Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (561)

Disk 

všechny recenze uživatele

Potterovský režisér David Yates to moc nezvládl. Kontaktní souboje jsou filmařsky strašné, má to ošklivou kameru a Christoph Waltz už poněkolikáté jede svou opakovačku. Alexander Skarsgaard je celou první polovinu v košili a postrádá jakékoli charisma. Ke konci mě napadaly myšlenky ve smyslu, že bych si měl sehnat Tarzana s Johnnym Weismullerem. Zklamání. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dle mého nedoceněná velká pecka v rámci letních blockbusterů a nyní lituji, že jsem na tom nebyl. Nečekal jsem vůbec nic, lépe řečeno mnohokrát propíraný notoricky známý klasický příběh o zrodu Tarzana, díky bohu však tento film jde na věc trošku jinak, ač nabízí flashbacky kdyby někdo náhodou nevěděl všechny souvislostí. Opravdu se mi líbila režie podle mnohým Potterem vyšeptalého Davida Yatese, přičemž udržel mou pozornost po celý film a úvod mi přišel jako vystřižený z chystaného Skull Island. Pokud by však někdo byl zhnusenej naprosto vším, tak je tu ovšem naprosto boží Samuel L. Jackson, který zkrátka nikdy nezklame a trousí hlášky jednu za druhou. A taky Margot Robbie, jejíž star-power letos možná malinko ochřadla, ale věřím, že si pozornost diváků udrží i nadále, protože je radost jí vidět na plátně. Velice příjemné překvapení a takhle moc jsem se s konstatním hodnocením dlouho nerozcházel. 9/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tvůrci nevyprávějí znovu origin (vystačí si jen s pár flashbacky), ale příběh o návratu Tarzana do africké džungle, takže si nelezou (tolik) do zelí s konkurenční novou KNIHOU DŽUNGLÍ. Jenže i když jsou tu vidět jak prachy, tak tradiční ingredience romantického dobrodružství, výsledek je až na pár zajímavých momentů unylý a melancholicky pojatý Tarzan nudí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pravda, nijak převratné dobrodružství to není, ale až tak přísnou kritiku si podle mě nezaslouží. Film kazí hlavně to, že tvůrci opět neznali míru a za každou cenu potřebovali natočit například naskakování na vlak nebo finále se stádem digitálních zvířat... Jenže je asi ani nenapadlo, že víc než o takové zbytečné a navíc ne moc dobře udělané scény by divák stál třeba o alespoň trochu napínavý závěrečný souboj muže proti muži, při němž by se mohl třeba jen maličko bát o hlavního hrdinu nebo o jeho dámu v nesnázích. No co. Alespoň že první hodina se mi sledovala vcelku dobře, prkenný představitel Tarzana byl vlastně sympatický, Samuel L. Jackson mě tu a tam pobavil a Gregson-Williamsova hudba mile překvapila. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční pojetí příběhu o Tarzanovi. Nejdříve jsem se zhrozil kvůli obsazení Alexandera Skarsgårda do titulní role, ale pak mi to začalo dávat smysl. Děj filmu se totiž odehrává až 8 let po Tarzanově návratu do Londýna. Letopočty jim tu občas skáčou, tak je možná lepší si toho nevšímat. David Yates to moc nezvládl. Zřejmě se hodně stříhalo a jde to vidět. Margot Robbie byla jako Jane skvělá jako vždy. Postava Samuela L. Jacksona, který hraje amerického bojovníka za práva černochů mi ve filmu přišla trochu zbytečná. Christoph Waltz hraje klasicky záporáka, ale zřejmě už toho nemá moc co nabídnout... Nad věrohodností filmu se asi nemá cenu moc zabývat, prostě ho ty zvířata poslouchají. :D Hlavně konec už je celkem přehnaný. "Jsi Tarzan. Král opic!" ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Film je venovaný pamiatke Jerryho Weintrauba. Zomrel na infarkt 6. júla 2015 a jedná sa o posledný film, na ktorom sa podieľal. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama