Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 4

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (750)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě za srdce chytnula až poslední třetina. Do té doby to byl takový ne moc zajímavý slepenec. Nicméně nakonec si odnáším dobré dojmy i náladu. A byť jsem se zasmál asi jedinkrát, právě někde ve 2/3, tak o náladu se staraly skvělé songy - např. "Highway To Hell", "Welcome To The Jungle", "Bad". # příběh 7 | hudba 8 | humor 3 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 se z hlediska animáků vyloženě vyvedl. Také Megamysl přináší výtečnou zábavu, které nechybí emoce, sympatičtí hrdinové ani humor. Příběh těží z prokreslených postav a poměrně originální charakterové proměny, kterou pár klíčových postav projde. Nezbývá než jásat nad tím, že se tvůrci v dětském filmu k něčemu takovému odvážili. I obligátní morální poselství jsou do příběhu celkem snesitelně zabalena. Animace je pěkná, řada popkulturních odkazů je v superhrdinské parodii naprostou samozřejmostí. A ty odkazy fungují a baví! Zapomenout nesmíme ani na skvělé herecké obsazení, v čele s Willem Ferrellem, který ve svých "vážnějších" rolích pokaždé mile překvapí. Osobně mi vadily snad jen některé z rockových vypalovaček, které jsou v poslední době v Hollywoodu trošku nadužívané. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice kolísavý film. Začátek byl super a dost jsem se pobavil, ale od chvíle, co zmizí ze scény Metroman, jsem se začal nudit. A to není pro film, natož animovaný, dobré. Naštěstí to sem tam zachraňovaly povedenější hlášky či soundtrack. A hlavně díky skvělé závěrečné bitce (nástup Megamysla na scénu za zvuků "Guns N' Roses - Welcome To The Jungle" si budu ještě hodně dlouho pamatovat) nakonec udělím ty čtyři hvězdy, ale bylo to jen tak tak. Přišlo mi, že tohle téma (co když zloduch porazí hrdinu) se dalo přeci jen zpracovat o něco lépe a hlavně o něco vtipněji. 70 %. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, no čakal som viac... byť kiddo a zabiť mi hlavného hrdinu hneď na počiatku snímku, tak zostanem v šoku do rannej dospelosti (a na oko hlavný bol, ha) a ešte keď ho dabuje Brad Pitt (proste šok!) forever, že ho po hod. vrátia takpovediac späť, do hod. moja decká myseľ "puk". Ferrell je fajn, daný soundtrack tiež... čo ja viem, proste čakal som viac. Ukázať deckám, že mozog je dôležity a nie všetko zlé je naozaj zlé danou formou... že hrdinstvo časom unudí a je treba ísť za svojím snom... dobre no. 6/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Fandím animákům, které se snaží nějak odlišit a Megamind k nim určitě patří. Konečně jsem mohla s dobrým pocitem držet palce padouchovi. I když je pravda, že tohle schéma zůstalo částečně nevyužito, ale co chcete u filmu pro děti. Každopádně použít písničky Ozzyho nebo GNR v animáku? How cool is that! ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • V Megamyslově (Will Ferrell) kanceláři na radnici Metrocity můžeme vidět spoustu pokladů jako například Archu úmluvy, Stanley Cup, trofej z FIFA, Maltézského sokola, sošku Oscara a dále mnoho slavných obrazů, mezi nimž jsou "Hvězdná noc" či "Mona Lisa". (Brodyman)
  • Během filmu je mnohokrát vidět na různých místech žlutý skůtr, který měla původně používat Roxanne (Tina Fey), ale nakonec jí dali autoři dodávku. (Brodyman)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama