tu aj dostatok humoru. Takže ako komédia to funguje dobre. Škoda však úplne debilného scenára. To už vážne sa nedalo vymyslieť nič lepšie? Záporák a vyvrcholenie filmu sú tiež na facku a rola Steva Coogana úplne zbytočná. Škoda, malo to na 4*. 7-/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Geniálně mimózní Wahlberg a na své poměry snesitelný Ferrell jsou první půlku k nezastavení. Akce je sice průměrná (roztěkaná kamera sama o sobě dynamiku nedodá), ale vtipů je hromada, parťácká chemie je patrná a Eva Mendes poprvé v kariéře není na ránu pánvičkou do hlavy. Škoda, že se po polovině začně místo na humoru přidávat na řešení nesmyslné zápletky a žánrových klišé, které jinak velmi dobrý výsledek sráží o dost dolů, což jen podtrhuje nedomrlé finále a "what-the-fuck-ózní závěrečné titulky". Kdo je pochopil, prosím vysvětlit. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 119,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 170,5 mil. (NIRO)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku. (Peter-1307)
  • Po výbuchu v účtárně si můžeme vedle ležícího Willa Ferrella (Allen Gamble) všimnout jeho dřevěné pistole. V dalším záběru ji má zase v pouzdře a v následujícím už pistole vůbec není. (Brousitch)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama