Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento snímek mé slabší hodnocení schytal asi za všechny ostatní komedie s typickým anglickým humorem a přístupem. Ne, že bych je neměl rád, ale tahle komedie byla poměrně nudná, jen s pár vtipnými scénami. Neoplývala ani svižným tempem nebo jiným prvkem, který by mě nějak zaujal.. Po zamyšlení si říkám: jak by film vypadal, kdyby byl vážný? Určitě dobrý námět na drama. Takhle dávám hodně dobré dvě hvězdičky. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jasnou chybou filmu je to, že sa nepriklonil výraznejšie k jednému žánru. Atmosféra je skôr uvolnená. Nejaké temné (hororové) vraždy sa nekonajú. Čierneho humoru tiež chýba viac. Nevyužitý potenciál a priemerný zážitok. Aj napriek tomu sa to však vôbec nesleduje zle. Hlavná dvojka je sympatická a potešia aj ostatní herci. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezdálo se mi, že by Simon Pegg dostál nějak moc veliký prostor pro své komediální řádění. Celkově film přijímám trošku vlažně, hereckých osobností se sice objevilo dost, například charismatický Tom Wilkinson. Ve mě přesto převládá pocit, že se z filmu dalo vytřískat o něco více. Pro mě zatím nejslabší Peggův film. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Obě postavy mužů a jejich snahy mě osobně fascinovaly k tomu, abych napsal krátkou povídku. Řekl jsem si, proč nezhlédnout filmové zpracování jejich osudů, kde jsem měl záruku, že půjde o podívanou odlehčenější. To se skutečně potvrdilo. Tohle je přesně ten typ snímků, který nenadchne a neurazí. Sem tam dobrý vtip trochu rozčeří jinak celkem stojatou hladinu průměrnosti. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Joby Talbot... obrovske prekvapeni! skutecny pribeh panu Burkea a Harea je mi velmi dobre znam a od tohoto snimku jsem cekal neco kvalitniho, ze to ale dopadne az takto dobre, to jsem ale necekal. predevsim, jde o cernohumornou romantickou komedii, kterou tahne jista rezie, velkolepa vyprava a prakticky vsichni herci, kteri ve svych rolich exceluji, at uz jde o ustredni dvojici nebo mensi steky. vyborna atmosfera, ktera asi vladla na place, se velmi dobre prenesla i na platno. panuje tu obdobna uvolnena a velmi prijemne plynouci atmosfera jako napr. u Zamilovaneho Shakespeare - skvela vyprava, vtipy, divadlo, laska, sex, umrti, nejake to dramicko... jeden ze skvostu mezi snimky, ktere maji pobavit a kterym se to dari od zacatku do konce (byt je to diky naproste ignoraci, toho, jak to bylo ve skutecnosti, tam to tak k popukani nebylo a Burke se na opratku dostal uplne jinak, ale to by nebylo do komedialne ladeneho snimku...) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)
  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)

Reklama

Reklama