Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (928)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jste-li dítě nebo dětina, který navíc na Želvách Ninja vyrostl, myslím, že s tímhle filmem žádný velký problém mít nebudete. Já sice k Želvám nikdy přehnanou náklonností netrpěl (ale coby děcko jsem samozřejmě figurku jedné měl a na seriál se díval), ovšem nechal jsem se nalákat vidinou oddechové záležitosti, při níž se snad pobavím a budu mít na co se dívat. Splnilo se mi to hlavně díky svižným akčním scénám a sympatické Megan Fox (mnohem přirozenější než v Transformers). Jenže humor se nekonal - a když, tak cílil na diváky o dvacet a více let mladší. Titulní želvy se trikařům od ILM povedly a působily myslím tak uvěřitelně, jak jen to u dvoumetrových humanoidních plazů jde, Tříska dopadl hůře. Škoda také, že velmi dobrý soundtrack Briana Tylera nevynikl tak, jak by zasloužil - například při souboji Třísky a Trhače, což je jedna z nejlepších skladeb alba, byl slyšet jen vzdáleně a zvukové efekty ho hravě přehlušily. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak co bych k tomu asi měl napsat ? Trailer mě nenadchnul, podobné filmy nemusím, takže jsem na to ani do kina nešel, když chodím tak cca 25-30x ročně. Takže v pohodlí domova jsem si film v dobré kvalitě stáhnul a vrhnul jsem se na něj. Nečekal jsem vůbec nic, takže to jako jednohubka šlo, i jsem dostal víc. Čekal jsem, že to bude úplná blbost, to se naštěstí nestalo. Příběh je obyčejný, herci moc nezaujmou až na borce William Fichtner, který mě baví snad v každém filmu, kde zahraje, dokáže zaujmout. Akce je dobrá, sice dost digitalizovaná, ale dá se na to v pohodě koukat. Želvy Ninja určitě potěší, občas jsem se pousmál. Je to dost dětské no, kdybych byl menší, možná by mě to chytlo víc. Přesto to má dost nevyužitý potenciál. Mohlo to být velkolepější a lépe pojato, takhle je to celkem obyčejné. No, solidním kladem je hudba od mého nejoblíbenějšího hudebního skladatele, Briana Tylera. Sice už dost své hudební motivy využil, ale i tak se mu hudba povedla. Sice to připomínalo dost hudbu z druhého Thora, ale nevadí. Nevím, co k tomu mám ještě víc říci. Hlavní hrdinka nebyla špatná, ale její roli by snad každá zvládla. Takže jsem film dodíval, ani nenudil, takže to vidím tak na slabší průměr. Tu 3* nakonec dávám, páč mě to vůbec neurazilo a jako jednohubka na sobotní dopoledne je to úplně ideální. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Z pozvolného rozjezdu příjemná zábava, ze sympatického vizuálu akční scény, u kterých jsem buď zatajoval dech nebo potichu fandil. A v závěru ten nejširší úsměv. Leo, Mikey, Don a Raph už sice svůj předobraz z před dvaceti let připomínají čím dál méně, ale díky želvímu hláškostroji a trefně obsazenému Arnettovi se to odpouští docela snadno. Vyslovená škoda je potom pozměněný origin Třísky a Trhače a s tím související dějové otazníky a absence jejich vzájemné rivality. Protože kdo ví, kam by potom výsledné hodnocení chtělo šplhat. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pěkně to tady kurvíte, pane Bay. Společně se svým židovským kámošem jste značně pošramotili příjemné vzpomínky mojí generace na dětství ve společnosti želvích Ninjů. Z Michelangela se musel stát rapující nigga, aby se film zavděčil i barevné části USA a pro losery je tady zase nerd Donatello s pěti dioptriemi. Proč je tady Megan, nevím, ale z toho množství botoxu mi je blbě ještě teď. Ta holka už fakt není pěkná a vrcholem její kariéry tak zůstává rozcvička u kapoty Camara v Transformers. Celou dobu není jasné, zda mělo jít o epickou poctu komiksové legendě, tuto domněnku reprezentují postavy, které se celou dobu berou smrtelně vážně (April, Sacks, Tříska, Trhač), či mělo zůstat pouze u zábavné taškařice pro celou rodinu plné infantilního humoru, což reprezentují Želvy Ninja a blb Vernon, jediná postava, která mě trošku pobavila a zároveň jsem se u jejího počínání nechytal za hlavu. Naneštěstí při obou svých tvářích je film nepřesvědčivý a nepřehledná kupa akce tomu guláši dává korunu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oba jsme už dospělí, oba dobře vypadáme, ty možná líp, to můžeme probrat, ale jde o to, že si nemusíme vymejšlet, abysme mohli bejt spolu." No jo, někteří chlapi zkrátka na pohádky o bojovných želvách nevěří, ale já bych reportérce April O'Neilové věřil snad i tu autech, co se mění v roboty. Krásné ženy se zkrátka mají poslouchat, protože za to jednak může být odměna a taky se může stát, že mají pravdu. Vraťme se však ke vztyčeným plazům s krunýřem. Ti mě bavili jen při pobroukávání ve výtahu, protože jejich hlášky byly na želvy poměrně suché, šavlovačky s předem daným výsledkem mne trošku nudí a z tradičních závěrečných keců o rodině se spontánně osypávám. ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Film měl mít premiéru 16. května. První číslo komiksu o nindža-želvách vyšlo 5. 5. 1984. (Zdroj: collider.com) (ČSFD)
  • První hraný film o nindža-želvách, v němž byla použita technologie snímání pohybu – tzv. MoCap – a který byl uveden ve 3D. (starblade)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama