Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem je laskavá romantická komedie, místy pouze romance, místy svižná a hravá komedie. Nejsilnější zbraní je dokonalá a upřímná sehranost ústřední herecká dvojice. Pozadu nezůstávají ani další herci a se svou šarmantní přirozeností staví příběh v nadsázce, která stále dokáže příjemně pobavit a zahřát letním slunečním svitem. Hlavní postavou laskavě přívětivého příběhu je psycholožka Doubravka (velmi dobrá Daniela Kolářová), hledající cestu ven z bezradnosti a nevyzpytatelnosti mezilidských vztahů a citů. I zdánlivě ztracená duše může narazit na nově vytrysklou chuť do života. Hlavní mužskou postavou je dočasný pasák krav a traktorista Honza Macháček (vynikající Jaromír Hanzlík), jehož bezprostřednost je odzbrojující v konfrontaci s nadřazeností kultivovaného měšťanstva. Tohle spojení vždy fungovalo v nejvyšších otáčkách podmanivého atmosférického jiskření, škádlení a náklonosti. Třetí hlavní postavou je Doubravčin přítel a medik Boba Karásek (velmi dobrý Oldřich Vízner), do sebe zahleděný slaboch. Jeho přerod z mladíka v muže je bolestivý, sebestředný a působí elektrické šoky. Z dalších rolí: velitelsky řídící Bobova maminka (šarmantní Květa Fialová), úzkostlivě starostlivá Doubravčina maminka (dobrá Libuše Švormová), kultivovaně hašteřivá Doubravčina babička (velmi dobrá Dana Medřická), stejně aristokratická Doubravčina prababička (okouzlující Marie Rosůlková), Doubravčin jízlivý otec (zajímavý Jiří Pleskot), mrzoutský Honzův nevlastní otec (příjemný Jan Skopeček), bezprostřední Honzova matka (dobrá Slávka Budínová), ochotný Honzův dědeček (sympatický Bohuš Záhorský), žárlivá Honzova bývalá dívka Jitka (zajímavá Hana Čížková), nespokojený i smířlivý profesor Studnička (dobrý Josef Somr), naivní Studničkova dcera Klára (zajímavá Lenka Kořínková), či do svědomí promlouvající kosmetička (šarmantní Věra Galatíková). Pokud romantická komedie dokáže nebrat sebe samotnou vážně a se šibalskou rozverností škádlí všechny kolem, nepůsobí její sledování zdravotní problémy. Naopak náladu vylepšuje a zjemňuje svou bezprostřední hravostí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tech ceskejch filmu, ktery nemaj moc co nabidnout, ale neurazi a da se u nej docela pobavit. Hlavne diky Jaromiru Hanzlikovi, kterej je tady spravnej frajer a haze jednu hlasku za druhou. Navic jeste vic vynikne, kdyz je s nim na scene Kolarova a nebo hlavne Oldrich Vizner. Pohodovej letni film. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantický film z období normalizace pojednávající o tom, jak se žena z řad pracující  inteligence druží s příslušníkem rolnické třídy. Intelektuálka nosí brýle a vlasy má jak ucouraná myš, zato mládenec pracující v živočišné výrobě je prototypem pohledného muže; obojí je klišé jak vyšité. Také se tu implicitně propaguje myšlenka, že mladí lidé by měli vstupovat do manželství a mít děti. Zaznívá zde i kritika toho, že ne vždy jsou na trhu banány či jiné produkty. To byl totiž asi tak nejzávažnější problém, jaký občané v oné době řešili. Bydlení bylo laciné, ceny el. energie, plynu a vody byly nízké, nebyly žádné doplatky za léky, byla nulová nezaměstnanost, jen to zásobování obchodů zbožím občas trochu haprovalo. Žilo se spíše poklidně. Hodně se souložilo a také hospody praskaly ve švech. Tvrdé drogy na trhu nebyly a sociální sítě na způsob FB neexistovaly, stejně jako mobilní telefony. V kinech se promítaly filmy jako je tento. Náročnějším divákům byla k dispozici celorepubliková síť filmových klubů. Jedna hvězdička za film jako takový, jedna za spaniloprsatou Lenku Kořínkovou, která se tam na chvíli mihla. Perfektní komentář: farmnf. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Herci si mohli během natáčení vymýšlet vlastní dialogy, a poté byly použity i ve filmu. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Daniela Kolářová, představitelka Doubravky přizanala, že snímek viděla pouze 2krát. (M.B)
  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)

Reklama

Reklama