Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali geniálny nápad. Dokonca hneď dva. Takže za prvé vymysleli dvojplanétu, ktorej jednotlivé planéty majú opačnú gravitáciu a za druhé fakt, že film natočili ako čisto ľudský príbeh, so všetkým, čo k tomu patrí (emócie, láska, všetky vonkajšie zložky ako spločenský systém, polícia, firmy, práca, dizajn, architektúra, atď.) , ale je evidentné, že sa jedná o mimozemšťanov a tvorcovia si s touto nepravdebodobnosťou nerobia vôbec hlavu. To im kvitujem. Lenže nedokážu potenciál sveta, ktorý stvorili, naplno využiť. Mohli natočiť sociálnu kritiku typu Brazil, zvrátenosť ako Total Recall, poprípade niečo hlboko filozofické a kľudne by v tom mohli nechať ako základný dejový prvok milostnú zápletku. Lenže tá tu hrá prím spôsobom neuveriteľne gýčovitým, čo by až tak nevadilo, ak by bola aj uveriteľná. Sturgess má za úlohu pôsobiť ako truĺko Grantovho formátu a nalákať do kina mladé diváčky. Tým je nakoniec táto romanca určená predovšetkým, čo považujem od tvorcov vzhľadom na svet, ktorý v tomto filme stvorili, za mierny podvod na ostatných divákov. Film tak pôsobí napokon omnoho viac hollywoodsky, ako tamojšie produkty. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fyzika a zemská príťažlivosť mi tu často vŕtala hlavou viac ako love story na pozadí zvláštnych paralelných svetov. Myšlienka iste zaujímavá a možno tvorcovia skutočne verili, že sú súčasťou niečoho veľkého a že vytvárajú niečo prelomové a pokoria i napr. Matrix. Mňa to však nejako nebralo. Chvíľu trvá kým, človek na takéto svety pristane a vlastne celý čas som mal taký pocit, že filmu niečo chýba, alebo skôr že si ukrojil príliš veľké sústo. Film na chvíľu oživil iba T. Spall. Na jedno pozretie fajn, ale nedokázal ma vtiahnuť do deja natoľko, aby som si ho lepšie užil. 60%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady se snad dají hodnotit jen speciální efekty. Zápletka nijaká, film dlouhý, atmosféra na bodu mrazu, přeplácanost obrovská. Tam, kde třeba Dark City pracuje s tajemnem a atmosférou prostředí, tady je vše nasvícené jak na show v Las Vegas, a stejně tak falešné a pozlátkové. Včetně výkonů herců, včetně celé režie a výpravy. Samozřejmě o vnitřní logice ani nemluvím. Už od začátku je to celé takové... hysterické, přeplácané, dravé, místo aby to pracovalo s postupným rozvíjením, nějakým tajemstvím, s budováním atmosféry. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý námět na film, přetavený ve fantastickou Sci-Fi-romantickou podívanou. Jsou dva světy, na dolním žije Adam a na horním Eden. Milují se, ale nemohou k sobě, každý z nich je přitahován gravitací svého světa. Já jsem z tohoto filmu byl tak uchvácen, že jsem po shlednutí si to musel pustit ještě jednou. Jak dějově, tak i vizuálně opravdu fantastické, navíc doplněné skvělými hereckými výkony Jima Sturgesse a Kirsten Dunst. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v děravém sci-fi kabátku. V jednoduchosti je krása, ale když je jednoduchosti příliš, vzniknou povrchní Paralelní světy. Ambiciózní snímek, jemuž ovšem chybí rafinovanost. Až příliš průhledné rozdělení na dva světy, bohatý sever a chudý jih, kde zlé severní korporace drancují nerostná bohatství jihu, lid jihu dřímá v koloniálním područenství a vážně už je s tím něco potřeba udělat, tak jednoznačné sdělení, že i ten maličký divák ve mně chce proti němu revoltovat, neboť korporace jsou zlé, áááno, takže s nimi naši hrdinové náležitě vyběhnou, je to tak jednoduché, obelstít globální korporaci, áááno, až příliš limonádoví Romeo a Julie z alternativního vesmíru, povrchní příběh, který tvůrci staví jen z těch nejprofláklejších klišé, pseudoromantika s chutí cukrové vaty... A k tomu spousta logických lapsů, že to snad ani nemá cenu vypočítávat, člověk tu přežije i volný pád bez padáku z falešného nebe, když se závaží na těle nemá zahřívat, tak se s ním běhají dlouhé tratě atd. atd. Pěkný vizuál, ale příště trochu rafinovaněji, milý Juane. Áááno? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Projektu předcházela vize, kterou režisér Juan D. Solanas popsal takto: „Viděl jsem horu s klukem koukajícím se nahoru, a jinou horu s dívkou dívající se dolů.“ (Zdroj: collider.com) (Dalfor)
  • Milostná scéna, ve které jsou oba hlavní představitelé zavěšeni ve vzduchu, se točila den po narozeninách představitele hlavní role Adama Jima Sturgesse. Sturgess uvedl, že měl v době natáčení této scény kocovinu, a to ještě ve vzduchu rotoval. Označil tento natáčecí den jako nepříliš dobrý, ocenil však Kirsten Dunst, která byla podle jeho slov úžasná. (.baris.)

Reklama

Reklama